gree change GWH09KF-K3DNA5JИзвини ако сум испуштил но за кој модел на клима се работи, да може по спец некаде на нет да провереме дали има диода за диагностика.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
gree change GWH09KF-K3DNA5JИзвини ако сум испуштил но за кој модел на клима се работи, да може по спец некаде на нет да провереме дали има диода за диагностика.
Pa so brojot na bateriite e odlicno,,,,ima modeli sto koristat i po 5baterii za vnatresnata...aj toa, nego i tocnosta na merenjeto e dosta bitna, ja imam edni eftini od Loging po 500den zemeno ama se somnevam kolku se precizni....eden clen tuka (nema da go imenuvam) me ubi u pojam deka ima Engleska Oregon Scientific vremenska stanica pa na sve sto kaj nas se prodava se somnevam vo tocnosta i preciznosta na uredite. Ima i Hundai kaj nas nekoi interesni vremenski stanici ama soznam so da odberam, dali Hyndai, dali Konrad ili nesto kako ova tvoeto, za od nadvor da poracuvam za tolku da go tupam nemislam, ama barem nakako da se ima podatok kolku se tocni mi e bitno.Внатрешниот има 2х1,5в АА, а надворешниот 2х1,5в ААА .Немам друг термометар за споредба.По спецификација има точност +/- 1С.
Hundai ми ги пофалија на два пати дека се добри а и несе нешто скапи.Pa so brojot na bateriite e odlicno,,,,ima modeli sto koristat i po 5baterii za vnatresnata...aj toa, nego i tocnosta na merenjeto e dosta bitna, ja imam edni eftini od Loging po 500den zemeno ama se somnevam kolku se precizni....eden clen tuka (nema da go imenuvam) me ubi u pojam deka ima Engleska Oregon Scientific vremenska stanica pa na sve sto kaj nas se prodava se somnevam vo tocnosta i preciznosta na uredite. Ima i Hundai kaj nas nekoi interesni vremenski stanici ama soznam so da odberam, dali Hyndai, dali Konrad ili nesto kako ova tvoeto, za od nadvor da poracuvam za tolku da go tupam nemislam, ama barem nakako da se ima podatok kolku se tocni mi e bitno.

има една многу голема маана, а тоа е дека е многу бучна надворешната, плехот од десната страна кај што е компресорот ептен дрндори и на ладење и греење. И ставив и тврда гума на носачите ама нема некое фајде, НЕОТО е за нијанса потивко од оваа, џабе кога е инвертерShukjur ednas i da ja pofalis
Veruj mnogu pozafrknato e koga ke dades mnogu pari za klima a ke iskoci so mani.
Inace taa tvoja klima ima mnogu dobar kompresor....kolku za info![]()
Не знам колку е прецизен,го споредив со термометарот од далечинското од беко инвертер(ако е некој репер) покажа исто.Имам чувство дека малку е спор во регистрирање на промените на температурата.Pa so brojot na bateriite e odlicno,,,,ima modeli sto koristat i po 5baterii za vnatresnata...aj toa, nego i tocnosta na merenjeto e dosta bitna, ja imam edni eftini od Loging po 500den zemeno ama se somnevam kolku se precizni....eden clen tuka (nema da go imenuvam) me ubi u pojam deka ima Engleska Oregon Scientific vremenska stanica pa na sve sto kaj nas se prodava se somnevam vo tocnosta i preciznosta na uredite. Ima i Hundai kaj nas nekoi interesni vremenski stanici ama soznam so da odberam, dali Hyndai, dali Konrad ili nesto kako ova tvoeto, za od nadvor da poracuvam za tolku da go tupam nemislam, ama barem nakako da se ima podatok kolku se tocni mi e bitno.
Za montazata barem znam deka drugar ti ja montirase....jivi.mk nekoj bese taka ? Gjon od konduri neka namesti sledniot put a ne tvrda guma, on neka ti ja sredi sea i 5,5metrite bakari so ti gi ucukal. Slusnal toj bafer za klima sto e ?има една многу голема маана, а тоа е дека е многу бучна надворешната, плехот од десната страна кај што е компресорот ептен дрндори и на ладење и греење. И ставив и тврда гума на носачите ама нема некое фајде, НЕОТО е за нијанса потивко од оваа, џабе кога е инвертер
[DOUBLEPOST=1478215844][/DOUBLEPOST]
Ima nekoj so netatmo vremenska stanica mnogu blisku do moeto mesto na ziveenje...coekot si e registriran na WU i po nego se orientiram....ama ako primer kaj nego e 6C kaj mene e 8 ili 9 a meram na terasa koja ne e na sonce ili nesto klimatski optovarena. Denski se i pogolemi razlikite...a 2-3 stepena ili jace e golema razlika posebno za kriticnite momenti okolu tocka na bivalencija....dali e -7 -10 ili -2 e golema razlika.Не знам колку е прецизен,го споредив со термометарот од далечинското од беко инвертер(ако е некој репер) покажа исто.Имам чувство дека малку е спор во регистрирање на промените на температурата.
гума ставив јас накнадно, иначе беше ептен катастрофаZa montazata barem znam deka drugar ti ja montirase....jivi.mk nekoj bese taka ? Gjon od konduri neka namesti sledniot put a ne tvrda guma, on neka ti ja sredi sea i 5,5metrite bakari so ti gi ucukal. Slusnal toj bafer za klima sto e ?
Za drugata istata za kaj sestrati sto ja zema nesto ne se bunis....taa ko sat si raboti, samo tvjava e so mani![]()
Можно да е и до ѕидот каде што е монтирана.На работа имам два Беко инвертори едниот е монтиран на дилатација помеѓу два столба.Кога работи поготово на ниски вртежи целиот ѕид вибрира и се слуша непријатна бучава, изгледа влегува во резонанса. А другиот е монтиран на ѕид најверојатно цигла не се слуша кога работи.[DOUBLEPOST=1478216844][/DOUBLEPOST]гума ставив јас накнадно, иначе беше ептен катастрофа
е да таа кај сестра ми не се слуша и не дрндори ич, може и до метражата да е, таа е на 3 а мојата дупло. Ке ги извадам утре гумите и ќе видам да не стегаат нешто држачите па ќе ви јавам
Што користиш за мерење?Za montazata barem znam deka drugar ti ja montirase....jivi.mk nekoj bese taka ? Gjon od konduri neka namesti sledniot put a ne tvrda guma, on neka ti ja sredi sea i 5,5metrite bakari so ti gi ucukal. Slusnal toj bafer za klima sto e ?
Za drugata istata za kaj sestrati sto ja zema nesto ne se bunis....taa ko sat si raboti, samo tvjava e so mani[DOUBLEPOST=1478215844][/DOUBLEPOST]
Ima nekoj so netatmo vremenska stanica mnogu blisku do moeto mesto na ziveenje...coekot si e registriran na WU i po nego se orientiram....ama ako primer kaj nego e 6C kaj mene e 8 ili 9 a meram na terasa koja ne e na sonce ili nesto klimatski optovarena. Denski se i pogolemi razlikite...a 2-3 stepena ili jace e golema razlika posebno za kriticnite momenti okolu tocka na bivalencija....dali e -7 -10 ili -2 e golema razlika.
Од Ное доволно ми беше што го изгледав Irreversible. Баниран е кај мене за век и векова.Не можам да го ставам Ное таму, не сум изгледал многу негови. А за исклучоци, имам јас од сите по некој (освен од Сорентино). Fargo им е закон на Коенови, и за True Grit не можам да речам дека беше лош. Од Ален Midnight in Paris беше ОК, Annie Hall е супер... Ама генерално...

Ова за надвор од 495ден....има сензор закачен на жица долга едно метро, тој другиот за внатре веќе го немаат на лагер а имаше дури 4 батерииМожно да е и до ѕидот каде што е монтирана.На работа имам два Беко инвертори едниот е монтиран на дилатација помеѓу два столба.Кога работи поготово на ниски вртежи целиот ѕид вибрира и се слуша непријатна бучава, изгледа влегува во резонанса. А другиот е монтиран на ѕид најверојатно цигла не се слуша кога работи.[DOUBLEPOST=1478216844][/DOUBLEPOST]
Што користиш за мерење?
Тогаш може кинезот да не притегнал некое штрафче до крај, ко кај Ведар што беше случајот.[DOUBLEPOST=1478218836][/DOUBLEPOST]@Pero007 кај мене е монтирана на здрав зид, него како што кажа и ти вибрациите и тоа дрндорење на плехот од надворешната најмногу е изразено баш на тие ниски обртаи кога троши под 450 вати, над 550-600 се губи секакво тресење.
Мислам дека и едната и другата се иста каша,за тие пари не можеме да очекуваме бог знае каква прецизност.Ова за надвор од 495ден....има сензор закачен на жица долга едно метро, тој другиот за внатре веќе го немаат на лагер а имаше дури 4 батерии