Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Jako realen post....ti verueme za 3te....ama za 17te u Oktomvri probaj pak :)
a i slikive ti se od mutno pomutno, upali svetlo sledniot pat
24/25 zadadena, 3Kw i 4228, sto 4228 ?....koe so mu znaci razbra nekoj?

Имам пишано и порано ама ајде пак. Се вртат две бројки, едната е цела бројка 3 а другата е 0,4, значи за работено 2 дена и 42 минути потрошила вкупно 3,4kW.

И во Октомври месец дали ја пуштив 5-6 пати.

Нема опција да ги бришеш податоците, така да...

[DOUBLEPOST=1478135144][/DOUBLEPOST].

Attachments

• IMG_20161103_020322.jpg
    IMG_20161103_020322.jpg
    691,7 KB · Прегледи: 21
  • IMG_20161103_020318.jpg
    IMG_20161103_020318.jpg
    693,8 KB · Прегледи: 21
Последно уредено:
Еве и ја да дадам скромен допринос на форумов (да не помисли Стрелец дека нешто кријам :D) иако е малку рано пошто сеуште ја тестирам климава.Инаку климава работи нон-стоп не се гаси зададена Т 24С, кога нема никој дома и за спиење 20С.Oсвен тие 34м2 отворам врата и накај ходникот каде има уште 11м2(таму е за некој степен поладно).До сега од потрошувачката сум презадоволен 11-12kw/h дневно во просек. Фотографија0046.jpg Фотографија0045.jpg
пошто тапа ми е камерава и малку е матно, малку да појаснам: првото е времето, па моментална потрошувачка и на крај колку пари арчи во моментот.Фотографија0051.jpg
време на мерење 128 часа потрошено 63KW/h во пари 270ден(пошто нема можност за подесување на викенд тарифа тие 270ден се нешто помалку)
Фотографија0048.jpg Фотографија0047.jpg

Za 39 dena i 11h vkupno potroseno 163kw...Za oktomvri do 20ti bea nekade 86 kw....
Sega za sega zadovolen so klimata..

Attachments

• IMG_1803.JPG
    IMG_1803.JPG
    1 MB · Прегледи: 32
@wiksa u redu e druze, nema sto da se izvinuvas dovolno im pokaza...neli ti e cudno sto "novopodnovenive" ne gi pokazaa svoite novi a i namontirani klimi, a ne pa nekoja slika od merac da pokazat?....moze Anhoch neznaat kade e :)
zatoa uzivaj i ne si zimaj obrvrska da reportiras
Немој да го одвраќаш. Нема обврска, секако, но со тоа на многу ќе им помогне, знаејќи дека секоја информација може да биде од помош и да се најде во конкретна ситуација. Затоа го охрабрувам и го поддржувам со праксата што ја воведува. Можеби и ние другите треба нешто од него да научиме и да го следиме неговиот пример.
Во секој случај неговиот пример е за поздравување.
Само напред,
Поздрав.

Она кога стануваш геј и целото општество те разбира но не поради тебе туку поради Џејки бидејќи Џејки е срцка и сите го сакат end of discussion

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Хулиета малце ме разочара. Убав визуелно, али приказната ме умори. Не беше интересен ко Кика и Живо месо.

Hheehe

6da9f9a6e7ebe51256bd758e553ef1d7.png

Има ли некој приметено на надворешната единица под горниот капак кај што е инвертерскиот дел, електрониката, дали свети одвреме навреме нешто како лед диода внатре ? баш сега пиев кафе надвор и ја загледав пошто на тераса ми е над глава, одвреме навреме светнува нешто внатре :D
морам да одам сега пак надвор да не почне да смрди, да се запали, не дај боже

Se askas ili ozbilno? Tesko deka sijalicka ima vnatre iskrenje nekoe da ne e. So laserce da ne te zeza nekoe dete od komsii :D

Se askas ili ozbilno? Tesko deka sijalicka ima vnatre iskrenje nekoe da ne e. So laserce da ne te zeza nekoe dete od komsii :D
озбилен сум, еве сега пред малку ја намалив Т и се исклучи надворешната, ама пак светнува одвреме навреме, само сега е зелено светло а кога работи компресорот жолто.
убаво се гледа баш кај што се спојуваат горниот капак со предната маска над компресорот, тука е целата електроника
неможам да го снимам со телефонот да видите, треба некоја професионална камера
ја искористив климата на @vedar за да знаете кај да видите ако ви се климите на доста темно место, од тоа заокруженото излегува пригушено светло одвреме навреме
Chrysanthemum.jpg

Последно уредено:
Eve ti kaj mene pod toj kapakot kaj so si obelezil sto ima (so crvenoto zaokruzeno kaj sto e) ama ja svetlenca ne gleam kaj daikinot. Edinstveno da ima poradi dijagnostika nekoja za serviserive ama toa nekoj od niv da kaze..
za yamaha.jpg

Има ли некој приметено на надворешната единица под горниот капак кај што е инвертерскиот дел, електрониката, дали свети одвреме навреме нешто како лед диода внатре ? баш сега пиев кафе надвор и ја загледав пошто на тераса ми е над глава, одвреме навреме светнува нешто внатре :D
морам да одам сега пак надвор да не почне да смрди, да се запали, не дај боже
Таа лед диода најверојатно е за дијагностика.Кај мене таква има во внатрешната, претпоставувам и во надворешната.Како и да е не се замарај со тоа се додека климата работи ок. Таа е наменета за сервисери за полесно локализирање на евентуален дефект(секој различен мод/ритам на трепкање на диодата означува одредена грешка).

Таа лед диода најверојатно е за дијагностика.Кај мене таква има во внатрешната, претпоставувам и во надворешната.Како и да е не се замарај со тоа се додека климата работи ок. Таа е наменета за сервисери за полесно локализирање на евентуален дефект(секој различен мод/ритам на трепкање на диодата означува одредена грешка).
да да баш така е, не свети она цело време него трепнува на 2-3 секунди, инаку климата работи одлично сега за сега, ја пуштив пак во погон 23с. па што сака нека биде :D

да да баш така е, не свети она цело време него трепнува на 2-3 секунди, инаку климата работи одлично сега за сега, ја пуштив пак во погон 23с. па што сака нека биде :D
Извини ако сум испуштил но за кој модел на клима се работи, да може по спец некаде на нет да провереме дали има диода за диагностика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom