Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ветел испадна бледа сенка на Алонсо во Ферари, и Кими е пред него со бодови, откако Рикиардо го исплеска во РедБул побегна одтаму и не му тргна веќе. Изгледа само на Вебер му го можеше. Алонсо кога возеше за Ферари иако со полош болид сепак му парираше на РедБул некако а второто место на Ферари тогаш не беше загрозено. Сега трети се Ферари. Мислам грешка направија шо го пуштија Алонсо да си оди али и Алонсо не сакаше повеке во Ферари, а поголема грешка им беше Ветел, мислам дека подобри возачи се Рикиардо па и Макс ама пресудно за Ферари им беше шо овај имаше 4 титули во серија зад себе па им се наметна ама Ферари не е РБ, го нема Њуи таму да му ја даде најдобрата играчка на Себ. А пак ако имаја РБ подобар мотор од овај ТагХоер Рено кај ке им беше крајот....

се знае, ред бул е машина, научна фантастика за мерцедес и ферари, мерцедес да не им е моторот ќе му гледаат у ауспух на рб, 75 коњи помалце има реното и им парира колку толку.

Денес Мексико, јака трка ми е која се вози со голема брзина , а особено ме бендисува делот со стадионот :cuc:. Како и обично мерцедес на пол позиција, се очекува битка меѓу двајцата возачи на мерцедес, а теоретски Розберг може и да ја освои титулата ако заврши прв, а Хамилтон заврши 10ти и подолу, али тешко тоа да се деси. Потоа си идаат Ред бул и Ферари па добро е и некое изненадување од нив да се чека денеска зошто да не!!

Денес Мексико, јака трка ми е која се вози со голема брзина , а особено ме бендисува делот со стадионот :cuc:. Како и обично мерцедес на пол позиција, се очекува битка меѓу двајцата возачи на мерцедес, а теоретски Розберг може и да ја освои титулата ако заврши прв, а Хамилтон заврши 10ти и подолу, али тешко тоа да се деси. Потоа си идаат Ред бул и Ферари па добро е и некое изненадување од нив да се чека денеска зошто да не!!

Not happening today bruh ... Ја ќе го гледам стартот само доста е тоа е најинтересното, како што имаше изјавено Батон на едно интервју во сред сезона "Сакам да стартувам барем еднаш од пол позиција слушнав дека првиот секогаш бега напред уште во првиот круг" ... На рипит ја гледаме истата приказна со години назад. Не се Мерцедес дежурни кривци за ова и покрај тоа што искористиле дупка у правилата правовремено и тоа е тоа сеа Ферари има огромен буџет ама неспособен кадар да реализира а лименките малце по малце гуркаат напред ама пак им фали моќност на моторот да биднат компететивни.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Not happening today bruh ... Ја ќе го гледам стартот само доста е тоа е најинтересното, како што имаше изјавено Батон на едно интервју во сред сезона "Сакам да стартувам барем еднаш од пол позиција слушнав дека првиот секогаш бега напред уште во првиот круг" ... На рипит ја гледаме истата приказна со години назад. Не се Мерцедес дежурни кривци за ова и покрај тоа што искористиле дупка у правилата правовремено и тоа е тоа сеа Ферари има огромен буџет ама неспособен кадар да реализира а лименките малце по малце гуркаат напред ама пак им фали моќност на моторот да биднат компететивни.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
od kolku e trkata?

И на спорт клуб ко да имаше најава за у 8 саат...

20.00 (СОБРАН) формула 1, ГН на МЕКСИКО, трка - (ком: З.ВИДЕВСКИ)

Од тука.
Моментално на собраниски има некоја што грака за граматика на македонскиот јазик.[DOUBLEPOST=1477853861][/DOUBLEPOST]Еве го почна :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom