Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Моментално на собраниски има некоја што грака за граматика на македонскиот јазик.

A моментално има некои што се нaредени како ќе стартуваат :D

МЗТ ги даваат на мтв, а овие у АБА се толку умрени што ни на собраниски не заслужуваат да ги даваат!
Греота е толку многу скап спорт на собраниски да го стават. :D

Зошто Хамилтон не го казнат за пресечување на првите 2 кривини ако не беше сигурносното возило тоа му беа најмалце 5 секунди предност пред вториот ?

19:00 не лажи народ :anco:
Камо среќа да бев премиер
Патем 1 час разлика помеѓу Британија и Македонија не си ја пресметал :/
П.С Коментаторов еве возбуда Верстапен го минува Рикиардо а овој го пропушти хахахахахах

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

На крајов конечно тркава да заплаче оправдано :D
Moра да го јаде малиот...

Хахахаха I am not interested in what Charlie said .. fuck off хаххахахахахха
А ако му било кажано на Верстапен да врати позиција а не вратил ептен пизда потег е тоа ... Рикиардо му го спаси гзот затоа што притисна и го избутка Ветел малце, штета не беше Кими близу да објасни некои ствари

Последно уредено:
Што беше, го пропуштив ова? :)

На стартноцелна, пред кривината Фетел скоро го стигна Верст, кој кочеше касно, и ја помина кривината исто како и Хамилтон на старт.
На малиот му беше кажано од бокс You got the give the position back(мислам), кој не послуша. И имаше информација дека по трката ќе биде разгледан инцидентот.[DOUBLEPOST=1477860511][/DOUBLEPOST]Казна од 5 секунди. Нека го јаде!

И го пратија надвор, Фетел е официјално 3.

Си зема погрешна капа Розберг :pos:

На стартноцелна, пред кривината Фетел скоро го стигна Верст, кој кочеше касно, и ја помина кривината исто како и Хамилтон на старт.
На малиот му беше кажано од бокс You got the give the position back(мислам), кој не послуша. И имаше информација дека по трката ќе биде разгледан инцидентот.[DOUBLEPOST=1477860511][/DOUBLEPOST]Казна од 5 секунди. Нека го јаде!

И го пратија надвор, Фетел е официјално 3.

Си зема погрешна капа Розберг :pos:
Фацата на Верстапен хаххахахахахха priceless

И фетел нека се порадува малце:)
Не хејтај пиздински изигра кога му кажаа а не ја врати да ја вратеше ќе имаше шанса за напад и да не го добиеше Ветел ќе останеше на 4 затоа што Рикиардо немаше да го чепка заради тимски наредби(го пропушти првин после го нападна Ветел намерно за да го олабави Макс) така да немаше да го чепка сигурно вака Макс заврши на 5 пак ке речам штета што Кими не беше поблиску со Хулкенберг па да завршеше 7-8 и да му дојде паметот за друг пат

А со инцидентот Ветел - Рикијардо што праиме? o_O Да не испадне на крај Рикијардо на подиум да биде :P

Зошто Хамилтон не го казнат за пресечување на првите 2 кривини ако не беше сигурносното возило тоа му беа најмалце 5 секунди предност пред вториот ?
Se slozuvam, trebase uste odma da go kaznat so 10 sekundi vo boks. Peder.[DOUBLEPOST=1477862350][/DOUBLEPOST]
И фетел нека се порадува малце:)
Opravdano, nema secenje krivini, sekoja greska treba da se kazni.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom