Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ниту сум патриот, ниту бранител. Дали Груевски е Никола, Никос или некој Дидиер, црнец од афричко племе кој носи маска не ми е баш битно.

Додека Богоевски кука по телевизии наместо да ровари, додека внука му е во затвор, а внук му руши споменици со чаршафи во слободно време, помеѓу две сеанси со истрауматизирани педери, не ме интересира неговиот вистински идентитет.
Па ако не си ни патриот ниту ти е гајле за останатиот народ кој не е вмро, ниту си бранител, тогаш што бараш тука уште да живееш? Не ти е гајле што лидерот твој го донеле на власт Грци, битно Албанците ги држи во рака. :pos:
Те интересирало што работи, што работи бе жити се? Проектите што му ги фалиш толку барем да беа вистина. Единствен вистинит проект на Никос е кражба во 100 чекори.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.412
Па ако не си ни патриот ниту ти е гајле за останатиот народ кој не е вмро, ниту си бранител, тогаш што бараш тука уште да живееш?
Убаво ми е. Што па тебе те боли кур каде јас живеам?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Убаво ми е. Што па тебе те боли кур каде јас живеам?
Не ме боли, туку глупо е кога некој не си ја сака државата а кажува дека ја сака, и глупо е кога некој брани криминалци.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.412
Не ме боли, туку глупо е кога некој не си ја сака државата а кажува дека ја сака, и глупо е кога некој брани криминалци.
Мој проблем де. Мене не ми е гајле за твоите, тебе не треба да ти биде гајле за моите. Толку е едноставно.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.819
Поени од реакции
6.294
Се корегира информацијата дека Грујо го потпишал договорот за Окта, поточно договорот го потпишал Стојменов, додека Грујо, го потпишал спорниот анекс со што ја оштетил Македонија за 13 милиони евра.
Договорот за купопродажба на ОКТА е потпишан од Борис Стојменов како министер за финансии и Марјан Ѓорчев како директор на Агенцијата за приватизација.
Откако Хеленик ја купи ОКТА, .... Груевски во име на Македонија потпиша дека, ОКТА ќе може да си купува од својата мајка компанија во Грција. Освен неверојатен профит за Хеленик, Груевски ја оштети државата за 13,5 милиони евра, колку што меѓународниот суд во Париз пресуди дека писмото со негов потпис го оштетило Мамидакис и се разбира, штетата ја плати Македонија, а со тоа писмо пред камери мафташе Стевчо Јакимовски, министер за економија во тогашната влада на СДСМ кога беше објавена пресудата.
Нешто слично како Миле ми текна во последната акција на СЈО. Тендер, комисија, на крај пак штетета од над 1 милион ја платила Македонија....

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Од магацин на ДИК исчезнале 40 печати

- Некое ливче нека снема..

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Па ако не си ни патриот ниту ти е гајле за останатиот народ кој не е вмро, ниту си бранител, тогаш што бараш тука уште да живееш? Не ти е гајле што лидерот твој го донеле на власт Грци, битно Албанците ги држи во рака. :pos:
Те интересирало што работи, што работи бе жити се? Проектите што му ги фалиш толку барем да беа вистина. Единствен вистинит проект на Никос е кражба во 100 чекори.
:vozbud: Осудениот за криминал Богоевски ќе добие тужба за клевета
ВМРО-ДПМНЕ најави тужби за клевета против Слободан Богоевски. Лицето осудено за криминал за кој има одлежано казна затвор, синоќа ја искористи Телевизија Телма и времето кое му беше дадено во емисија Топ Тема за да изнесе, лаги и клевети во обид да го наруши угледот на ВМРО-ДПМНЕ и функционери од партијата, реагираат од партијата.

За ВМРО-ДПМНЕ гостувањето на Слободан Богоевски претставува уште еден очајнички обид на Зоран Заев, да користи лица кои биле осудени за криминал и лежеле казна затвор за да му ја вршат валканата работа.

Освен најавените тужби од ВМРО-ДПМНЕ, денеска почнаа да пристигнуваат и реакции од останатите кои Богоевски ги спомнуваше во вчерашното интервју.

Георгиевски: не е точно дека Кондоминас сугерирал Груевски да биде министер, премиер или претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Лидерот на ВМРО НП, Љубчо Георгиевски категорично ги отфрли наводите дека грчки бизнисмени сугерирале или на каков било начин влијаеле при номинирањето на Никола Груевски за министер, премиер или претседател на ВМРО ДПМНЕ, а исто така ги негираше и лагите на Богоевски поврзани со приватизацијата на Окта.

– Не е точно дека грчкиот бизнисмен Кондоминас сугерирал Груевски да биде министер, премиер или претседател на ВМРО-ДПМНЕ, тврди поранешниот лидер на партијата и премиер Љубчо Георгиевски за Радио Слободна Европа.

Тој вели дека Кондоминас нема врска со приватизацијата на Окта, туку дошол подоцна со приватизацијата на Телеком.

Богоевски беше осуден на 2 години затвор за перење пари

Слободан Богоевски во април 2013 година, заедно со уште три лица беше приведен во полициската операција „Агент“, поради сомнение дека сториле повеќе кривични дела како „перење пари и други приноси од казниво дело“, „фалсификување исправа“, „употреба на исправа со невистинита содржина“ и „злоупотреба на службената положба и овластување“.

Богоевски се товареше дека заработил околу 132.000 евра од малверзацијата со продажбата на парцелата кај спортската салата „Борис Трајковски“. Суштината на проневерата беше во продажба на земјиште кај СЦ „Борис Трајковски“ на словенечки „Меркатор“ во име на кипарска фирма, иако тоа веќе ѝ било одземено на кипарската фирма од страна на државата. На ваков начин биле проневерени еден милион евра.

Осум месец месеци подоцна заврши и судскиот процес во кој што врз основа на докази, Богоевски беше прогласен за виновен. Богоевски, беше осуден на двегодишна казна затвор за перење пари.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.867
Поени од реакции
17.108
уште кошарка (грешки во чекори)

95% + 12% = Амди 107%
па катето требало зајко да го прими во сјо, успеал 95% сам да преслуша :cool:
... нормално, зајко има квалитет во ушите...

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
пред 1.5 години Богоевски слично си ја отвори душата и за аферата со т-хоме и подмитување на мкд политичари за да се продолжи монополот... ама и тоа се замолча...
Знаеме, фамилијата е доста успешна во замолчување и заплашување луѓе, мора да им се признае.[DOUBLEPOST=1477596392][/DOUBLEPOST]

95% + 12% = Амди 107%
Ова е уште еден доказ дека ти си Амди на квадрат.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594

95% + 12% = Амди 107%
И после како да не му пишеш дека е глуп? :(

Член од
12 март 2009
Мислења
20.867
Поени од реакции
17.108
има една друга весела математика, зајко не и ги дал сите разговори на катето....

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Jaка бомба од Богоевски, незнам колку ќе допре до новоМакедонците што за светец го имаат Св.Никола?

Сепак , интересно е поврзаноста на Груевски со Грците, поточно со Кондаминас и се надевам дека СЈО ќе го чепне случајот

Истиот Кондаминас учествува во Скопје2014, купил плац на плоштад за 600,000 евра. И сега, правен застапник на Гркот во Македонија е адвокатот Марков, а сестра му на овој адвокат Марков е жена на Иво Котески од МВР, која пак ,од 2008 е судија во Скопје2, а пак мајка му е член на Антикорупциска од 2007. ( само ако некој спомне за непотизам ).
A што прајме со Катица што го бработила внукот на висока финкцијата административен асистент а?[DOUBLEPOST=1477597889][/DOUBLEPOST]
има една друга весела математика, зајко не и ги дал сите разговори на катето....
Tи си најсмешната математика.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.867
Поени од реакции
17.108
Се корегира информацијата дека Грујо го потпишал договорот за Окта, поточно договорот го потпишал Стојменов, додека Грујо, го потпишал спорниот анекс со што ја оштетил Македонија за 13 милиони евра.
Договорот за купопродажба на ОКТА е потпишан од Борис Стојменов како министер за финансии и Марјан Ѓорчев како директор на Агенцијата за приватизација.
Откако Хеленик ја купи ОКТА, .... Груевски во име на Македонија потпиша дека, ОКТА ќе може да си купува од својата мајка компанија во Грција. Освен неверојатен профит за Хеленик, Груевски ја оштети државата за 13,5 милиони евра, колку што меѓународниот суд во Париз пресуди дека писмото со негов потпис го оштетило Мамидакис и се разбира, штетата ја плати Македонија, а со тоа писмо пред камери мафташе Стевчо Јакимовски, министер за економија во тогашната влада на СДСМ кога беше објавена пресудата.
Нешто слично како Миле ми текна во последната акција на СЈО. Тендер, комисија, на крај пак штетета од над 1 милион ја платила Македонија....
тешки глупости пишуваш, затезната камата за Сончев град е платена по наш закон и нема никаква посебна штета, државата земала пари и ги користела, да ги земала од банка пак ќе платела камата... а кој е виновен зошто не е изградено по тендерот е друга работа, тука има и одлука на Уставен суд а градоначелник на Сопиште бил тогаш од опозицијата...
.. а за Окта држи дека државата е оштетена,а кој е виновен е друго прашање, тогаш се теретеше Љубчо како главен и одговорен, нему му се закануваа и Рада а и Секуловска... а после избори 2002 смениа плоча ..
Ама штети на државата има и во други договори, а подмачканиот предолг Монопол на Т-хоме ???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom