Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Сега ја капираш ли разликата меѓу законско следење и незаконско прислушување или слабо?[DOUBLEPOST=1477563167][/DOUBLEPOST]
Оф топик

Од каде се овие извадоци?
Сигурно некој у двор му го има фрлено. Кај нас за пренесување доверливи информации се користи голубарска служба. Знаеме дека и таму има афери каде голубот сам себе се убива.:cool:

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.412
Патриоти и бранители на Македонија кои мразат комуњари (како тебе), се влажнат на најголемиот вмровец Никос Грујос и неговите "проекти" и на удбашот Мијалков. Совршено.
Ниту сум патриот, ниту бранител. Дали Груевски е Никола, Никос или некој Дидиер, црнец од афричко племе кој носи маска не ми е баш битно.

Додека Богоевски кука по телевизии наместо да ровари, додека внука му е во затвор, а внук му руши споменици со чаршафи во слободно време, помеѓу две сеанси со истрауматизирани педери, не ме интересира неговиот вистински идентитет.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.920
Поени од реакции
37.002
Како тргнало на народњаците и премиерско место ќе треба да им нудат :)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108
Ниту сум патриот, ниту бранител. Дали Груевски е Никола, Никос или некој Дидиер, црнец од афричко племе кој носи маска не ми е баш битно.

Додека Богоевски кука по телевизии наместо да ровари, додека внука му е во затвор, а внук му руши споменици со чаршафи во слободно време, помеѓу две сеанси со истрауматизирани педери, не ме интересира неговиот вистински идентитет.
како наближуват избори ќе се нафрлаат глупости и измислици...а има ФАКТИ, н.пример ЗАПИСНИК кога се гласало за воведување на мкд денарот Малевски бил против....
.. а Богоевски нека кажува за атентатот на Глигоров, 21 година ништо не мрда од почетна точка, во МВР во ноември 1995 се случи поплава од парно греење и се уништија сите фајлови во ПЦ-то што ги достави ФБИ и германската служба....
..еве како сега во УБК да се случи поплава од парно и кога ќе дојде стручњакот од Ериксон може да се слика

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ima dokazi deka pavle "gragjaninot"mu e vnuk na slobodan bogoevski?
Ako etaka,ondak toa moze da bide zaebano

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.819
Поени од реакции
6.294
Jaка бомба од Богоевски, незнам колку ќе допре до новоМакедонците што за светец го имаат Св.Никола?

Сепак , интересно е поврзаноста на Груевски со Грците, поточно со Кондаминас и се надевам дека СЈО ќе го чепне случајот

Истиот Кондаминас учествува во Скопје2014, купил плац на плоштад за 600,000 евра. И сега, правен застапник на Гркот во Македонија е адвокатот Марков, а сестра му на овој адвокат Марков е жена на Иво Котески од МВР, која пак ,од 2008 е судија во Скопје2, а пак мајка му е член на Антикорупциска од 2007. ( само ако некој спомне за непотизам ). Истиот адвокат се спомнува како сопственик на дел од зградите окулу спорната зграда на Мијалков на Водно што сега се актуелни. Истиот адвокат, патем, му бил адвокат и на Моше Баум од Сведмилк и го ослободил.

Значи, Кондоминас исто е вклучен и во аферата со Маџар телеком, каде исто, преку Аналитико, се замешани сите од раководството на ВМРО и , како тогашен министер за економија и самиот Груевски

За ова пишува Фокус на Младенов уште пред 4 години. (линк тука и тука)

Понатаму, Груевски исто е поврзан со Грците преку спорниот договор со Окта, каде што, ако добром памтам, некој анекс уште неможе да се најде...

И да не се заборави, и братот Љубе е наместен од Гркот, како што видовме од видео снимките, што му ги дава парите на Бошковски и истовремено му прави огромна услуга на Груевски. Патем, ова и братучедот го најавува претходно на Латас.

И сега партиот - има конекција на Грујо со Грците ?
Се надевам дека Ленче енд Ко ќе расветлат повеќе во ова.......

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
На конгресот презентираа ли програма? Да. Почна ли кампањата, НЕ. Кога ќе почне и кога нема да прикажат програма, тогаш дојди и кажи ни дека немаат, важи? Нерегуларно не може да симнат, регуларно ќе ги симнат и најавија дека ќе одат сигурно на избори, така да премногу сте досадни со едно исто немаат програма, насилно сакаат власт, украинско бла бла бла...

Што е остварено од страна на власта од она што го нуди СДСМ? Враќање на 15% ддв, 12.000 минимална? 500евра просечна? Укината радиодифузна, вратена ефтина струја? Не другарче, не унакажаа овие, никаков напредок не гледам од нив, во се сме уназадени и едвај крпиме крај со крај. Да ти е*ам тој напредок кога една минимална не ти стига ни за 2-3 сметки, каде е храната и да не зборам за други основни работи. Знаеш ли дека 85.000 граѓани ПЛАТА не можат да извадат за минатиот месец а поради таа е*ена РДТ? Секој ги колне бел ден да не видат за овие РДТ што ги блокираа, замисли на тие луѓе кај ќе им оди гласот на изборите, на истите вмро кои ги дерат живи? Тие ако не им пресудат, нека си молчат до века и нека трпат. Секој месец да се задолжуваш, тоа ли е дуинг бизнис, го знаеме нивниот ДУИнг бизнис. Што има подобрување од 2006 бе кога дупло поскапа струја и гориво плаќаме, дрва за огрев 2 пати поскапо(ако некој памети мислам дека беа 1800ден кубик а можеби и помалку), храна, се е поскапено. Жими интернетот што е поефтин.

Нека се осмелат да почнат судииве еден случај, еве ПУЧ, па да видиме колку е глупа Катица како што обожавате да ја навредувате. Или сепак СЈО има докази па затоа НИШТО не почнуваат.
Како што пишав погоре транзицискиве криминалци имаат ама препишана остварена програма од црвените криминалци
Пишуваш дека од 2006 наваму нема напредок.Има друже и тоа добар напредок во сите сегменти само има многу нерегуларности и токму затоа сакам и јас да се симната од власт ама на регуларен начин.
Нека не мачкаат очи со 15% враќање ДДВ,бидејќи 18% целосно се враќа со задоцнување или со пребивање а минималната плата одамна е 12к денари
Секоја услуга се наплаќа така и рдт а тој што не ја плаќа нормално дека ќе има блокирана сметка
Немој да мислиш дека само кај нас се чуствуваат поскапувањата тие се на глобално ниво поради цените на горивата.
За задолжувањето и јас сум против исто и за странските инвестиции кои ги субвенционираат, место нашето стопанство,затоа па субвенционираат вработување и самовработување за кои мислам дека еден ден субвенционираните ќе си имаат проблем со стажот за пензија

СЈО убаво почна,добија на подарок како така набавени материјали меѓутоа црпнатиов не додржа а да не се вмеша да ја расипе работата и да загуби доверба кај голем дел граѓани

[/quote]

Z

zmej gorjanin

Гостин

Едно ќе те питам бабо право да ми кажеш
...дали Ел Чапо бабо или Пабло Ескобар.

Ниту беше Пабло Ескобар, ниту Ел Чапо.
Ниту беше Пабло Ескобар, ниту Ел Чапо.
Тук си беше аго Сашето Мијалков.
Сашето Мијалков аго,
со цела фамилија.

Стара дпмнеовска :icon_lol:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.526
Поени од реакции
85.041
http://novayugoslavia.blogspot.mk/2016/09/vikiliks-otkrio-tajni-sporazum-evo.htmlVIKILIKS OTKRIO TAJNI SPORAZUM: Evo dokaza da je Gruevski angažirao albanske teroriste!

SKOPJE - Kako je objavljeno u dokumentima Vikiliksa, bivši premijer Makedonije, vmrofašista Nikola Gruevski 2007. godine postigao je dogovor sa liderom Demokratske unije za intergraciju (DUI) Alijem Ahmetijem, koji je predstavnik makedonskih Albanaca.

Gruevski je 2007. godine (godinu dana pre održavanja prevremnih parlamentarnih izbora koje je Gruevski zakazao) obećao Aliju Ahmetiju da ako uđe u koaliciju s njim on će u Skupštini predložiti zakon koji omogućava socijalnu pomoć za pripadnike ONA koji su učestvovali u nemirima u Makedoniji 2001. godine i zakon o dvojezičnosti (albanski jezik na celoj teritoriji Makedonije).

Ovo je zvanični dokument Vikiliksa, koji otkriva da je Gruevski rekao da će to uraditi, ali da za to ne sazna narod.
"Gruevski je izrazio spremnost vlade na čijem je čelu da obezbedi "posao i novac" ljudima koje je partija DUI predložila", navodi se u dokumentu, zajedno sa prihvatanjem zakona o dvojezičnosti.
Dalje se navodi da će vlada Makedonije demantovati bilo kakvo učešće u ovom sporazumu.

E добро де, обеќал двојазичност и државни пари за борците на ОНА, што не е ништо во споредба со гоштевањето на Катица во кафана.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Е што ти е битно? Етиката не ти ебитна, македонските национални интереси не ти се битни, тоа дека некој грчки бизнисмен го има Гвујо под контрола не ти е битно. Што ти е битно? Дека ќе му ја скрчи кичмата на Заев?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.412
Е што ти е битно? Етиката не ти ебитна, македонските национални интереси не ти се битни, тоа дека некој грчки бизнисмен го има Гвујо под контрола не ти е битно. Што ти е битно? Дека ќе му ја скрчи кичмата на Заев?
Битно ми е што прави, а не што Слободан Богоевски вика дека прави. Исто како што едно време ширеа приказна дека бил педер, веднаш пред да се жалат како хомосексуалните права под негово владеење се значајно намалени. Така да, знаејќи го второто, беспредметно е да се навлегува во дискусија за првото.

Истиот муабет е и за тврдењата на Богоевски. Беспредметни глупости за кои не вреди да се потроши ни збор повеќе од “добро, и?“.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Истиот муабет е и за тврдењата на Богоевски. Беспредметни глупости за кои не вреди да се потроши ни збор повеќе од “добро, и?“.
A бе шо се замарате со муабети, тврдења и прикаски кога има стотици иљади снимени разговори од луѓе до гуша заглавени во криминал на највисоко ниво

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom