Рендл не е ништо посебно, максимум што можи е да биди 3-4та опција во контендер, во случај и да успеј да е стартер. Расел и Инграм ќе ги видиме, талентот е тука за ол-стар играчи но им претстои многу работа. Сезонава 25-30 е успех за децата но нема да сум зачуден да танкаат уште сезонава па наредното лето со голем простор во капот и уште еден топ 3 да нападнат.Тек градат психа, носечките играчи им се деца од по 20 години (Расел, Инграм, Рендл), никој не очекува чуда.
Од друга страна Кингси веќе неколку години имаат кор составен од олстари и играчи во врв на кариера, а најверојатно пак нема да играат плејоф и ќе се тука негде резултатски со децата од Лејкерс.
Бруки, од управа до играчи.
Ретко се гледа вака глупав трејд и за двете страни.Мајкл Картер Вилијамс у Чикаго, Тони Снел у Милвоки.
Најверојатно ја ќе идем у Чикаго ќе шутирам тројке годинава
Ретко се гледа вака глупав трејд и за двете страни.
Едино муабетот за Фарид коњот во Орландо ќе беше посмешен, а овие да им дадеа некоe бек шутерче/плејче.Страшно, понепотребни играчи и двата тима да барале немаше да најдат, цел ден се мислим да најдем логика у трејдов
По повредата на Middleton, Милвоки бараше негова замена - шутер. А Чикаго претпоставувам дека едноставно рекле MCW е подобар играч иако не ни одговара, ќе го земиме...Страшно, понепотребни играчи и двата тима да барале немаше да најдат, цел ден се мислим да најдем логика у трејдов
Какви се тие најави бе , Вејд е далеку од тројкаш a Миротич не е 2 гард кој ќе трча низ скринови за да шутира тројка.Вистина дека проблем ќе е spacing-от за Булси (барем со овој ростер), но мораа да земат салам бек ап плеј за Рондо.За мене е ова добар потег за Чикаго, пошто Снел во нити еден сегмент во играта не беше помош за Булси. Нит е некој елитен дефанзивец, нити пак добро шутира тројки. МекДермот и Миротич ќе бидат многу важни како единствени шутери за три. Секако тука е и рукито Зипсер кој не верувам да добие многу шанси. Исто имаше најави како Вејд ќе зема повеќе шутеви за 3.
Мекдермот и Батлер едино според мене за тројки.Какви се тие најави бе , Вејд е далеку од тројкаш a Миротич не е 2 гард кој ќе трча низ скринови за да шутира тројка.
Паметно ќе им е ако го земат Грин од Спарс.