ЗЕМЈОТРЕС!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дупли јузер : D
Па ја се чуду од куде толко фанови на Челси, а устфари оно да ти биле два троица сс по пет шес профила : D
Сори за офтопик хаха
:D тројца пишувале од оваа IP. Кај Донев дома се може десетина :icon_lol:

Capture.JPG

A

aye

Гостин
Е што толку имате против Chelsea, најдобар голман имаат како и играчи кои будали си ги продадоа али нема везе, битно биле кај нив. :)
Инаку јас после тој големиот земјотрес 5.3 ли колку беше ништо не осеќам, а еве од вчера спорам со мајка ми вика дека и во 7 вчера вечерта имало уште еден али се е до психа и што толку се плашите земјотрес е, ако дошло до рушење дали со страв или без страв ќе си отидеме јабана.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Не сум го осетил, изглеа бил ептен слаб, али ме загрижува што тлото повторно се активира

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Не сум го осетил, изглеа бил ептен слаб, али ме загрижува што тлото повторно се активира
Читав дека сеуште се осеќаат афтершоковите од некни...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.357
Поени од реакции
16.539
се обештетува земјотрес доколку има што да се обештети
луѓе осигурани од елементарни непогоди не добија ни денарче, земјотресот не бил елементарна непогода , требало екстра да се плати, х 2
... а многу народ има бајаги испукани ѕидови, некој таман што кречел, за скршени кристални вазни да не кажувам, полни беа контејнерите...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.754
Поени од реакции
43.937
Денеска имало земјотрес во северна Грција, кој сигурно се осетил во Гевгелија.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.567
Поени од реакции
87.841
Синоќа пак имало во Скопје околу 1 часот и 10 минути, 1,6 била јачината значи ептен бил слаб... незнам до кога ќе траат афтершоковиве, али ако се вака слаби до кај некаде 2.5 до 3 според рихтер, ондак добро е, само да не се повторат оние јаките земјотреси од пред месец дена :/

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Синоќа пак имало во Скопје околу 1 часот и 10 минути, 1,6 била јачината значи ептен бил слаб... незнам до кога ќе траат афтершоковиве, али ако се вака слаби до кај некаде 2.5 до 3 според рихтер, ондак добро е, само да не се повторат оние јаките земјотреси од пред месец дена :/
Нема да се повторат, така вети директоро...

Член од
20 септември 2016
Мислења
475
Поени од реакции
732
Секој ден кога и да погледам телевизија и сл јас слушам за Земјотрес во Македонија и поширокиот дел.
Добро,значи постојат одронски,вулкански и тектонски земјотреси.Тектонските се најзастапени и најразурнувачки.Последниот земјотрес беше на 09.10.2016 во 23 часот и јас го осетив.Епицентарот бил кај Штипско Карбинци мислам дека бил на 2 км длабочина.Пред последните потреси,рекоа дека се афтершокови на оној од 5,3 степени што беше во околина на Скопје.Толку долги денови на потреси се должи на природата,или на новото создадено сеизмолошко оружје на САД? Што се појави по земјотресот во Калифорниа пред околу една година,самото ова оружје беше одговорно за разорниот потрес во калифорниа.
Па што е вашето мислење за ова?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Секој ден кога и да погледам телевизија и сл јас слушам за Земјотрес во Македонија и поширокиот дел.
Добро,значи постојат одронски,вулкански и тектонски земјотреси.Тектонските се најзастапени и најразурнувачки.Последниот земјотрес беше на 09.10.2016 во 23 часот и јас го осетив.Епицентарот бил кај Штипско Карбинци мислам дека бил на 2 км длабочина.Пред последните потреси,рекоа дека се афтершокови на оној од 5,3 степени што беше во околина на Скопје.Толку долги денови на потреси се должи на природата,или на новото создадено сеизмолошко оружје на САД? Што се појави по земјотресот во Калифорниа пред околу една година,самото ова оружје беше одговорно за разорниот потрес во калифорниа.
pa dobro site znaevne deka amerikancite i evropskata kurva vavilonska sakat da go trgnat od vlas gospodinot gruevski za makedonija ilumnatite pak da ja podelat na 4 dela

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
sve je to zavera na iluminatite sakaat da go zbrsat makedonskoto tkivo preku haarp!!

Kajgana Shop

На врв Bottom