Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
За разлика од некои кои и со еден профил за повеќе клубови сеАли држи континуитет. Сите 3ца се за Челзи.
Читав дека сеуште се осеќаат афтершоковите од некни...Не сум го осетил, изглеа бил ептен слаб, али ме загрижува што тлото повторно се активира
луѓе осигурани од елементарни непогоди не добија ни денарче, земјотресот не бил елементарна непогода , требало екстра да се плати, х 2се обештетува земјотрес доколку има што да се обештети
И тоа силно(4 по рихтер), повеќето ги разбудил од сон.Денеска имало земјотрес во северна Грција, кој сигурно се осетил во Гевгелија.
Нема да се повторат, така вети директоро...Синоќа пак имало во Скопје околу 1 часот и 10 минути, 1,6 била јачината значи ептен бил слаб... незнам до кога ќе траат афтершоковиве, али ако се вака слаби до кај некаде 2.5 до 3 според рихтер, ондак добро е, само да не се повторат оние јаките земјотреси од пред месец дена :/
pa dobro site znaevne deka amerikancite i evropskata kurva vavilonska sakat da go trgnat od vlas gospodinot gruevski za makedonija ilumnatite pak da ja podelat na 4 delaСекој ден кога и да погледам телевизија и сл јас слушам за Земјотрес во Македонија и поширокиот дел.
Добро,значи постојат одронски,вулкански и тектонски земјотреси.Тектонските се најзастапени и најразурнувачки.Последниот земјотрес беше на 09.10.2016 во 23 часот и јас го осетив.Епицентарот бил кај Штипско Карбинци мислам дека бил на 2 км длабочина.Пред последните потреси,рекоа дека се афтершокови на оној од 5,3 степени што беше во околина на Скопје.Толку долги денови на потреси се должи на природата,или на новото создадено сеизмолошко оружје на САД? Што се појави по земјотресот во Калифорниа пред околу една година,самото ова оружје беше одговорно за разорниот потрес во калифорниа.
Па што е вашето мислење за ова?
sve je to zavera na iluminatite sakaat da go zbrsat makedonskoto tkivo preku haarp!!Секој ден кога и да погледам телевизија и сл јас слушам за Земјотрес во Македонија и поширокиот дел.
Добро,значи постојат одронски,вулкански и тектонски земјотреси.Тектонските се најзастапени и најразурнувачки.Последниот земјотрес беше на 09.10.2016 во 23 часот и јас го осетив.Епицентарот бил кај Штипско Карбинци мислам дека бил на 2 км длабочина.Пред последните потреси,рекоа дека се афтершокови на оној од 5,3 степени што беше во околина на Скопје.Толку долги денови на потреси се должи на природата,или на новото создадено сеизмолошко оружје на САД? Што се појави по земјотресот во Калифорниа пред околу една година,самото ова оружје беше одговорно за разорниот потрес во калифорниа.
Па што е вашето мислење за ова?