HearthStone

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Не давам пари за игра па што сака нека биде, боље ќе купам чипс и црн сок со тие пари...
Типично македонско размислување. Боље да ги потрошам на нешто што ќе го снема за саат време отколку на нешто што ќе трае долго време.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Типично македонско размислување. Боље да ги потрошам на нешто што ќе го снема за саат време отколку на нешто што ќе трае долго време.
Тоа е, и не верувам во скоро време да се смени :D

Член од
17 јуни 2012
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.438
Боље да ги протрошам за нешто што ќе ме најаде и напие него ли за нешто што е виртуелно и што неможам да го допрам.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Боље да ги протрошам за нешто што ќе ме најаде и напие него ли за нешто што е виртуелно и што неможам да го допрам.
Да, ќе те најаде чипс (y)

И не збориме за нешто што е виртуелно. Збориме за ентертејнмент. Активност што те опушта и ти дава пријатно чувство додека ја вршиш. Тоа чувство не е виртуелно. Како што не е виртуелен трудот што е вложен за тој ентертејнмент да ми биде мене овозможен. Исто како што сакам да бидам платен за мојот труд, сметам дека треба секој труд да биде платен. Од овие две причини, со мерак давам пари за игри кои сакам да ги играм и кои ги играм доволно долго време за да ми се исплати да давам пари за нив.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Цело време даваме пари на секакви разни ствари. Пример еве, луѓе по 200-300 денари дневно трошат за цигари.
Јас добар дел од слободното време го поминувам на Хартстоун. Играм веќе година ипол и баш сега еве проверив на дек тракерот ми се евидентирани 383 саати гејмлеј, а имам сигурно уште толку, или барем блиску што сум играл без тракер. Зошто за нешто што ми понудило толку многу забава, да не дадам 300 денари, а без мислење да дадам за нешто ете што ќе ме најаде и напие сега, па по некој саат пак ќе ми се јаде и пие :D

Да не се сфатиме погрешно, нејќам јас да те терам да даваш пари на игри, секој си ги троши своите пари за што сака. Само сакам да објаснам зошто давање пари за игри не е глупост.

Член од
17 јуни 2012
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.438
Цело време даваме пари на секакви разни ствари. Пример еве, луѓе по 200-300 денари дневно трошат за цигари.
Јас добар дел од слободното време го поминувам на Хартстоун. Играм веќе година ипол и баш сега еве проверив на дек тракерот ми се евидентирани 383 саати гејмлеј, а имам сигурно уште толку, или барем блиску што сум играл без тракер. Зошто за нешто што ми понудило толку многу забава, да не дадам 300 денари, а без мислење да дадам за нешто ете што ќе ме најаде и напие сега, па по некој саат пак ќе ми се јаде и пие :D

Да не се сфатиме погрешно, нејќам јас да те терам да даваш пари на игри, секој си ги троши своите пари за што сака. Само сакам да објаснам зошто давање пари за игри не е глупост.
Те разбирам што сакаш да кажеш, кај мене политиката е друга. Ќе дадам сега 300 ден ќе дадам за една недела ќе дадам после 1 месец и за што? Како и секоја онлајн игра така и оваа има рок на траење, за некоја година нема да се игра како што сега се игра, што мислиш зошто ставаат нови карти на секои 3 месеци? За да ги одржат играчите..еве ти пример со Need For Speed World беше бум кога излезе и за помалце од година дена ја изгаснаа зошто им скурчи на играчите и немаше кој да игра (башка што имаше читери) :ROFLMAO: или World Thunder на пример.

Дај кажи некој дек да стигнам и јас до 5-6 ранк да земам голден епик на крај на месец :angel:

B

beaverknight

Гостин
Те разбирам што сакаш да кажеш, кај мене политиката е друга. Ќе дадам сега 300 ден ќе дадам за една недела ќе дадам после 1 месец и за што? Како и секоја онлајн игра така и оваа има рок на траење, за некоја година нема да се игра како што сега се игра, што мислиш зошто ставаат нови карти на секои 3 месеци? За да ги одржат играчите..еве ти пример со Need For Speed World беше бум кога излезе и за помалце од година дена ја изгаснаа зошто им скурчи на играчите и немаше кој да игра (башка што имаше читери) :ROFLMAO: или World Thunder на пример.

Дај кажи некој дек да стигнам и јас до 5-6 ранк да земам голден епик на крај на месец :angel:
Ги споредуваш овие игри со игра на Близард, гарантирам дека Хартстоун ќе се игра уште најмалку 5 години.
Од калибарот на WoW, LoL, Dota е...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725

Добро сега, не можеш да знаеш ти уште колку ќе ја играш играта. Ама Хартстоун ќе се игра уште долго време. Еве јас не планирам да ја прекинам, и сметам дека вложување 300 денари сега нема да ми биде залудно.

Ги споредуваш овие игри со игра на Близард, гарантирам дека Хартстоун ќе се игра уште најмалку 5 години.
Од калибарот на WoW, LoL, Dota е...
Ќе се игра се додека излегува нов контент, односно додека не ја баталат девелоперите. Или па се додека не ја уништат со некаква неизбалансираност и глупи карти. А такво нешто нема да се случи се додека им носи пари, а нема шанси да престане да им носи пари :D

За декови, со актуелните секогаш лесно се стига до ранк 5, ако играш доволно. Јас секоја сезона стигам бар до 5. После почнува потешкото кога треба стварно да си сконцентриран и секој потег да ти е добро смислен. Еве со дековиве што ќе ги ставам во постов сезонава стигнав до ранк 4.

Hearthstone Screenshot 09-23-16 17.03.10.png Hearthstone Screenshot 09-23-16 17.03.17.png Hearthstone Screenshot 09-23-16 17.03.25.png

Член од
17 јуни 2012
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.438
Добро сега, не можеш да знаеш ти уште колку ќе ја играш играта. Ама Хартстоун ќе се игра уште долго време. Еве јас не планирам да ја прекинам, и сметам дека вложување 300 денари сега нема да ми биде залудно.

Ќе се игра се додека излегува нов контент, односно додека не ја баталат девелоперите. Или па се додека не ја уништат со некаква неизбалансираност и глупи карти. А такво нешто нема да се случи се додека им носи пари, а нема шанси да престане да им носи пари :D

За декови, со актуелните секогаш лесно се стига до ранк 5, ако играш доволно. Јас секоја сезона стигам бар до 5. После почнува потешкото кога треба стварно да си сконцентриран и секој потег да ти е добро смислен. Еве со дековиве што ќе ги ставам во постов сезонава стигнав до ранк 4.

Прегледај го приврзокот 156799 Прегледај го приврзокот 156800 Прегледај го приврзокот 156801
Океј океј само не ме тепајте, човек неможе да си каже свое мислење ебате беља :D

тој со Ворлок е тапа, го имам и јас истиот ако не ти се погодат карти од почеток губиш, кај Шаманот ги немам Блодмејџ и Тандер Валиант а кај Хантерот ги немам Кол оф д вајлд и оружјето, баш тие главните :(

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Е ова не го очекував. Мило ми е што видоа дека се потребни уште промени и реагираат на време. Подобро на два-три месеци да има нерфови и да си ги поправаат грешките, наместо еднаш на две години да има промени затоа што не сакаат да им мењаат многу на играчите. Браво за потегов (y)

И најбитното за крај...

Не е сменето ништо визуелно на картата, ама после промениве, ако во било кое време додека каста спелови, се уништи, сајленсне, трансформира или се врати во рака, престанува да каста спелови.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.148
Поени од реакции
27.735
Јас го земав прееска. Леџендари ми беше Тирион што го имам, а 10те бустери беа 400 даст, имав баш се. Најлошо потрошени 5 долари :tapp:
Кај мене солидно. Едвин Ван Клиф беше сигурниот леџендари а од паковите плус Малигос. Од дупликатите доста даст собрав што искрафтав можеби 5 карти реар.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.269
Поени од реакции
84.377
У кино не си бил?
На концерт?
Во театар?
Во циркус?

Како и да е, секој месец даваш пари за нешто што е виртуелно и не можеш да го допреш - интерет и кабловска.

Член од
17 јуни 2012
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.438
У кино не си бил?
На концерт?
Во театар?
Во циркус?

Како и да е, секој месец даваш пари за нешто што е виртуелно и не можеш да го допреш - интерет и кабловска.
Добро, ти ми збориш за неопходни работи, како и да е кој сака нека си дава пари, ја не би давал за игри.

Kajgana Shop

На врв Bottom