Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мислам дека всушност тебе ти треба помош од Гугл, надополнето со гледање на неколку драмски претстави и добро режирани трилери.
Aha, vo red ti stom mislis taka, mora taka da bide.

Aha, vo red ti stom mislis taka, mora taka da bide.
Не се работи за тоа што јас или ти мислиме, не е ова политички пазар во комитет за тоа кој да влезе во советот на Чашка, па да разменуваме мислења за тоа кој од партиските кандидати е поподобен. Други батки сега ги снимаат сцени, батки кои се многу поискусни и имаат одличен сенс за политика, за разлика од Латас, Борјан, Миленко и ПР тимовите на партиите, кои гледаат само еден кадар унапред. На нас останува дали ќе се правиме попаметни од режисерот и ќе коментираме за актерите(и колку се тие лош избор) и сето дејство дури трае филмот или ќе си уживаме во шоуто што ни се приредува(попатно мавајќи сеир или по некој аплауз) и ќе причекаме со рекапитулацијата додека да се разврзе јазолот и ни се прикаже целата приказна и замисла.

Жално е да ја гледаш и да ја слушаш онаа бе,а не па да очекуваш таа да ти расчисти криминал.

Ама ја ко што гледам само еднава страна се чешла или СЈО нема време за другава страна? :D
СЈО има ограничен мандат и може да превзема случаи што произлегуваат од прислушкуваните материјали или поврзано со нив. Ако толку се грижиш за правда зошто не пишуваш каде е ЈО поставено од фирерот сите овие 10 години да спроведе истрага.

Машинерија за дефокусирање
defokusiranje e i toa što opozicionite megafoni bliski do sdsm si zamisluvaat deka SJO smee da se zanimava samo so raboti okolu vlasta, potočno samo okolu dpmne, ne i okolu dui ili pak opozicionite dpa, sdsm ili druga partija.... se raboti za ogromen broj snimeni razgovori a vo javnost se objavuvaše samo selektivno...
a da gi potsetam site Branko e se ušte vo sdsm[DOUBLEPOST=1474440916][/DOUBLEPOST]
СЈО има ограничен мандат и може да превзема случаи што произлегуваат од прислушкуваните материјали или поврзано со нив. Ако толку се грижиш за правда зошто не пишуваш каде е ЈО поставено од фирерот сите овие 10 години да спроведе истрага.
a ne ti se zboruva kako partiskite reketari na sdsm go napadnaa sudot , kakvi incidenti imaše vo komisijata za odzemanje imunitet koga beše priveden Buč , ne uapsen, priveden na raspit??? .... e sega koga ne e so niv tie istite go ocrnuvaat deka e vinoven... tolku od pravoto kaj nas ... pa i od JO.... sigurno ima se ušte predmeti od JO na sdsm, eden e slučajot so ubistvoto vo Veleško od koj proizleze slučajot Kežarovski ...

Последно уредено:
Треба повеќе? И пардон, под твоите мислев на ВМРО, ако не си ме разбрал. Се некако незнаеш точно, се некако не си експерт, се некако да те земеме со резерва кога пробуваш да избалансираш навидум, а трапав си ко слон у стаклара и те чита мало дете што сакаш да кажеш.
Не сум експерт, кој рекол дека сум. Толку ли немате „кликер“, се нешто за зборче се фаќате, се нешто треба да ви се дообјаснува.. толку ли не знаете полемика да водите? Не сме експерти овде, дискутираме, ама поголем дел од вас се толку неуки... да се чуди човек. Кога некој каже дека уставен суд не смее да го поништи законот за СЈО ако утрврди дека има причина за тоа, што треба повеќе да се каже. Тоа е како кошаркар да даде кош со нога (некако) и некој да тврди дека судијата не смее да го поништи кошот (погодокот).[DOUBLEPOST=1474443735][/DOUBLEPOST]
Донесоа закон за забрана на бомбите па го повлекоа, имаше аболиција па ја поништија, го распуштија парламентот па се вратија во него. Не може диктаторот сам да влече потези како порано.
Постапките ако се согласно овластувања и закон, тогаш се легитимни. Како никој не се буни (од СДСМ) што Заев е аболициран од Црвенковски? ;)

Не сум експерт, кој рекол дека сум. Толку ли немате „кликер“, се нешто за зборче се фаќате, се нешто треба да ви се дообјаснува.. толку ли не знаете полемика да водите? Не сме експерти овде, дискутираме, ама поголем дел од вас се толку неуки... да се чуди човек. Кога некој каже дека уставен суд не смее да го поништи законот за СЈО ако утрврди дека има причина за тоа, што треба повеќе да се каже. Тоа е како кошаркар да даде кош со нога (некако) и некој да тврди дека судијата не смее да го поништи кошот (погодокот).

Види тоа "зборче" е мајка на секој заеб. Односно по тоа зборче може човек лесно да те прочита, а и без тоа да бидам искрен али ај. Која полемика да ја водам со човек кој има двојни стандарди бе Ѓоле? Денес викаш едно утре друго. За иста работа си експерт кога ти одговара и си на дистанца кога не ти одговара. Дали СЈО ќе го поништи Уставниот суд ми е една од најмалите грижи денес. Да не кажам и би сакал да го укине и да ги остави сите лопови на слобода за да ја докурцаат државава и после да следи тоа што ќе следи, а тебе нема да ти се свиѓа тоа верувај но ок.

Kata e ziv rezil, mozam da Ja zamislam na sudenje so vakov Ne/kvalitet koga ke zariba I zaboravi za koj slucaj e sudenjeto i pocne nesto vo stilot " a aa aaa cekaj da pocneme od pocetok da vidam za koj predmet si obvinet ".
I takov horhe bi Ja rasturil Kata na sud a ne pa nekoj stvarno dobar advokat.Duri sega mi e jasno zosto ni eden slucaj ne I pominuva.
Ама шу праиме ако на судење, како обвинител, збори Ленче ?

Види тоа "зборче" е мајка на секој заеб. Односно по тоа зборче може човек лесно да те прочита, а и без тоа да бидам искрен али ај. Која полемика да ја водам со човек кој има двојни стандарди бе Ѓоле? Денес викаш едно утре друго. За иста работа си експерт кога ти одговара и си на дистанца кога не ти одговара. Дали СЈО ќе го поништи Уставниот суд ми е една од најмалите грижи денес. Да не кажам и би сакал да го укине и да ги остави сите лопови на слобода за да ја докурцаат државава и после да следи тоа што ќе следи, а тебе нема да ти се свиѓа тоа верувај но ок.
Има(ше) една изјава „се влечкаш ко максим по дивизија“. Си изнапишал небулози кои немаат врска во текст да ги склопиш. Плус и лажеш. Не сум рекол никаде дека сум експерт, никогаш. Но, зе некои актуелни работи, што ги дискутирам, се трудам да соберам некои информации, не „шибам ко максим по дивизија“, па да трескам глупости. Некои работи ги пишувам по „логика“ и укажувам дека е мое мислење и сл. Јас те повикувам да ги прочиташ некои работи, па дискутирај согласно тоа. Овде не зборувам ни за „лопови“, ни за попови (лопов=крадец, на мак. ј.). Дали некој прекршил закон, треба да се утврди во постапка. За муабети, лесно е... дома, по кафеани, пред продавници, на митинзи...

Скаран си со логиката кога си одлучил да ги браниш луѓето кои со твои пари станаа миљардери додека ти кубуриш или извини, живееш со просекот. Незнам како да ти нацртам дека си нерелевантен соговорник когс имаш двојни стандарди. Со тебе ќе има поента да се збори кога наредните 10 поста ќе ти бидат поврзани со истражување и постирани делови од уставот за веаботувањата во МВР без оглас, за потпис на решенија од неовластено лице согласно ЦРМ...и миљон други работи. До тогаш си невидлив.

Жално е да ја гледаш и да ја слушаш онаа бе,а не па да очекуваш таа да ти расчисти криминал.
Мене па уште пожално мие да ја слушам,онаа судиката што разговара со Мијалков,и оговара некоја колешка,дека го испушила:(

Македонски народни приказни
7d89c534980aa3ca11cb99a303af7160.jpg

10 години во предизборен период иста прича и напаѓање за федерализација, многу многу провидно, незнам дали сеуште има луѓе што се пецат на овие финти.

JО кое сега опозицијата не го признава некогаш работеше под нивна команда и убаво паметам еден случак а ги има многу па на најучениот и најписмениот пратеник во собрание кој на бранко му даде гол со пета му подметнаа некој предмет со текстил и го сместија во идризово.

Сега преку сјо се обидуваат да превземат контрола,за која ни под разно не им успева.

И Спасов произлегува од прислушкуваните материјали ама е на слобода а другите се во притвор или се превземни други мерки

Колку е необјективно и нетранспарентно .

И што е најтрагично и нелогично да се тепаш да влезеш во институција која не ја признаваш,сепак целта им е дешифрирана дека сакаат албанскот да биде втор службен,премиер албанец...........,само тешко дека ќе успеат освен ако не најдат подршка кај албанската дијаспора па да ја репризираат 2001 и насилно да дојдат на власт да ги довршат започнатите валкани работи..........

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom