Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сега ќе ти кажам една работа пријателе, пошто вас ве учат дека вие знајте од сите најмногу! Фирмата од еден од мојте родители беше ликвидирана во времето на СДС(ко и многу други). Во неа имаше вработено 300 луѓе! Секој од нив имаше по најмалку 5000е во акции! Фирмата пропадна, директорото беше фатен со 3м евра на граница со Грција жива пара исто така локален висок функционер на СДС, во мојот град, акциите ги немаше никаде.. Мислиш ти дека на тие 300 вработени не му требаа тие 5000е и повеќе?? Кој фактор беше тој во времето на СДС да не биди осуден за криминал?? И знајш што е најболното? Што одкако се врати СДС на власт, пак стана директор! Е затоа сакам секој да одговара пред законот! Сега сакам да те прашам, кој е тој и дали повеќе вреди од мене, за да не одговара на суд?? Или само сегашниве треба да одговараат? Стварно неможам да ве сфатам!
Сите треба да одговараат.
Тоа што никој до сега не одговарал
Е знак дека треба
СЕРИОЗНИ
промени во судството.
Значи специјални обвинители се правиот пат на промени.

Сите треба да одговараат.
Тоа што никој до сега не одговарал
Е знак дека треба
СЕРИОЗНИ
промени во судството.
Значи специјални обвинители се правиот пат на промени.
Ама ја ко што гледам само еднава страна се чешла или СЈО нема време за другава страна? :D

Ја би те прашал тебe:
1. Дали само сегашните украдени пари се народни пари, или и тие пред 2006 година?
Сите се украдени.
Тоа што тогаш се крадело не оправдува денешно крадење. И обратно.
Затоа треба промени. Дека овие факти покажуваат дека судството е труло, со децении.[DOUBLEPOST=1474394316][/DOUBLEPOST]
Ама ја ко што гледам само еднава страна се чешла или СЈО нема време за другава страна? :D
Па од помилувањата се виде дека и за Бранко имало постапка ако не си информиран.

Сите се украдени.
Затоа треба промени. Дека овие факти покажуваат дека судството е труло, со децении.
Алоо батка, со кого промени? Со СДС?? Едниве не изгореа, другиве не горат.. Сеа да ги бараме пак тие што не гореа, пошто веќе имаме забораено како не пржело нивното горење??

Алоо батка, со кого промени? Со СДС?? Едниве не изгореа, другиве не горат.. Сеа да ги бараме пак тие што не гореа, пошто веќе имаме забораено како не пржело нивното горење??
Не ме интересира кој што како.
Кој крадел има да си плати.
Само така ќе почнеме да ја оправаме.
Додека се правдаат со крадењето на СДС до тогаш ќе си продолжат да не крадат.

Тролче ти поставив две прашања на кои избегнуваш одговор. Што кажува се. Чекам одговор.

1. Дали кражба на државни пари е кражба на пари од народот значи и лично твои?
2. Дали во Македонија не се крадат државни пари, според тебе? :)

Секако дека кражба на државни пари е кражба, а лично мои... па не знам мене ми фалеа 1200 евра за да земам подобар апарат и објектив али државата не ми даде, изгледа дека не се мои тие пари, а дали во македонија се крадат државни пари?? мислиш некој со пиштол влегол во НБМ и украл од сеф пари или ????

Секако дека кражба на државни пари е кражба, а лично мои... па не знам мене ми фалеа 1200 евра за да земам подобар апарат и објектив али државата не ми даде, изгледа дека не се мои тие пари, а дали во македонија се крадат државни пари?? мислиш некој со пиштол влегол во НБМ и украл од сеф пари или ????
да го расчисти деценискиот криминал злосторствата и незаконитостите на власта.
:) Арно викам јас трол-контраш :)

Bro,y u b trippin?

Г-ѓа СПЕЦИЈАЛНА јавна обвинителка :pos:
Мислам дека јасно беше дека женава нема две чисти и незнае што зборува . Срамота е да незнае да научи претходно подготвени прашања со одговори .
Според оценките на факс,толку и е капацитетот па напишаното не знае да го прочита а да биде уште потрагично се цери ко најголема дроља

Според оценките на факс,толку и е капацитетот па напишаното не знае да го прочита а да биде уште потрагично се цери ко најголема дроља
Груевски интелектуалецот, дури низ уши почнало да му тече мозок од што го има премногу. Тој од што е паметен и писмен, не му требаат листови за да чита, си има во глава се. Паметен човек нема збор. Ко тебе ист. :)

Груевски интелектуалецот, дури низ уши почнало да му тече мозок од што го има премногу. Тој од што е паметен и писмен, не му требаат листови за да чита, си има во глава се. Паметен човек нема збор. Ко тебе ист. :)
Па ја сум тој

Сега ќе ти кажам една работа пријателе, пошто вас ве учат дека вие знајте од сите најмногу! Фирмата од еден од мојте родители беше ликвидирана во времето на СДС(ко и многу други). Во неа имаше вработено 300 луѓе! Секој од нив имаше по најмалку 5000е во акции! Фирмата пропадна, директорото беше фатен со 3м евра на граница со Грција жива пара исто така локален висок функционер на СДС, во мојот град, акциите ги немаше никаде.. Мислиш ти дека на тие 300 вработени не му требаа тие 5000е и повеќе?? Кој фактор беше тој во времето на СДС да не биди осуден за криминал?? И знајш што е најболното? Што одкако се врати СДС на власт, пак стана директор! Е затоа сакам секој да одговара пред законот! Сега сакам да те прашам, кој е тој и дали повеќе вреди од мене, за да не одговара на суд?? Или само сегашниве треба да одговараат? Стварно неможам да ве сфатам!
Се си во право.
Ама, од таа болна транзиција, ВМРО е 15 години на власт.
Зашто бе не ги осудиле ? Еве ти одговори :
1. Имало криминал ама ВМРО се неспособни да го откријат (и да водат нормална правна држава)
2. Немало криминал, а ВМРО ги користи муабетиве за спинови
3. Имало криминал, ама високи функционери на ВМРО се соучесници ( на било кој начин) во тој криминал

Мене лично ми влече на 3-та опција, ама која и да е, причина плус за промена на моменталниот систем и почеток на санкционирање на сериозен криминал.
А СЈО е на добар пат да го започне тоа....
Па за арно, за убо да е, да се прошири филмот и наназад....

Пријателче ставно те жалам! Толку ти го имат напукано мозокот, што секој што и да пиши контра Катица, Шарените, Сорос, СДС, одма го декларирате како член на ВМРО! Е то ви е проблемот пријателе! Ама ако! Никој не е совршен!
И мене ми е жал за мене. Вакви како тебе се тие што ни ја кројат судбината на сите ама што да правам и да поѓинеш колку можеш ќе се спасеш

Сите се украдени.
Затоа треба промени. Дека овие факти покажуваат дека судството е труло, со децении.[DOUBLEPOST=1474394316][/DOUBLEPOST]
Па од помилувањата се виде дека и за Бранко имало постапка ако не си информиран.
има формално за Бранко не една туку 2 постапки... ама ништо не прават... а тие би требало меѓу првите да бидат бидејќи се најстари што ги зеле во работа...
Бранко дури јавно направи ку*ташак со постапките на СЈО, се побуни што бил аболициран од Хорхе, незнаел дека има кривични против него :facepalm:
..толку од сериозноста на СЈО...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom