Другите работи ќе ти ги прескокнам, небитни се/се правиш дека не знаеш, кружиш само од околу наместо да признаеш дека има голема грешка во пресметаните калории/нутритивни вредности на членката на твојот форум.
Нормално е да прашуваш кој сум ја што сум кога ти контрирам на некој како тебе со децении искуство во бодибилдингот.
Јас сум никој и ништо.
Најголемата глупост искажана во светот на бодибилдингот и фитнесот, а кажана од вакви стручни лица како тебе е дека стомачните се прават во кујна. Во кујна може да се прави јадење, стомачни никако. Оброците можат само да го дефинираат твојот надоврешен изглед, до некаде, дали ќе си послаб со помал процент на масни наслаги или обратно. Мускули, а стомачните се мускули, се прават на тренинг во теретана.
Не, не е најголема глупост. Фала богу дека стомачните може да се зголемуваат ама нема никаква потреба освен комплекси/натпреварувања.
Треба да имаш многу години бодибилдерска кариера за да се замараш за големи стомачни.
Ако имаш многу години бодибилдерска кариера, и тука нешто прашуваш, тогаш ти си промашен случај.
Затоа, моите одговори се за луѓе кои се релативно почетници и се целосно точни. Кога некој ми контрира со асални аргументи, знам да признаам грешка.
Уште еднаш, луѓето што бараат стомачни, всушност сакаат да го намалат салото, не бараат поголеми стомачни.
За да го намалиш салото и убаво да се познаваат мускулите, треба да ја средиш храната и да вежбаш.
„Стомачните се прават во кујна“ е точна изрека кога не е сфатена во буквален контекст. Нешто што ти не можеш да го направиш, затоа што егото не ти дозволува.
"Правиш план за исхрана со повеќе протеин, вежбаш, топиш сало, качуваш мускул....." бисерка.
Знам дека кога имаш толку многу прочитано, си го посветил целиот живот на тоа, и некој ќе ти го сумира сето тоа во една реченица
е тежок удар.
Мора да се помириш со фактот дека и оваа реченица е генерално точна и ги задоволува потребите на 90% од луѓето. Волја и малку повеќе знаење, ништо повеќе.
Нешто што тебе и на твојот бизнис не ви одговара баш.
Иако морам да признаам во скоро време многу-многу не се замараш за бизнисот, порано често постираше тука линкови со гејнери/мејнери.