Premier League - Season 2016/2017

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Francis Coquelin vs Hull
Passes 98
Completed 98%
Ball Recoveries 7
Tackles Won 4
Interceptions 4

:cautious:
Со играч повеќе против Хал и Величе ќе има ваква статистика.
Кога ќе дојде голема екипа ќе се види на дело квалитетот негов.

R

red.devil

Гостин
Oд Сити дa пoчне стрaв дa те фaќa...
Им треба само еден кикс па да се променат доста работи и кај нив како со Јунајтед и Челзи. Јес да е интелигентно копиле Пеп ама ќе го стигне и него захтевноста на ПЛ.

Член од
13 мај 2016
Мислења
502
Поени од реакции
969
Сеуште е рано за да го величате Пеп..ма да признавам и јас сум во искушение, а сум го ругал до бескрај.

Стојам на ставот дека Сити требаше уште минатата сезона да се прошета до титула со оглед на составот што го имаа.
Сега пак со Пеп и 150 милиончина + во и онака најдобриот состав лани да не зборам воопшто.

Горе долу Сити и претходно си ја имаа играта и одлични стартови на сезоните, само немаше авторитет Пелегрини или муда да ги држи стегнато да не се олабават и да си играат курот..или потези на пример од типот на Туре, Харт, Насри аут.

Баш ме интересира, периодот Декември - Јануари кога ќе згусне периодот и кога ќе нема воопшто пауза како што е навикнат досега Пеп-ов што ќе бидне.
Така да за Премиер лига е рано да кажеме ашколсун.. аферим.

А за ЛШ сеуште стојам на ставот дека вртелешки во Лига на Шампиони не поминуваат освен ако не има Меси тип на играч во тимот.
" Големиот " Гвардиола во ЛШ со Прејакио (ко шо прочитав горе) Баерн
2013/14 пораз 5 - 0 од Реал М.
2014/15 пораз 5 - 3 од Барса
2015/16 Атлетико М

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Абе и не мора ништо да значи стартов, ама сепак Сити изгледа засега ептен добро и стабилно. Сите играчи играат ко што треба и ете дури и без Агуеро и Компани немаат никаков проблем. Е сега, и лани Сити првите пет кола играше ненормално, немаа гол примено, па после знаеме каква сезона имаа. Оваа сезона не им е Пелегрини тренер, и нема на пола сезона да објават дека друг менаџер ќе им дојде, ама сепак. Засега дефинитивно се најсериозен кандидат за титулата, ама тешко дека ќе се „прошетаат“, како што сите овде сакаме да кажеме. Очекувам и другите тимови сериозно да се борат за титулата.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.601
Поени од реакции
13.967
Екипа на Гвардиола можеш да ја спречиш само со бункер/автобус/катанаџо, тоа го можат тимови со добра, организирана дефанзива. Во Англија никој на никого не се брани и тоа му дојде како порачано на Пеп, баш како што му одговара на неговата филозофија.

Член од
13 јануари 2013
Мислења
1.537
Поени од реакции
1.172
Додека не дојде Божиќ не може да се суди кој ќе ја освои лигава, тоа е како непишано правило, тогаш добардел од екипите паѓаат психички и после тоа тешко се враќаат, а некои од тогаш па се до крај на лигата газат. Така да колку и да не сакам да признаам Сити добар фудбал играат и се број 1 али има уште многу фудбал за играње до мај па ќе видиме.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.326
Поени од реакции
4.240
Муабетот беше дека Пеп нема да се снајде во ПЛ, иде на готови тимови, пари, и такви работи. Не значи дека ако почнале вака дека ќе освојат уште во Јануари, ама сега муабетот е друг, Пеп си е тренериште и видовме дека може да склопи добра екипа. И да не освои, пак за мене ќе е добар тренер затоа што е иновативен и знае што сака.
И пак муабетите дека имал добар тим од претходно, имал 150 милиони потрошени.... Па Мурињо има 10 пати повеќе искуство во ПЛ, повеќе пари потроши и пак изгуби во дербито.
Пеп е еден од најдобрите тренери на денешницава, тоа е факт, и да освои годинава и да не освои..

Член од
14 април 2012
Мислења
32.991
Поени од реакции
67.824
Уште пред да почне сезоната, најмногу страв ме фаќаше од Сити. Не се надевав дека ке имаат ваков старт. Некои од полувремињата што ги изиграа беа страшни. Против Вест Хем првото, утакмицата со Стеауа, првото полувреме со нас. Изгледаат дека имаат утврден начин на кој ке играат фудбал, а слабоста не можеш да им ја најдеш во евентуалните повреди, зашто имаат широк ростер, и овие резултати ги постигнаа без Компани, Гундоган, Сане.

Играат страшни први полувремиња, и најчесто ке создадат огромна предност, и потоа го дотолчуваат противникот на контри, кој сакал-нејкел на 2-0 мора да игра поотворен фудбал ако сака да извади нешто од мечот. Со Стоук таков беше случајот, со Јунајтед исто, само не реализираа Силва и Де Брујне.

Имаат голови во многу поединци, од Агуеро, Силва, Де Брујне, Нолито, па и Ихеначо, кој има доста добро Инзаги чувство каде да стои во петерец. Може да се надигуруваат со било која екипа во отворен фудбал.

Јунајтед за разлика од нив ке се крсти во Ибра да остане неповреден и Рашфорд, зашто Мата, Руни, Фелаини се 2 класи под шампионска форма. Погба е сеуште енигма, и ке му треба уште кој месец сигурно.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Доминантната тактика на Пеп е предобра за 90% од тимовите, послаби тимови и тимови со послаби играчи, едоставно со брз пресинг по изгубена топка ги гуши не им дава топка да изнесат. Освен ако не паднат на умор ко што пиша некој мислам дека прв фаворит се за освојување на ПЛ може ќе изгуби некои утакмици од појакиве екипи али со послабиве очекувам Сити најмалце бодови да изгуби од фаворитиве, во ЛШ нема некој притисок ко со Баерн,да стигне до 1/4 финале или 1/2 ок ќе биде се додека освои ПЛ

Проблемот на Пеп и во баерн беше со јаките тимови идеше на иста тактика со пресинг бековите на центар оставаше простор Реал не отвори на контри со Барса требаше 3,4-0 да губиме на пол првата, и на крај со Атлетико при 1-0 на домашен терен Гризман ни прави контра од центар.

Ќе видиме сеа против Барса ме интересира како ќе пристапи Пеп ако пристапи на ист начин ко што си игра секогаш да проба да се надигрува ќе си заврши со 3,4,5 комада

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Дебата околу тоа дали е Пеп еден од најјаките тренери денеска или е превара е у најмала рака глупа и безпредметна....смешно е околу тоа да се дебатира веќе искрено.

Сити е екипа без фудбалски идентитет,и тоа за тренери како Пеп кои доаѓаат со своја лична фудбалска филозофија е како порачано.Тоа е една голема разлика во однос на неговото време во Баерн...Плус сето тоа надополнето со мноооогу пари и играчи по нарачка дава резултат секогаш.

Изненаден сум што доста брзо ја укапираа неговата игра...Не сум изненаден од тоа што е успешен.Порано или покасно ќе почнеа да газат.

Е сега проблемот е што е многу рано во сезоната...Неговата филозофија е исцрпувачка и ќе видиме како ќе изгледа тоа во Април или Мај.

Друг проблем е што до сега освен Јунајтед сите други екипи против кои играше Сити беа сеоски и со тоа што ги згази само откри дека Премиер е далеку од најквалитетна лига ако имаш силен и доминантен тим...Фората е што и тие екипи со тек на време ќе се привикнат на таа игра...Башка што убеден сум и дека Јунајтед во Март и Април ќе биде на сосема друго ниво.

Такада почетоков ветува али има уште многу за да може да се каже дека ги направил Сити гиганти.Сити сеуште се за мене и ќе бидат wannabe гигант.[DOUBLEPOST=1474147247][/DOUBLEPOST]
Уште пред да почне сезоната, најмногу страв ме фаќаше од Сити. Не се надевав дека ке имаат ваков старт. Некои од полувремињата што ги изиграа беа страшни. Против Вест Хем првото, утакмицата со Стеауа, првото полувреме со нас. Изгледаат дека имаат утврден начин на кој ке играат фудбал, а слабоста не можеш да им ја најдеш во евентуалните повреди, зашто имаат широк ростер, и овие резултати ги постигнаа без Компани, Гундоган, Сане.

Играат страшни први полувремиња, и најчесто ке создадат огромна предност, и потоа го дотолчуваат противникот на контри, кој сакал-нејкел на 2-0 мора да игра поотворен фудбал ако сака да извади нешто од мечот. Со Стоук таков беше случајот, со Јунајтед исто, само не реализираа Силва и Де Брујне.

Имаат голови во многу поединци, од Агуеро, Силва, Де Брујне, Нолито, па и Ихеначо, кој има доста добро Инзаги чувство каде да стои во петерец. Може да се надигуруваат со било која екипа во отворен фудбал.

Јунајтед за разлика од нив ке се крсти во Ибра да остане неповреден и Рашфорд, зашто Мата, Руни, Фелаини се 2 класи под шампионска форма. Погба е сеуште енигма, и ке му треба уште кој месец сигурно.
Отворен фудбал е смрт за екипите кои се противници на Пеп или тоа е џек-пот за екипа која ја тренира Пеп...Незнам како сеуште англиските екипи не сфаќаат дека немаат квалитет нити стручност кај тренерите да се надигруваат со отворен фудбал против Пеп.

Во Англија моментално нема екипа која може да се надигрува и да го користи неговиот начин на игра...Тоа го може у Европа моментално Барса Баерн и евентуално Реал...Али од овие три екипи и Баерн и Реал моментално мислам дека би му оставиле простор и би го мавале на контри.

Поентата ми е дека начинот на игра у Англија моментално страшно му прија...Али видовме на пример у прво коло какви маки имаше против добро организирана одбрана со брзи контри.Тоа е моделот кој треба да се следи за успех против Пеп.Се останато ќе биде мелење уште во прво полувреме.

Јунајтед во второ постапи правилно али беше предоцна после очајното прво полувреме.

Последно уредено:

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
754
Поени од реакции
1.636
Сеуште е рано за да го величате Пеп..ма да признавам и јас сум во искушение, а сум го ругал до бескрај.

Стојам на ставот дека Сити требаше уште минатата сезона да се прошета до титула со оглед на составот што го имаа.
Сега пак со Пеп и 150 милиончина + во и онака најдобриот состав лани да не зборам воопшто.

Горе долу Сити и претходно си ја имаа играта и одлични стартови на сезоните, само немаше авторитет Пелегрини или муда да ги држи стегнато да не се олабават и да си играат курот..или потези на пример од типот на Туре, Харт, Насри аут.

Баш ме интересира, периодот Декември - Јануари кога ќе згусне периодот и кога ќе нема воопшто пауза како што е навикнат досега Пеп-ов што ќе бидне.
Така да за Премиер лига е рано да кажеме ашколсун.. аферим.

А за ЛШ сеуште стојам на ставот дека вртелешки во Лига на Шампиони не поминуваат освен ако не има Меси тип на играч во тимот.
" Големиот " Гвардиола во ЛШ со Прејакио (ко шо прочитав горе) Баерн
2013/14 пораз 5 - 0 од Реал М.
2014/15 пораз 5 - 3 од Барса
2015/16 Атлетико М
Гвардиола е тренериште. ЛШ е натпреварување каде треба многу работи да ти се скоцкаат. Поразот од Реал Мадрид во неговата прва сезона беше на негова душа(иако колку што паметам,а се вртеше и низ медиумите вест дека играчите “фураа“ Јуп стил во вториот меч).Барса следната година ги начека “полумртви“,со оглед на тоа што имаа еден куп повредени. Додека со Атлетико беа далеку подобар противник и на двата меча,недостасуваше фактор среќа и реализација(не е крив Гвардиола што Милер промашува пенал на клучен натпревар).
Факторот среќа е клучен во ова натпреварување(пример Реал лани до финале гураа со просечни тимови).
Парите не носат титули(имаш клубови кои трошат вртоглаво па никаде не стигаат) нити пак квалитетниот рустер значи дека си силен.
Сити и лани беше квалитетен па заврши едвај четврти. Де брујне и лани беше квалитетен,но беше просечен. Квалитетен тренер е тренерот кој го вади максималниот учинок од својот тим,а Пеп е моментално најдобар во тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom