Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Види на страните на АМЦ или Нептун. Околу 10 илјади е Прајмот а поскап малку е Ј5.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.010
Поени од реакции
1.315
Ми треба апликација со која би го поврзал телефонот со телевизорoт преку Wifi и преку која би можело да се пуштаат апликации од телефонот за гледање на ТВ. Пример пушташ КОДИ на телефон и гледаш на ТВ. Сум испробал доста CAST апликации но никако да налетам на тоа што ми треба. Има ли такво нешто ?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Дечки земав Huawei P9 Lite и неможам да ги исклучам тие Predictive words. Пробав да ги сменам сите можни тастатури, го прегледав 100 пати цело ебано мени, на Гугл се едни исти одговори за исклучување кои кај мене не функционираат. Некој да имал ваков проблем и да го решил? Основниве кај мене не функционираат:

1. From the home screen, swipe left.
  2. Tap Settings.
  3. Scroll down and tap Advanced settings.
  4. Tap Language & input.
  5. Tap Huawei Swype.
  6. Tap Settings.
  7. Scroll down and tap the Next word prediction switch

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Дечки земав Huawei P9 Lite и неможам да ги исклучам тие Predictive words. Пробав да ги сменам сите можни тастатури, го прегледав 100 пати цело ебано мени, на Гугл се едни исти одговори за исклучување кои кај мене не функционираат. Некој да имал ваков проблем и да го решил? Основниве кај мене не функционираат:

1. From the home screen, swipe left.
  2. Tap Settings.
  3. Scroll down and tap Advanced settings.
  4. Tap Language & input.
  5. Tap Huawei Swype.
  6. Tap Settings.
  7. Scroll down and tap the Next word prediction switch
Да пробаш вака:

[*]From the home screen, swipe left.
[*]Tap Settings.
[*]Scroll down and tap Advanced settings.
[*]Tap Language & input.
[*]Tap spelling corrections

Sent from my EVA using Tapatalk

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.328
Поени од реакции
15.502
Сум имал ХТЦ каде на две места мораше да се сетира за да не се појавуваат овие заебанции. Барај и во Advanced settings

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Сум имал ХТЦ каде на две места мораше да се сетира за да не се појавуваат овие заебанции. Барај и во Advanced settings
Да пробаш вака:

[*]From the home screen, swipe left.
[*]Tap Settings.
[*]Scroll down and tap Advanced settings.
[*]Tap Language & input.
[*]Tap spelling corrections

Sent from my EVA using Tapatalk
Language & Input се наоѓаат во Advanced Settings, ги исклучив сите можни опции и на тастатурата што одеше со телефонот, и на Google тастатурата и нејке. :mad:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Ми треба апликација со која би го поврзал телефонот со телевизорoт преку Wifi и преку која би можело да се пуштаат апликации од телефонот за гледање на ТВ. Пример пушташ КОДИ на телефон и гледаш на ТВ. Сум испробал доста CAST апликации но никако да налетам на тоа што ми треба. Има ли такво нешто ?
За да се поврзуваш треба двете страни да има исти апликации како на пример Коди ,а ако го нема на ТВ-то тогаш види што има или каква апликација на ТВ-то на пример SmartShare и истото такво инсталирај на телефонот од ПлејСтоур или Аппстоур. А што телевизор имаш???

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
За да се поврзуваш треба двете страни да има исти апликации како на пример Коди ,а ако го нема на ТВ-то тогаш види што има или каква апликација на ТВ-то на пример SmartShare и истото такво инсталирај на телефонот од ПлејСтоур или Аппстоур. А што телевизор имаш???

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.679
Поени од реакции
4.156
Да ве прашам гледам во Телеком спуштиле цена на Sony Z3 Compact , овој модел е произведен 2014 значи до сега 2 години стари. Ако го купам нов од Телеком ќе работи се океј или ќе кочи бидејќи е веќе 2години стар. За спецификации Quad 2.5 . 2gb ram . 20mpx camera , процесор snapdragon 801 ?

Член од
27 септември 2016
Мислења
4
Поени од реакции
1
Знам дека групава не е наменета за вакви работи, но ги замолувам сите хумани луѓе кои се во состојба да донираат да ми помогнат да ги собереме потребните средства за операција на колкот на мојата сестра близначка, која што боледува од церебрална парализа.
Број на жиро сметка: НЛБ Тутунска банка: 210-7-00000632770
Број за донации: Vip/One: 143-463

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
Со еден другар имаме исти телефони Samsung J5 кај мене е DUOS а кај него со една сим картичка исто и моделот е J500F кај мене а кај него е J500FN и досега трипати му стигна за апдејт на софтвер а кај мене само еднаш,последниот пат за надградба до 6.0.1.Дали има некаква врска со ова што го пишав погоре,ако може некој да ми објасни малку зошто е тоа така.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Со еден другар имаме исти телефони Samsung J5 кај мене е DUOS а кај него со една сим картичка исто и моделот е J500F кај мене а кај него е J500FN и досега трипати му стигна за апдејт на софтвер а кај мене само еднаш,последниот пат за надградба до 6.0.1.Дали има некаква врска со ова што го пишав погоре,ако може некој да ми објасни малку зошто е тоа така.
Различни модели = Различни апдејти

Сам си одговори. :)

Член од
28 септември 2016
Мислења
4
Поени од реакции
2
zdravo
da ve prasam zedov HUAWEI P9 Lite
imam problem so nego probam da napravam acaunt na huawei id i postojano veli The network server is busy Please try later.

i uste edno prasajne koga istaliram aplikacii ne dava opcija da se premesti vo sd memory card tuku gi istalira vo telefonskata memorija

Kajgana Shop

На врв Bottom