- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 10.444
- Поени од реакции
- 11.365
кардио ни случајно пред и измеѓу тренинг, па ти како сакашЕден месец вежбање. Психички се осеќам врвно.
Не сакам, нит пак планирам да се придржувам до некои си екстремни програми, едноставно гледам у една недела 5 пати да идам у теретана, да си извежбам секој мускул и тоа е. 20 минутно кардио пред тренинг/после тренинг или помеѓу серии (пример ако вежбам денес раце, ќе извежбам бицепс па 10 мин кардио, па трицепс, па на крај пак 10ина минути кардио).
Не ми е целта да се напраам хиена билдерска , нити пак саша ковачевич како што имаше некој пред 10ина страни постирано, пред се почнав ради anger management (морав некако да ја исфрлам негативната енергија) но увидов дека тренирањето е многу интересна и корисна ствар
Имам неколку прашања вака пошто сеуште сум релативен почетник иако и претходно сум бил во теретана или спортувал.
1. Многу, ама многу ми се јаде после вежбање, онака незнам за граници, буквално криза ме фаќа. Се тоа нормално, истрошеност, замор вака така. Ама често незнам за доста. Лошо е што идам у 7 попладне у теретана(преку ден обврски а-у), и после цела вечер ми крчат цревата.
Верувам дека сите вие сте го имале проблемов у почеток (или можеби сеуште) па би сакал да знам како се справува(в)те со преголемата глад после тренинг?
2. Како што реков 30 дена како идам у теретана, у принцип 2 дена идам, 1 одмарам... Така ми е оптимално и според обврските кои ги имам, и според капацитетот на телото.
Е сеа, значи рецимо почнав со 25 кила трицепс (сајла), 35 кг гради, 25 бицепс...со такви бројки отприлика. После помалце од еден месец(па до денес) секоја од овие килажи се зголеми за +5 кг, едноставно неможам повеќе, неам сила... Дали тоа е нормален и добар напредок за 1 месец, или треба нешто да сменам. бтв, Правам по 3 типа вежби 4 серии од 10-12 повторувања, некад и по 8 (зависи за кој дел од телото станува збор).
И проблемот е што после секое вежбање имам воспаление на мускулите (што би требало да значи дека добро вежбам? ), на почеток беше многу хардкор, буквално неможев маица да облечам и по скали да се качам... сега е во рамки на нормалата.
Значи предолго време му треба на телото за да се навикне на дадените килажи.
Ако може совет, пошто според мене, ова е мал напредок што се однесува до качување килажа за 1 месец.
4. Теретаната што беше у СД пелагонија, сега е преместена у расадник (ул. Сава Ковачевиќ). Точно е инфово ?
Sent from my iPhone using Tapatalk