US Open 2016 (29.08 - 11.09.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кoј ќе oсвoи?

• Вкупно гласачи
    41
  • Гласањето е завршено на .
Ау човече, се разбудив во право време, последниот сет, ќотек невиден. :uzi::pusigo:

Кои удари по линија.

Навивачите на Џокович не многу да се разочарат, после пензионирање ќе имате прилика Џоковиќ да го видите во некој филм, веројатно таму ќе ја продолжи кариерата, глумец првокласен, како што ја започна кариерата така ја завршува, се влече како гуштер по земја кога губи ... еднаш глуми дека едвај ја крева ногата, а одма потоа се крева на прсти (а бара медицинска помош за прст).

И не заборавете, тенисот не е веќе тој што беше
Колку неочекувано од тебе Дарди :(
Којзнае, да победеше Џокович можеби воопшто немаше да се разбудиш :icon_lol:

Со 3/4 Слема ;);););););););););););););););)

Ок ти пред 20 години коа си имал 4 си го глеал Пит Сампрас па знаеш каква величина бил/е. ;););););););););)
Не мора да го имам гледано во живо, постојат снимки, статистики, родители, роднини, пријатели, кои сите го потврдуваат истото. Абе 14 Слема освоил, што да зборуваме понатака...

Не мора да го имам гледано во живо, постојат снимки, статистики, родители, роднини, пријатели, кои сите го потврдуваат истото. Абе 14 Слема освоил, што да зборуваме понатака...
Преку кур, 3/4 има а не 4/4. Јеби га прике мој.
Така и за Новак викавте, без 4/4 ништо.
;)

Преку кур, 3/4 има а не 4/4. Јеби га прике мој.
Така и за Новак викавте, без 4/4 ништо.
;)
Добро, ајде во 2017 нека Вимблдон падне во рацете на Ваврника, па ќе биде подобар од Сампрас, а мајсторот има освоено само еден мастерс, чисто онака лабаво пошо не се замара со нив.

Во никој случај не би го ставил Сампрас пред Новак , Сампрас класичен сервер со подобра далеку поразновидна игра од сегашните сервери , но крајно ограничен на земја .
Има 14 слема , ама има само 11 мастерси , повеќе од него имаат Лендл (22), Мекинро(19) Конорс(17), Агаси (17) и Борг (15) , Бекер(13) и Мареј има повеќе мастерси (12).

Јас се' уште тврдам дека ова е едно доста слабо издание на US Open. Земи го фактот уште непочнат турнирот, Федерер не игра (тоа како појава значи многу, а не камо ли да игра врвен тенис). Надал и Мареј играа до некаде солидно, Рафа сосема неочекувано подари меч на Пуи, не реков дека не заслужи Французинот, ама Рафа веќе имаше победено во мечот. Е јебига, полуфинале Гаел Монфис, шо грен слем е то бе?
Што се однесува до имињата, едино US Open 2014 беше така побезвезен, чисто ради финалето иако во полуфиналето беа и Федерер и Ѓоковиќ.
Мора да сфатиш дека Надал веќе не е фактор во тенисот кој носи којзнае каква компетитивност и стандард, пред него има повеќе играчи меѓу кои е и Монфилс циркузантот.

Јас се' уште тврдам дека ова е едно доста слабо издание на US Open. Земи го фактот уште непочнат турнирот, Федерер не игра (тоа како појава значи многу, а не камо ли да игра врвен тенис). Надал и Мареј играа до некаде солидно, Рафа сосема неочекувано подари меч на Пуи, не реков дека не заслужи Французинот, ама Рафа веќе имаше победено во мечот. Е јебига, полуфинале Гаел Монфис, шо грен слем е то бе?
Што се однесува до имињата, едино US Open 2014 беше така побезвезен, чисто ради финалето иако во полуфиналето беа и Федерер и Ѓоковиќ.

Замисли кога ќе се пензионира Надал. Тек тоа нема да бидат слемови. Ебате слемовите без Надал, иако не може ниту Пуи да го помине.

Кога подобро ќе размислам, тенисот започнал со Надал. Сите оние кои освоиле нешто пред Надал да игра тенис, може да ги вратат трофеите, за ништо не им вредат секако.

Пиу, пиу, Пуи.

Мора да сфатиш дека Надал веќе не е фактор во тенисот кој носи којзнае каква компетитивност и стандард, пред него има повеќе играчи меѓу кои е и Монфилс циркузантот.
Леле што рече сега мајко мила, Монфилс пред Надал................... Минута молчење за тебе, не минута него вечност. Ја после ваква изјава би си го делитнал акаунтот перманентно.

Во никој случај не би го ставил Сампрас пред Новак , Сампрас класичен сервер со подобра далеку поразновидна игра од сегашните сервери , но крајно ограничен на земја .
Има 14 слема , ама има само 11 мастерси , повеќе од него имаат Лендл (22), Мекинро(19) Конорс(17), Агаси (17) и Борг (15) , Бекер(13) и Мареј има повеќе мастерси (12).
Добро ја владееш Википедија.

Добро ја владееш Википедија.
slow_clap_citizen_kane.gif

Има брејк топки заради добра игра, ама не ги користи ради жуљеви, така? Ах бе ... :D
Stole,a ti dek prochita da napishah dobra igra na Djovak.Kakov takov pa imashe eden kup brejk topki, a zuljevite samo ja zabzaa egzekucijata.Chiti vnimatelno, ne pishi postove samo da kontrirash i radi reda,losha osobina e tava , Strumichane ne se takvi.Upss, samo majoro , ama aj ,on povekje e u Sk :)[DOUBLEPOST=1473716014][/DOUBLEPOST]
Ајде сега во предвид земи ги и повредите на Надал и дојди да правиме муабет. Исто пресметај на колку Слемови Надал нема настапено поради повреда, а колку Новак има пропуштено, па пресметај колку титули има Рафа и колку Новак. 14-6 у финалињата Рафа, 12-9 Новак, не бе нема разлика ич. :)
E aman be Stef,aj da zememe predvid i astmata na Djovak i predGluten fazata .

Stole,a ti dek prochita da napishah dobra igra na Djovak.Kakov takov pa imashe eden kup brejk topki, a zuljevite samo ja zabzaa egzekucijata.Chiti vnimatelno, ne pishi postove samo da kontrirash i radi reda,losha osobina e tava , Strumichane ne se takvi.Upss, samo majoro , ama aj ,on povekje e u Sk :)[DOUBLEPOST=1473716014][/DOUBLEPOST]
E aman be Stef,aj da zememe predvid i astmata na Djovak i predGluten fazata .
Ете ти статистика де, самата ти кажува, колку Слема има Рафа пропуштено ради повреда, а колку Новак и колку титули имаат двајцата и колку порази во финалињата.

Ете ти статистика де, самата ти кажува, колку Слема има Рафа пропуштено ради повреда, а колку Новак и колку титули имаат двајцата и колку порази во финалињата.
Ова со "заради повреди" ти е нула фактор кога споредуваш.

Тоа ти е исто како да ги споредуваш МекГрејди и Коби, па да факторираш повреди и после тоа МекГрејди да ти искочи подобар играч.

Не разбирам што аргумент ти е тој со повредите. Ако некој трча како будала, ако целиот тенис му е пред се физички, ако милион експерти го поредупредат дека кариерата кратко ќе му трае и колената ќе му отидат а тој не менува ништо во играта, тогаш е нормално и многу да изостанува ради повреди. Не може и јаре и паре.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom