Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Чекај чекај до нареден бункер па да видиме ако ќе одат работите. Еве уште сега со Челзи можи ќе имаме прилика. Ќе биди интересно да се затворат и да ни играат на контри. Ме интересира колку би биле способни да ги отвориме и шугавава одбрана да се справи со нивните контри

Зошто би ги отварале Челзи нагости, па уште тие да се затвореле и контри да сме му остаеле?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Зошто би ги отварале Челзи нагости, па уште тие да се затвореле и контри да сме му остаеле?

Од кај да знам шо планира Конте. Ама најефективно против Ливерпул се покажа ова. Уште подобро ако се отворат и нападнат

Вчера ме мрзеше па ај денеска. Сите 6 луѓе напред беа за пофалба. Од прв до последен изиграа топ, Вијналдум конечно добра утакмица, Лалана беше одличен сегде го имаше, Хендерсон исто одличен освен таа што ја прати во кукуруз. Фирмино, Стариџ и Мане комбинираа подобро отколку со Кутињо на било кое место од овие тројца според мене, језда Лестер беа камења па се шетаа како сакаа овие.
Стариџ не даде гол, ама одлично проигруваше и малку ме потсети на стилот на Суарез, ако игра вака поангажирано ќе биде 10 пати поефикасен. Лукас освен катастрофалниот кикс играше ок, за у Лига Куп таман ќе е ко 5 стопер. Мињо го искршија од мавање, ама малце му е, му ебам главата празна. Несигурни излегувања ко секогаш, срце ме фаќаше при секој прекин со грамадине Хут и Морган.
Многу добра игра вчера, со Челзи скрос друга приказна ќе е, друга поставеност на игра и да видиме како ќе се снајдат.
14291778_1429979720359772_6862368509576199156_n.jpg

Од кај да знам шо планира Конте. Ама најефективно против Ливерпул се покажа ова. Уште подобро ако се отворат и нападнат
Така де, и да се бранат Челзи зошто ќе мора ние да напаѓаме нагости? Нека излезат тие, ние ќе ги чекаме на контра.
Сигурен сум дека нема да нападниме ко муви без глај!

Хендерсон почнува да личи на футбалерот од пред 2-3 сезони,само да го наштима малку шутот и ќе биде екстра.
Лукас освен глупоста беше ОК,колку може да биде на таа позиција и плус се враќа од повреда.
Матип моментално најдобар и конечно после години да имаме таков дефанзивец на кој не може да му се најде ниту една грешка.
Мињоле тоа па тоа.Спаси гол,изби една смешна топка итн итн..
Клајн,Милнер исто супер игра.Со оваа игра на Милнер,Морено може комотно да брише прозорци во клубот.
Вајналдум,Лалана супер исто со Хендерсон,да се Врати Џан мислам дека ке има слатки маки..
Нападот многу добар,конечно Стариџ почна да игра нешто различно,некој погоре напиша да не ја тупам и јас сеа.
По оваа игра мислам дека ќе ја биде сезоната само да не урочам па да почнат да се повредуват,посебно таму каде сме тенки,во одбраната.

Да се надеваме дека Барнли ќе биде само лоша утакмица. Тотнем, Арсенал и Лестер се бонбона одиграни текми.

Да се надеваме дека Барнли ќе биде само лоша утакмица. Тотнем, Арсенал и Лестер се бонбона одиграни текми.
Ај па од сабота да се надевате дека Барнли и Челзи ви биле само лоши утакмици :sneaky:

Jurgen Klopp on Adam Lallana:

"Adam was, from the first second here, important to me.

"He was with the national team in October last year [when Klopp was appointed] and when he came back I was really waiting for him. It was like, 'come on, Adam Lallana'.

"I knew him from Southampton and I thought he was a really good player. To be honest, I didn't see too much from when he played for Liverpool but I knew from Southampton he was a brilliant player and all this stuff, so I was really looking forward to meeting him.

"Since we worked together it's always getting better - it's good. He can play different positions, he's quick, he's mentally strong, he's a smart player.

"He is very important for the team - as a person and as a player.

"He's a nice guy, even as a neighbour! I have a few other neighbours, they are not that good as footballers!

"That's all I can say. Everybody who has the possibility to speak to him knows he's a very smart guy and he's really settled in Liverpool."

Кариус
Клајн Матип Ловрен Милнер
Хендерсон
Вајналдум Лалана

Мане Кутињо

Фирмино

Според мене со овој состав ако излезе Клоп...Ливерпул добива 90% :):);)

mora odbranata da se podobri iako denes bea solidni bravo liverpool i klop na vakov tezok raspored mislam deka 10 boda vo 5 kola se sosema soliden ucinok

Газат напред, ама после 5 кола уште немаме натпревар без примен гол. Мора да се среди тоа. Како и да е супер сме, сѐ додека даваме по 2+ гола

Добри се нема што.Оваа и со Лестер ми беа први натпревари кои ги чекам и гледам со кеф,после сезоната кога се бореа за титула.

Три дерби во гости две попеди и една нерешена,офанзивата супер,головите не ги даваат централните напаѓачи и тек они кога ќе влезат во серија ќе биде екстра само да не се заебат со повреди. Одбраната со тотенхем,лестер и вчера беше супер.Во средена одбрана примија 3 гола што и не е лошо. Примија 5 гола кога во одбрана беа Клаван и Морено во сите други во одбрана кога беа Ловрен,Матип,Милнер па и Лукас е тогаш е скроз друга одбрана.Уште е Лорис да влезе да му го земе местото на Симон ке биде екстра.
Сеа кога ќе се врати Емре ке биде интересно да се види кој каде и како ќе игра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom