US Open 2016 (29.08 - 11.09.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кoј ќе oсвoи?

• Вкупно гласачи
    41
  • Гласањето е завршено на .
Ајде @Ставрогин , повели, на тацна го имаше денешниот меч и увери не како тоа Надал ќе изгубеше од Монфилс кој после еден краток прв сет почна да лази по теренот и не можеше до воздух да дојде.
Monfis seko
Ајде @Ставрогин , повели, на тацна го имаше денешниот меч и увери не како тоа Надал ќе изгубеше од Монфилс кој после еден краток прв сет почна да лази по теренот и не можеше до воздух да дојде.
Ајде не мудрувајте вие големи познавачи на тенисот. Монфис воопшто не одигра така слабо како што вие сакате да прикажете. Новак од самиот почеток наметна екстремно силно темпо кое Монфис проба да го прати ама тоа не беше возможно. Ударите беа екстремно јаки така да и самиот Новак после првиот сет опадна во интезитет ама сепак до крајот држжеше некое ново доволно јако за да го контролира резултатот. Исто тако Новак многу мудро после 5 0 намерно падна во интезитет за да го измори противникот и така да го добие лесно и вториот сет. Третиот го рескираше ама тоа му беше сигурен тикет за финале. Само слеп човек не може да ја препознае оваа веќе испробана тактика на Ноле.

Monfis seko

Ајде не мудрувајте вие големи познавачи на тенисот. Монфис воопшто не одигра така слабо како што вие сакате да прикажете. Новак од самиот почеток наметна екстремно силно темпо кое Монфис проба да го прати ама тоа не беше возможно. Ударите беа екстремно јаки така да и самиот Новак после првиот сет опадна во интезитет ама сепак до крајот држжеше некое ново доволно јако за да го контролира резултатот. Исто тако Новак многу мудро после 5 0 намерно падна во интезитет за да го измори противникот и така да го добие лесно и вториот сет. Третиот го рескираше ама тоа му беше сигурен тикет за финале. Само слеп човек не може да ја препознае оваа веќе испробана тактика на Ноле.
Брату, Монфилс го одигра најсрамниот меч во историјата на 1/2 финалињата на Грен Слемовите, играше како рекреативец, почна и публиката да му свири. Едноставно човекот е циркузант и не е сериозен тенисер и никогаш нема да биде. Друга ствар е што е физички најнеспремниот играч, колку и да звучи парадоксално со оглед на неговиот изглед. Не е само сега, во многу наврати умирал и не можел да оди.

Новак изигра криминален меч, јас не знам ако не го добијат Стан или Кеи нека се самозапалат одма. Ликот игра практично без сервис, од бекенд не може ништо, апсолутно ништо, а тоа е поради рамото. Имаше годинава огромна среќа со ждребот и предадените мечеви, иначе можеше да летне и порано од турнирот.

Inaku za mechot megju Novak i Gael, smeshen mech pred se.Se sluchi neshto so Novak vo tret i chetvrt set,padna totalno fizicki,dali od vlaznosta ne znam ama edvaj odeshe.Ne se dvizeshe voopshto.Sobra sili pa ja dotera do kraj pomalku na iskustvo a povekje blagodarenie na Gael.Kako i da e ,se broi rezultatot,novo finale i mislam deka vo nedela ke go pokaze najdobroto od sebe,redno e,ke osvoi slem kako na zaebancija i trening.[DOUBLEPOST=1473469411][/DOUBLEPOST]
Брату, Монфилс го одигра најсрамниот меч во историјата на 1/2 финалињата на Грен Слемовите, играше како рекреативец, почна и публиката да му свири. Едноставно човекот е циркузант и не е сериозен тенисер и никогаш нема да биде. Друга ствар е што е физички најнеспремниот играч, колку и да звучи парадоксално со оглед на неговиот изглед. Не е само сега, во многу наврати умирал и не можел да оди.

Новак изигра криминален меч, јас не знам ако не го добијат Стан или Кеи нека се самозапалат одма. Ликот игра практично без сервис, од бекенд не може ништо, апсолутно ништо, а тоа е поради рамото. Имаше годинава огромна среќа со ждребот и предадените мечеви, иначе можеше да летне и порано од турнирот.
cekaj malce, da se zapalat ako Novak igra kako denes ili voopshto na turot

Ајде пријателе ќе видеме во недела каков ќе биде исходот. Изгледа сеуште не ви доаѓа паметот кога Новак е во прашање. Се согласувам дека не е физички фит и дека влече повреда ама сепак е една димензија над другите. Јас сепак не би се кладел против него. Ама ти исгледа наседнуваш на неговите финти и по којзнае кој пат исто како Виландер ама по се изгледа Сампрас и Еверт не се согласуваат никако со вас. Ќе видиме кој е во право (по кој знае кој пат во последниве години)

Новак ти е слично нешто како Барса. Сите очекуваат од него да го растура противникот , па кога има сигурна предност и почне да калкулира , одма е опаднат и не е истиот како шо бил незнам кога. :icon_lol:

Abe sea finale e, ili ke go dobie ili ne..
So ima filozofija u toa, na kraj kraeva kje se prajme mangupi i ke tipuvame deka kje izgubi Novak, pa na krajot ako se pogodi kje recime ete vidovte deka Novak nisto ne izigra na slemot mu se pogodi zrebot, retard protivnici, otkazuvanja i sl, e sea ako go dobie finaleto malce ke se potskrieme i toa e toa.:toe:

A najverojatno nisto od uniqlo finale.

Inaku za mechot megju Novak i Gael, smeshen mech pred se.Se sluchi neshto so Novak vo tret i chetvrt set,padna totalno fizicki,dali od vlaznosta ne znam ama edvaj odeshe.Ne se dvizeshe voopshto.Sobra sili pa ja dotera do kraj pomalku na iskustvo a povekje blagodarenie na Gael.Kako i da e ,se broi rezultatot,novo finale i mislam deka vo nedela ke go pokaze najdobroto od sebe,redno e,ke osvoi slem kako na zaebancija i trening.[DOUBLEPOST=1473469411][/DOUBLEPOST]
cekaj malce, da se zapalat ako Novak igra kako denes ili voopshto na turot
Па мислев пред се како денес. Ама реално не игра ништо на цел турнир, тројца му предадоа, со Јанович се пораѓаше и беше сличен на денес, само подобар, не до толку, али памтам и таму бараше МТО ради рамото, со Едмунд лесни три сета, али Едмунд брате :D и еве денес криминалов. Се на се може да се заклучи дека го нема интензитетот Новак, односно го има ама не може да трае предолго.
Се гледа дека го мачи рамото, не сервира како што треба, бекендот скоро и да не постои, а тој му е базата на дефанзивната игра. Може Стан (ако пројде секако) да го сјебе, има он оружја за тоа.

Monfis seko

Ja поголема глупост од реченицава во животов не сум прочитал, а верувам нема ни во иднина.

Новак ти е слично нешто како Барса. Сите очекуваат од него да го растура противникот , па кога има сигурна предност и почне да калкулира , одма е опаднат и не е истиот како шо бил незнам кога. :icon_lol:
Ќе ми објасниш како тоа калкулирал кога имал сигурна предност, и зошто? Не си ми јасен.

Коментаторов на Еуроспорт објаснува што значело "Stanimal" за тие што не знаеле Англиски.
"Пример, ако се неко презива Отиња а сви у крају га зову ЖИВОТИЊА"
:pos::pos::pos: Легенда.[DOUBLEPOST=1473471666][/DOUBLEPOST]@Tutor Се надевам ме послуша кој ќе игра финале и си лапна некој денар :)

Коментаторов на Еуроспорт објаснува што значело "Stanimal" за тие што не знаеле Англиски.
:pos::pos::pos: Легенда.
Истиов лик пред некој ден кажа дека Едмунд го освоил јуниорскиот УСО 2012 година у дубл заедно со својот партнер Силва. И вика тоа би требало да е Роџерио Дутра да Силва... А Дутра е постар од огнот, 9000 години има, од пред нашата ера игра тенис...

Иначе Стан страшно ниво во третиот и четвртиот сет, како само се пронајде себеси, брутално. Првиот сет беше одличен за Кеи а лош за Стан, буквално беше разнесен. Во вториот пак почна лошо, али успеа да се соземе и буквално да го украде. После тоа беше само растење и растење на нивото, баш изгледа моќно Стан.

Ќе ми објасниш како тоа калкулирал кога имал сигурна предност, и зошто? Не си ми јасен.

Не за денеска , општо зборувам. Знае некојпат кога ќе направи 2 брејка и ги потврди , да попушти и да одигра порелаксирано и изгледа како да незнае шо прави.

:pos::pos::pos: Легенда.[DOUBLEPOST=1473471666][/DOUBLEPOST]@Tutor Се надевам ме послуша кој ќе игра финале и си лапна некој денар :)
Ако се кладев сеуште на тенис, ќе те послушав .. но по мечот Симон-Лоренци јас јавно во темата кладионица се откажав од коцкање на тенис forever... само рекреативно си гледам сега :) и супер ми е. Кажи сега за финалето што мислиш .. јас не но некој друг ќе те послуша па може да се опари .....

Не за денеска , општо зборувам. Знае некојпат кога ќе направи 2 брејка и ги потврди , да попушти и да одигра порелаксирано и изгледа како да незнае шо прави.
Па знам што прави обично, ама моменталнава ситуација е сосема поинаква. Да не го мачеше повредата ќе беше огромен фаворит, вака не знам, според мене се е отворено. Мислам дека за прв пат на Новак нема да му одговара подолг меч.

Ако се кладев сеуште на тенис, ќе те послушав .. но по мечот Симон-Лоренци јас јавно во темата кладионица се откажав од коцкање на тенис forever... само рекреативно си гледам сега :) и супер ми е. Кажи сега за финалето што мислиш .. јас не но некој друг ќе те послуша па може да се опари .....
Ако е накај 37,38 границата + дефинитивно.
Ако е пониска и пак го потценат Стен може 1/3 од ова што ми донесе овие 3 дена да се лупнат на него. Чисто да го испоштувам и башка навивачки :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom