Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И јас тоа се прашувам, ко демек нешто wow, обичен балкански филм со лоша глума, типично балкански, секоја чест на исклочоците.Што е толку фамата за Звиздан
Лани ја освои Un Certain Regard наградата на жирито во Кан. Наградата се доделува на млади, надежни режисери, и/или дебитантски филмови, и освен Звиздан, само уште еден друг балкански филм ја освоил: Beautiful People на Јасмин Диздар во 1999 (Босна и Херцеговина). Беше хрватски кандидат за Оскар, и пред објавувањето на номинациите, баш заради наградата од Кан се спомнуваше како фаворит за номинација, што на крај изостана. Лани и кај нас имаше премиера, на Cinedays, тогаш сакавме да го гледаме, но јас не можев, па затоа со душа го чекав. 7.3 оценка на IMDB, certified fresh на RottenTomatoes (иако од само една критикаШто е толку фамата за Звиздан
аман беConjuring 2Ова е можеби најголемото потфрлување во споредба со првиот дел , кога станува збор за продолжеток на некој филм.
Година и пол му се спремам да го гледам. Деновиве ќе биде, дефинитивно.Mommy
Таман е рејтингот на филмов, да беше малце подобро напишан најверојатно ќе беше 10тка, а и со вака релативно краток текст доловена е огромна комплексност на ликовите.
Долан е пример како треба да изгледа new-age режисер, покрај другото егзекуцијата на филмов е чиста перфекција.
Son of Saul го гледаше?Ja ednas I go pustiv, I me napna formatot. Mozda nekad ke go gledam I jas.
Ова во клубот образложи го.Доста преценето филмче Good Bye Lenin!