Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ah kako mi fali io denes I only god forgives vreminjata
Sea od koj da go branam Neon Demon
@MyloXyloto? :p
Пошто Only God Forgives не ми е глеан, ќе кажам Drive > Neon Demon.

Ме разочара малце, што знам, очекував можда повеќе. Приказната ми беше многу празна, у глобала другото океј. Прекрасни бои, нешто што го гледаме и во Drive, мада еднаш ми е пуштен God Forgives и го баталив, изглеа треба втора шанса.

Drive ми е :love::love::love::love:

6-ка за Неонскиот демон

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Не дека е лош, ама многу досаден филм ми беше Drive

B

Blade Torch

Гостин
Ова во клубот образложи го. :P[DOUBLEPOST=1472738125][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 155499
И имаш категорија неарен/нездрав - 70 посто од платата ја дава за кирија и сметки со све неограничен интернет и пак гледа 3,4 филма во кино месечно :confused:.
п.с после месец дена ги слегнува на убава снимка и ги репризира филмовите што ги гледал на кино...[DOUBLEPOST=1472760224][/DOUBLEPOST]Во која тема правевте муабет за класици, кај ве читав? Сеедно, кој и да имаше напишано, да - Gone with the Wind дааааалеку повеќе ми се допадна и би го пуштил пак, за разлика од Sunset B., Citizen Kane кои не ми оставија некој впечаток. Mногу зборење во граѓанинот Кејн, глава ме заболе.
А и да, ќе заборавев. Најдобриот стар филм гледан последнава година- It's a wonderful life. Во 5 омилени на сите времиња. Која сторија раскажана во 46та <3. Mилина од филм.

Последно уредено од модератор:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.110
Imperium - убав! Не прочитав никаде дека некој спомнал нешто, па затоа еве предлог од мене за сите нека биде. Не знам дали дека со слични мотиви, или постерот некако ми наликуваше на него, но очекував нешто слично на The Believer што го гледавме во 5X предизвикот. Тој не беше лош, но овој дефинитивно е класа погоре. Многу јака атмосфера создал режисеров кој прв пат го среќавам, но ќе го запомнам. Уште ме држи тој набој, и плус ги изедов прстиве дур гледав. Малиов Хари Потер е се подобар и подобар. Реков еднаш, по Kill Your Darlings, дека ќе стане актериште, и еве го, полека станува и влегува во мојата листа на омлени актери. Не разбирам само зашто го пукаат со лоши оценки, само 3,2 има на Letterboxd и 6,5 на IMDB. Од мене 9/10, делумно и зашто ми го направи филмскиот ден поубав по разочарувачкото искуство со The Secret Life of Pets.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
Imperium - убав! Не прочитав никаде дека некој спомнал нешто, па затоа еве предлог од мене за сите нека биде. Не знам дали дека со слични мотиви, или постерот некако ми наликуваше на него, но очекував нешто слично на The Believer што го гледавме во 5X предизвикот. Тој не беше лош, но овој дефинитивно е класа погоре. Многу јака атмосфера создал режисеров кој прв пат го среќавам, но ќе го запомнам. Уште ме држи тој набој, и плус ги изедов прстиве дур гледав. Малиов Хари Потер е се подобар и подобар. Реков еднаш, по Kill Your Darlings, дека ќе стане актериште, и еве го, полека станува и влегува во мојата листа на омлени актери. Не разбирам само зашто го пукаат со лоши оценки, само 3,2 има на Letterboxd и 6,5 на IMDB. Од мене 9/10, делумно и зашто ми го направи филмскиот ден поубав по разочарувачкото искуство со The Secret Life of Pets.
Jas ne go spomnav a go oceniv visoko, 4/5, mainly poso bese poise ko nepopularno mislenje. Eve I @Iceboy go ishejta u konverzacija.
Mene premnogu mi se dopadna I se soglasuvam so se napisano. Ako mu posvetis vnimanie, ko so se glea film, filmot e tenzicen I vpiva.
Ovoj e filmot od koj Harry Potter konecno mi se oddeli od taa uloga I go gledam ko akter, pred toa Kill your darlings ili toj Horns ne me ubedija neso.

Zaso Pets los? Ej mu se tokmav.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.110
Jas ne go spomnav a go oceniv visoko, 4/5, mainly poso bese poise ko nepopularno mislenje. Eve I @Iceboy go ishejta u konverzacija.
Mene premnogu mi se dopadna I se soglasuvam so se napisano. Ako mu posvetis vnimanie, ko so se glea film, filmot e tenzicen I vpiva.
Ovoj e filmot od koj Harry Potter konecno mi se oddeli od taa uloga I go gledam ko akter, pred toa Kill your darlings ili toj Horns ne me ubedija neso.

Zaso Pets los? Ej mu se tokmav.
Го хејтаат ко што видов, зашто немал некој јак климакс по целата таа тензија која ја гради, и што крајот бил предвидлив. Па како да биде поинаков кога е направен според вистински случувања? ОК, да, разбирам, фикција е, не е документарен, можел малце да си „поигра”, режисерот-сценарист. Но ако го земеме во предвид фактот дека ова е негово првенче, може да му се прогледа низ прсти. За мене не е тоа доволна причина да му дадам 5-ка на филм за време на кој ги изедов прстите и не трепнав.

...Pets не дека лош, ама е нешто веќе сто пати видено кај анимираните. Плус - недоволно хумор за мој вкус и по малку досадна беше авантурата. Единствено музиката на Desplat отскокнуваше малку. Друго, просек. Му дадов 7/10, ама и 6 можеше.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
...Pets не дека лош, ама е нешто веќе сто пати видено кај анимираните. Плус - недоволно хумор за мој вкус и по малку досадна беше авантурата. Единствено музиката на Desplat отскокнуваше малку. Друго, просек. Му дадов 7/10, ама и 6 можеше.
Мене лош ми беше, ништо не ми беше интересно освен некои ситуации во кои си го пронајдов кучето мое. За да го гледаат мали деца е ок, јас 6 му дадов ама и 5 можеше.

W

wicked_1

Гостин
Сценаристи како Christopher Markus, Stephen McFeely и слични се исраа на суперхиро киното, апсолутно дно. Фан групите нормално ќе им бустаат рејтинг и заработки уште многу, ама оваа хиперпродукција која испорачува единствено квантитет на крај ќе го убие жанрот.

Апсолутен апсурд е да цениме и да обликуваме критика за филмовиве кога се штанцани по една иста safe mode/копи пејст матрица со репетитивен мртов метахумор кој те корозира одвнатре. Бедотии.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
Сценаристи како Christopher Markus, Stephen McFeely и слични се исраа на суперхиро киното, апсолутно дно. Фан групите нормално ќе им бустаат рејтинг и заработки уште многу, ама оваа хиперпродукција која испорачува единствено квантитет на крај ќе го убие жанрот.

Апсолутен апсурд е да цениме и да обликуваме критика за филмовиве кога се штанцани по една иста safe mode/копи пејст матрица со репетитивен мртов метахумор кој те корозира одвнатре. Бедотии.
Па истото може да се каже за сите филмови воопшто од 90тите натука. Safe mode шаблон на едни препакувани одново и одново twist трилери, jock комедии и еден куп вампири. Репететивноста ти е едниот аргумент, вториот ти се парите. Две ствари кои ги има од постоењето на филмовите во боја. Барем блокбастерите беа лоши на времето ако не друго, а?

Воопшто не се согласувам, суперхероите иако се водат како блокбастери донесоа една нова свежина после една толку многу мртва декада. Хиперпродукцијата и квантитетот е со цел, создадоа или вратија едни цели мултиверзуми, сите филмови се поврзани и има кохерентност, развивање на character arcs 6 години, заедно функционираат, фази 1, 2, 3... Луѓето ги обожаваат, поврзуваат неколку генерации заедно, јас како 25 годишен гледам BvS, читам стрипови и искачаме со на девојка ми брат ѝ кој е 7 години и имаме буквално заеднички муабети, тој ги има изгледано сите блокбастери и анимирани и дури ми прави спојлери. Дали можеш ти да зборуваш за, рецимо, арт филмови од типот на Теренс Малик со 50 годишен татко, комшија...? Вдахнаа живот во една цела скоро заборавена култура, едно скоро невозможно поместување на оската, замисли да бидеш гик да е кул, а да тренираш 10 години фудбал и да си фарбан плав да не постоиш во светот. Суперхероите ја дефинираат декадата, како што 90тите трилерите, 80тите хорорите и така натаму назад. Што изгуби ти од 2000та? Постојат повеќе од 5 добри филмови? Што усраа суперхероите, во која насока идеше реално филмската индустрија? The sweet release of death?

Ja искрено сум изненаден како ги најде да ги обвиниш баш дечкиве, што ако навистина правиме, нека земат кредит пошо winter soldier I civil war се прејаки. Ама дечките се сценаристи. Сценарио, на веќе постоечки материјал кој се екранизира скоро буквално. И најјакото е што има изворен материјал за децении да снимаат филмови, па на каде и да тргнат 20тите, Марвел и Диси машината нема да запира, бидејќи освен тоа, факт, онака сув, е дека ќе има како сега така и тогаш публика, и не мислам на ептен специфична таргет група. Онака, квалитетен дел од целовкупноста.

Х8ер еден. :P

Kajgana Shop

На врв Bottom