Кошарка Рио 2016 - машки турнир

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои златото?

• САД

Гласови: 46 55,4%
  • Шпанија

Гласови: 1 1,2%
  • Франција

Гласови: 3 3,6%
  • Литванија

Гласови: 3 3,6%
  • Австралија

Гласови: 4 4,8%
  • Србија

Гласови: 24 28,9%
  • Аргентина

Гласови: 2 2,4%

• Вкупно гласачи
    83
Абе вие патриотите секогаш пробувате да најдете начин да чепнете некој дека е србоман. Демек не може мајка ми да е србинка? Кога некој хрват или албанец од Македонија навива за својата втора земја е во ред ама Србите се трн во око а? Тие штом живеат тука мора да се само за Македонија, инаку се србомани. Fuck logic.

А најмизерно од се се македонските Срби. Не мислам на Србите кои живеат во Македонија, туку на Македонци кои се поголеми Срби од самите Срби.

Што не ти е јасно?

Што не ти е јасно?
Да некои од нив се србомани (имам таков другар, чист македонец) кои сакаат се што е српско. Од друга страна некои само ја поддржуваат Србија во одредени спортови исто како што во фудбалот се поддржуваат Италија, Германија, Англија, Бразил, Аргентина од македонците.Јебига, спортски сме хендикепирана нација а народов е желен за спортски успех, па макар и туѓ.

Зашто баш србија ја подржуваат? Нема врска што сме хендикепирана нација, не видов некој за хрватска да навива.

Зашто баш србија ја подржуваат? Нема врска што сме хендикепирана нација, не видов некој за хрватска да навива.
Не знам зошто мислиш дека никој не навива за Хрватска. Знам многу луѓе кои немаат врска со Хрватска а ја поддржуваат во различни спортови. Јас немам проблем со тоа исто како што немам проблем кога некој ја поддржува Германија во фудбал на пример или САД во кошарка.

Кој циркус се Србите. Еднаш во една деценија ќе освојат нешто, и ќе направат невидена драма од тоа. Твитови, статуси, курци, палци...

Посмешен, подраматичен и посељачки народ нема на планетата. А најмизерно од се се македонските Срби. Не мислам на Србите кои живеат во Македонија, туку на Македонци кои се поголеми Срби од самите Срби. Одгледани на идиотски митови и Пинк култура, за нив се што доаѓа од Србија е најјако.

Кажи дека си паднал оти си имал уплатено на Австралија, и јас имав исто, им ебам кенгурите.

Ја не можам да ги поднесам Србите во многу аспекти, Србоманите па ич, али моменталнава кошаркарска селекција им е многу симпатична за следење, Џорџевич се покажа како добар селектор.

Србите за сите балкански држави се САД во поглед на спортски успеси реално, Хрватите се квалитетни ама се ептен големи лузери многу често.

Не знам зошто мислиш дека никој не навива за Хрватска. Знам многу луѓе кои немаат врска со Хрватска а ја поддржуваат во различни спортови. Јас немам проблем со тоа исто како што немам проблем кога некој ја поддржува Германија во фудбал на пример или САД во кошарка.
Абе ја знам еден и за буркина фасо што навива ама не збориме за идивидуалци. После победиве на Србија има масовно славење на фејсбук,такво нешто нема ни за Сад ни за Германија иако резултатски се 10 нивоа над нив.
Уствари коа глеам дека има фаци што за Шкендија се радуваат,србоманиве се најмал проблем. Безрбетна нација.

Jas navivam za srbija bidejki mi se cini se deka edini koj mozat da gi pobedat amerive koj gi mrazam od dnoto na mojata duša. Da pobedea vcera avstralcite bi navival vo finale za niv normalno. Inace ima dosta makedonci koj imat rodnini vo srbija i obratno taka da simpatiite prema niv se do negde razbirlivi. Sekako ima i lugje koj se zabegani i se pravat cetnici a vsusnost se cistokrvni kavadarcani itkn. Mislam pred 3 godini igravme protiv srbija na EP i gi pobedivme visoko Togas nikoj ne sborese za srbomani ili slićno. Ova e pojava koga makedonija ja nema na golema scena a nasite nemat za koj da navivat pa gi bodrat srbite.

Повеќето ги пука некој југоносталгичарски синдром. Вчера нешто се чепнав на нет за ова и дојде едно бате и ми објави слики од Тито, црвени петокраки и се живо и диво од тие времиња :D Затоа Србија ја сакал, ја доживувал ко „своја".

Инаку планирав против Америве во финале да навивам (примек мерак ќе ми беше со Кенгурчињата да ги гледам) ама сега ќе треба за нив да бидам :)

Абе ја знам еден и за буркина фасо што навива ама не збориме за идивидуалци. После победиве на Србија има масовно славење на фејсбук,такво нешто нема ни за Сад ни за Германија иако резултатски се 10 нивоа над нив.
Уствари коа глеам дека има фаци што за Шкендија се радуваат,србоманиве се најмал проблем. Безрбетна нација.
Како бе нема? Германија кога освои СП во фудбал ѕидот на ФБ ми беше исшаран со славенички постови. Од 300 пријатели што ги имам 150 за тоа пишуваа. По твојава логика зошто некој има право да слави за Германија а да славиш за Србија да е грев?

Како бе нема? Германија кога освои СП во фудбал ѕидот на ФБ ми беше исшаран со славенички постови. Од 300 пријатели што ги имам 150 за тоа пишуваа. По твојава логика зошто некој има право да слави за Германија а да славиш за Србија да е грев?
Затоа што навивањето за Србија ти е чисто од србомански понуди. Ете за кошарка конкретно...Не ти е чудно што Србија има толку фанови во Македонија а не Шпанија,иако резултатски се подобри?

Кој циркус се Србите. Еднаш во една деценија ќе освојат нешто, и ќе направат невидена драма од тоа. Твитови, статуси, курци, палци...

Посмешен, подраматичен и посељачки народ нема на планетата. А најмизерно од се се македонските Срби. Не мислам на Србите кои живеат во Македонија, туку на Македонци кои се поголеми Срби од самите Срби. Одгледани на идиотски митови и Пинк култура, за нив се што доаѓа од Србија е најјако.
Једи говна пропалица филозофска:kuracc: како е могуќе на секоја тема каде што се спомнува Србија да го тупиш, толку ли те има истресено некој Србин за толку многу дс си исфрустриран оди барај си стручна помош и ти посакувам некогаш вака да се испонашаш препотентно очи во очи со некој српски навијач, Али тоа би де случило верувам само кога не би знаел дека е Србин, инаку ке си кроток како бајче, а сега оставиги луѓето да уживаат во спортските успеси на својата нација и носи се у краснога курца.:kuracc:

Затоа што навивањето за Србија ти е чисто од србомански понуди. Ете за кошарка конкретно...Не ти е чудно што Србија има толку фанови во Македонија а не Шпанија,иако резултатски се подобри?

Немора да значи дека е поради некакви си србомански побуди (не понуди како што си пишал :LOL:) ете на пример јас лично секогаш навивам за Балкански држави/спортисти кога играат против други

Ќе го добиеме ли конечно одговорот на вечното прашање ? Дурант или Мачван ?

1.jpg

Еј ама го потите за Србија не сте можни. Не се проблем тие што навиваат за нив, проблем сте вие што напнавте околу тоа. Кој за кого сака ќе си навива и тоа е тоа. Да не е забрането да се навива за Србија? Меѓу другото толку се навива за нив бидејќи ни се соседи.
Во ситуација кога политиката кај нас е навлезена во секоја пора од општеството (посебно во кошарката) и кога немаме ниту еден спортист што има обезбедено А норма за настап на ОИ најмал проблем е кој за кого навива. Прво да си го средиме нашиот двор па да гледаме надвор.
И да, Србија одигра одличен меч, меѓутоа тешко дека ќе можат да им парираат на САД. Со Мачван и Штимац тешко. Можеби да играа Маријановиќ и Бјелица ќе имаа шанса. Дали грешам ќе видиме, иако и јас навивам за Србија во финалето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom