Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Од резултати.ком ми поставува скриншот :pos: I give up.
Одговоров твој ептен издржан е, вака набилдан е со факти и аргументи, скоцкано, алал да ти е.

Е сега бидејќи ти навиваш за 532 клуба можеби е вклучена и Барса во нив не знам, кажи која е релевантна страна за Барса, па од таа стави скриншот од позицијата на Меси, и демантирај слободно, а не со вакви излитени финти од времето кога дедо ми бил тинејџер.

Одговоров твој ептен издржан е, вака набилдан е со факти и аргументи, скоцкано, алал да ти е.

Е сега бидејќи ти навиваш за 532 клуба можеби е вклучена и Барса во нив не знам, кажи која е релевантна страна за Барса, па од таа стави скриншот од позицијата на Меси, и демантирај слободно, а не со вакви излитени финти од времето кога дедо ми бил тинејџер.
Ти уште не кажа како тоа жити се за Дибала нема место во 4-3-3 и дека он не би се снашол таму. Со факти и аргументи што ги бараш, не со скриншотови од сајтови за следење на резултати.

Луѓе не замарајте со глупости преку игри што ги играте, ФМ, мефем, курци, палци. СС, АМ и триста идиотизми, не сте по 11 ипол години со такви работи да се замарате.

И да Дибала е втор напаѓач, што значи дека 4-3-3 е формација која што ќе му се одрази дефинитивно негативно. И не споредувајте со Барселона и Меси, друг свет е тоа. Таму формацијата на хартија ти е онака само напишана да ги има играчите на теренот, друго се е различно.

Ти уште не кажа како тоа жити се за Дибала нема место во 4-3-3 и дека он не би се снашол таму. Со факти и аргументи што ги бараш, не со скриншотови од сајтови за следење на резултати.
Минатата година против Палермо, Алегри го изваде Дибала, и го стави Заза во последните 15 минути од натпреварот и ја смена формацијата во 4-3-3, и на Раи Уно, после натпревар во јавување во живо, Алегри беше запрашан, зошто Дибала наместо Заза, и Алегри изјави дека Дибала неможе да го покажи својот прав потенцијал на таа позиција. Од таму ми е мене мислењето околу тоа, бидејќи имам доверба во Алегри.

Roberto Pereyra is a new Watford player. There's an agreement between Juventus & the PL side on €15m, according to Gazzetta.[DOUBLEPOST=1471530898][/DOUBLEPOST]Just speculating on the fact that Licht seems close to Dortmund, so might be a Dortmund player but nothing confirmed

Минатата година против Палермо, Алегри го изваде Дибала, и го стави Заза во последните 15 минути од натпреварот и ја смена формацијата во 4-3-3, и на Раи Уно, после натпревар во јавување во живо, Алегри беше запрашан, зошто Дибала наместо Заза, и Алегри изјави дека Дибала неможе да го покажи својот прав потенцијал на таа позиција. Од таму ми е мене мислењето околу тоа, бидејќи имам доверба во Алегри.
Значи немаш свое мислење туку се потпираш на она Алегри што го рекол. Јасно.

Значи немаш свое мислење туку се потпираш на она Алегри што го рекол. Јасно.
Јака ти е смислава за хумор, за малку ќе се насмеев. Па мислење покрај она што го гледаш на терените, се гради врз база и на она што го слушаш од компетенти лица. Алегри, не е тренер на Венеција и Верона,туку е тренер на Јувентус, тој го тренира Дибала секојдневно, и најверојатно знае многу повеќе за Дибала од кој и да било, ама ете според тебе не е важно неговото мислење.

Интересното во целава дискусија е тоа што додека вие се карате, Деви доаѓа на темава постира вести и си оди... Едноставно не се замара човекот :icon_lol:
Hit and run :)

Интересното во целава дискусија е тоа што додека вие се карате, Деви доаѓа на темава постира вести и си оди... Едноставно не се замара човекот :icon_lol:

и уште појако е што никој не ги чита

Јака ти е смислава за хумор, за малку ќе се насмеев. Па мислење покрај она што го гледаш на терените, се гради врз база и на она што го слушаш од компетенти лица. Алегри, не е тренер на Венеција и Верона,туку е тренер на Јувентус, тој го тренира Дибала секојдневно, и најверојатно знае многу повеќе за Дибала од кој и да било, ама ете според тебе не е важно неговото мислење.

Hit and run :)
Ниту еден тренер не знае ништо за никого се додека не го испроба тоа на терен. Зошто тогаш Алегри испробува различни формации, различни експерименти? Ако знае се за секого, зошто воопшто се замара со тоа? Тренинг и натпревар не е исто, ако некогаш си играл клупски, а не маалски фудбал, ќе го знаеш тоа.
Играње задњи 15 минути не е играње формација. Играње во формација (било која, не само 4-3-3) почнува од првиот свиреж на судијата, со претходно неколкудневно подготвување за утакмицата. Алегри никогаш не го играл ова во Јувентус. Едино Конте првата сезона играше некоја таква варијанта, со Пепе, Матри и Вучиниќ во напад. Ниту еден од овие не е класично крило. Најблиску до тоа е Пепе, али пак е версатилен играч (версатилен играч значи разноврсен, игра на повеќе позиции).
Не се секирај, сега Алегри нема да ја практикува таа формација. Не затоа што Дибала нема да се снајде, туку затоа што нема играч од другата страна што би го правел истото. Можеби Пјаца, ама тоа треба да се види.

ichtsteiner is expected to stay. Dortmund & Schalke are not interested in signing a RB.[DOUBLEPOST=1471562583][/DOUBLEPOST]Meetings in Milan for Juve today - Cuadrado, Pereyra, Luis Gustavo, De Sciglio etc[DOUBLEPOST=1471562956][/DOUBLEPOST]Juventus have started talks for extending Bonucci's contract reports Sky Sport.

On this day in 2006, Claudio Marchisio made his Juventus debut, coming on as a late sub in a 3-0 win over Martina.

Juventus & PSG are interested in Livorno striker Andrea Favilli, he was playing on loan at the primavera last yr.

Cuadrado's agent Alessandro Lucci confirmed to SportItalia that he will travel to London tomorrow.

#Juventus reportedly still want #PSG’s Blaise Matuidi, but the French club demand €40m. :pos:

SKY: #Juventus met Doyen Sports, but #Inter still won’t discuss Marcelo Brozovic

Juventus met today with the Fifa agent Fabio Parisi, they talked about Luiz Gustavo, according to Sky.

According to Sky, Chelsea have no problems of selling Cuadrado, who wants to return to Juventus..But in the Last hours, the English club were open to let the Colombian go on loan without an obligation to buy.

Последно уредено:
Juan Cuadrado’s agent admits a return to Juventus “isn’t simple” but he’ll fly to London to meet Chelsea.

The Bianconeri are trying to bring the Colombian international back for another loan spell, but the situation is complicated given that Blues manager Antonio Conte is a fan of the winger.

“It’s not an easy question,” Lucci explained to SportItalia.

“However, I’ll fly to London tomorrow to try and unblock it.”

Cuadrado got four goals and five assists in Serie A last season, including a crucial last-minute winner in the Derby della Mole against Torino.
Значи, според зборовите на агентот на Квадрадо, не е толку едноставна ситуацијата како што ја претставуваа медиумите дека Квадрадо е чекор до Јувентус.

Aгентот на Квадрадо после состанокот со Паратичи:
eCuNygY.jpg

Денеска Паратичи имал состанок и со агентот на Коман. Баерн сакале уште веднаш да ја платат клаузулата за играчот.

Агентот на Коман со Паратичи
pvuJnTf.jpg

40 милиони евра за Матуиди треба да се платат во секунда.Од негова класа играч за тие пари не се наоѓа веќе.За истите Кристал Палас го купува Бентеке така да ова би бил грабеж!

Ако не си иде Лихт за кој кур би ни бил Квадрадо.3-5-2 треба да е зациментирана тактика и нема место ни за полушпицови ни за крила.Ако се иде на тактика со крила Пјаца и Квардадо се комедии во споредба со Роналдо и Бејл или Меси и Нејмар.Мора со наш идентитет да се игра за да се носиме со Барса,Реал,Псж и Баерн.Нека не глумат лудило пред крај на трансвер рокот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom