Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Juventus general manager Giuseppe Marotta confirms Juan Cuadrado would be “welcome” but “it depends on Chelsea”.

Rumours have been growing in the past 24 hours that the Colombian will return to the Bianconeri on loan, having spent last season in Turin.

“I believe our work is 95 per cent done on the transfer market,” Marotta told reporters at the annual Villar Perosa friendly between Juventus' A and B teams.

“We’re looking for a central midfielder. It’s not easy right now to get the right profile, it isn’t easy to improve a team like ours.

“Some names? That doesn’t seem right, they’re players from other teams but we’ll definitely be attentive to everything.

“Marcelo Brozovic of Inter? I can say no. On the other hand Cuadrado is a player who would be welcome, he conducted himself very well with us.

“We have to assess Chelsea’s position, if an opportunity arises whereby we can bring him back to us then we’ll be there.”

Simone Zaza’s move to Wolfsburg appears to have collapsed, and Marotta discussed his possible departure, and those of others.

He was involved in a negotiation, in the end both sides made their assessments and it didn’t result in the definition of this sale.

“He remains in our squad, we evaluated our opportunities with him as we’ll do in the coming days if other offers are presented.

Roberto Pereyra? We’ve had a lot of offers for him, the player liked one of those which was Watford, belonging the Pozzo family who the lad knows well.

“I think this negation will come to a conclusion one way or the other in the next 48 hours.

“[Mario] Lemina is a welcome confirmation, high-level teams asked for him but he’s an important element for us, a great prospect in whom we strongly believe.

“Alongside him I’d like to emphasise the return after recent physical problems of a player like [Kwadwo] Asamoah who will be very important.”

Реков дека не е светска класа а дека е добар играч и уште тврдам дека не е во класа на Ибра, Агуеро, Тевез, Левандовски да му ебам суратот грд.
Деви, па ти личиш на Игуаин, чему ово брате? :kafence:

Деви, па ти личиш на Игуаин, чему ово брате? :kafence:
Поубав сум од грдиот пизда му матер негова свинска, коќе го гледам моментално ко Аргета со ноџиња да трча по теренот. Му давам шанса да ме премисли во следните сезони и да испадни дека е сите шо го мислат дип дека дојде во Јуве али чисто сумњам ебате choker-от ебате.

Иначе Пјанич се повреди т.е. се жалел на грч па превентивно го извади...

-----Кедира----Хернанес---Лемина/Aсамоа против Фиорентина :eek:

Carrera new Coach of Spartak Moscow
Massimo Carrera is the new Coach of Spartak Moscow after he was promoted from an interim role.[DOUBLEPOST=1471451029][/DOUBLEPOST]Juventus “would’ve signed Gonzalo Higuain even without selling Paul Pogba,” insists director general Beppe Marotta.

The two deals essentially cancelled each other out, as Higuain’s release clause was activated from Napoli for €90m while Manchester United broke the world transfer record by paying €105m plus €5m bonuses for Pogba.

“We respected what Paul wanted,” explained Marotta on Sky Sport Italia when asked why that move had gone through.

“However, I would’ve signed Gonzalo anyway even without selling Pogba.

“Higuain is the best buy of my career.”

Many would point to Pogba as the smartest deal, because he was signed as a free agent from Manchester United in 2012 and sold back to the same club for €105m four years later.[DOUBLEPOST=1471454678][/DOUBLEPOST]Марота рече дека 95℅ е завршено меркатото, Куадрадо зависи од Челзи. Ни фалело еден играч од средината, Матуиди и Брозовиќ немало да пристигнат. Матуиди не бил профил на играч кој би ни користел.

Последно уредено:
Како бе за Дибала нема место у 4-3-3 :pos: Меси и Нејмар крила се? Не. Роналдо и Бејл крила се? У принцип да, али се израснати во многу повеќе од тоа. Поише би рекол дека за Квадрадо нема место у 4-3-3 него ли за Дибала.
Добро, важи, тогаш зошто да не е и Бонучи, box2box играч, цврст е, има добар пас.:toe: Нели на таа позиција ја започнал кариерата.

Значи не е битно само стави го Дибала како крило, зошто нели и Меси не бил крило ама играл, туку битно е да го извлечиш цел потенцијал на играчот на терен, и да го искористиш најдобро за тимот. Нормално, стави го и лев бек ќе игра Дибала. Но се знае која позиција најмногу му лежи и мислам дека не треба да му ја менуваат.

И ја го приметив ова, ама повеќе се однесува на нашите отколку на Јуве како клуб. Малце да се олабават и опуштат, да не си набиваат комплекси за непобедливиот Јуве.
Манчини на пример ги убиваше со тие изјави, прво место на полусезона тој вика ние за 3то место ќе се бориме. :cenzura:
Што му замеруваш на Манчини и ти сега, си бил реален човекот :D[DOUBLEPOST=1471461307][/DOUBLEPOST]Пјанич нема никаква повреда. Бил изваден чисто превентивно. Евра исто така на крајот му била преврзана ногата, но тој лично им рекол на навивачите дека не е страшно, сепак Тутоспорт пишува дека можно е да ја пропушти Фиорентина.

Последно уредено:
Добро, важи, тогаш зошто да не е и Бонучи, box2box играч, цврст е, има добар пас.:toe: Нели на таа позиција ја започнал кариерата.

Значи не е битно само стави го Дибала како крило, зошто нели и Меси не бил крило ама играл, туку битно е да го извлечиш цел потенцијал на играчот на терен, и да го искористиш најдобро за тимот. Нормално, стави го и лев бек ќе игра Дибала. Но се знае која позиција најмногу му лежи и мислам дека не треба да му ја менуваат.

Што му замеруваш на Манчини и ти сега, си бил реален човекот :D[DOUBLEPOST=1471461307][/DOUBLEPOST]Пјанич нема никаква повреда. Бил изваден чисто превентивно. Евра исто така на крајот му била преврзана ногата, но тој лично им рекол на навивачите дека не е страшно, сепак Тутоспорт пишува дека можно е да ја пропушти Фиорентина.
Е да, Меси нема никаков придонес за Барса, у право си :facepalm: Ако игра у напад, а не е центарфор, не значи по дифолт дека е крило. Уосталом 4-3-3 се игра со тројца напаѓачи, т.е. една 9ка и двајца forwards, што не се ограничени ко Квадрадо само у десно или само у лево да се движат.

Бонинаторот е класично либеро, кој курац ќе се експериментира за џабе да биде ДМЦ... Пробаа и со Пепе (во Реал) и со Давид Луиз (Челзи) па не испадна ништо... Моментално според мене Бони ни е најдобар дефанзивец, лани изгази... Барза е стамен и цврст ама сепак Бони е боље..

На Бонучи секој шо разбира малце од малце фудбал ќе види дека играл среден ред некогаш во кариерата според одличните пасови.
Иначе А.Сандро 3-4та утакмица игра како b2b и е повеќе од одличен не дека е мерило со децата но лани играше кога го одмаравме Погба и беше одличен, така да не ме чуди да го ротира таму Алегри пошто очигледно има одличен дриблинг и пас и можи да игра таму.[DOUBLEPOST=1471468430][/DOUBLEPOST]Буфон мааалце го пецна Погба...

Gigi Buffon asked Dani Alves to “help us achieve the dream we’re still chasing” at Juventus, but didn’t say goodbye to Paul Pogba.

“We’re coming off five wonderful seasons where the club proved it won’t rest on its laurels and that is the sign to the fans and us players too that there’s much still to be done,” Buffon told Sky Sport Italia.

“I think the experience of last season will help us not make the same mistakes of feeling superior. I think at the end of the day it’ll be very important to find the right balance and for everyone to get to know each other, because on paper the team is different to on the pitch. It’s on the pitch we have to prove that everything said about us is true.”

Juve are clearly targeting the Champions League this season with the likes of Gonzalo Higuain, Miralem Pjanic and Marko Pjaca.

“I asked Dani Alves to help us, above all us older members of the team, to achieve the dream we are still chasing and help us push the bar a little higher.

“He is rather accustomed to certain targets and victories, so I think in that sense his experience can really help us. What I liked in these first few weeks is seeing how eager the new buys are to work hard. You can tell they have the mentality of top clubs and are, albeit prudent, confident enough in themselves to think big.”

Some have also left the club, above all Alvaro Morata and Pogba, but Buffon revealed they had different ways of saying goodbye.

“I spoke to Morata and we exchanged messages, but also via Simone Zaza, seeing as they talk often. He sent us a message, he was really very polite and it was a real pleasure seeing him grow up to become a champion over the last two years.

For Paul clearly it’s easier to follow him on social media, so we know what he’s up to. I think at the end of the day he’s an extraordinary lad, an extraordinary champion and someone seeking an extraordinary career.

“At times, these careers go through an inevitable change of club. I wish both of them all the best, because they really helped us out over the last few years.”

Who does Buffon feel will compete with Juventus for the Serie A title?

“Before the season starts it’s very difficult to give an accurate prediction. I certainly think Inter are a team who already last year had a squad of 15-16 players to compete with us, Napoli and Roma. In my view, this year they have improved further.

“Roma are making the most of Luciano Spalletti’s great work and I think will start with more belief and consistency. Napoli have clearly lost Gonzalo, but at times that can help get the best out of other players, so they’ll give more to prove they weren’t dependent on Higuain.”

Нема врска тоа што почнал да игра среден ред, не значи дека поради тоа му останало техниката, ете маркизио напаѓач играл на невремето па глеаме колку има финишинг и скилови за напаѓач...

Нема врска тоа што почнал да игра среден ред, не значи дека поради тоа му останало техниката, ете маркизио напаѓач играл на невремето па глеаме колку има финишинг и скилови за напаѓач...
SS не напаѓач :)

Е да, Меси нема никаков придонес за Барса, у право си :facepalm: Ако игра у напад, а не е центарфор, не значи по дифолт дека е крило. Уосталом 4-3-3 се игра со тројца напаѓачи, т.е. една 9ка и двајца forwards, што не се ограничени ко Квадрадо само у десно или само у лево да се движат.
А каде јас тоа напишав дека Меси не е корисен за Барса?:eek:

Зошто се служиш со извитоперување на реченици и подметнуваш работи кои ги немам напишано?! Секој си го искажува мислењето, но подметнување и шетање по тавани е сосема друга работа.

Еве и да ти нацртам. Тоа што играл Меси како крило, не значи дека и Дибала би бил еднакво добар како крило колку што е како втор напаѓач.И не ми е јасно, од каде ја ископа споредбава Меси со Дибала? И од каде Бејл не е крило? Да не е голман?

Ете кога веќе споредуваш играчи, мене Дибала повеќе ми личи во играта на Алекс, а Алекс се скара со Капело бидејќи овој го ставаше како крило, а Дел Пиеро сам посочи дека неговата послаба форма таа сезона, е поради неговата неприродна позиција.

Juventus are also pushing for Matuidi who would like to join the Bianconeri 4 year contract offered to the player and 20m to PSG [Di Marzio]

New contacts today between Juve and Chelsea - Bianconeri want Cuadrado on loan again without an option to buy [Sky]

According to @romeoagresti, Juventus was one step away from signing Kante. :(

Evra after Villar Perosa "Thanks to all Juventini. It's an honour to wear this shirt."

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom