Miss.Independent
Me,Myself & I
- Член од
- 26 јуни 2013
- Мислења
- 1.392
- Поени од реакции
- 3.419
Битолски 70% :/Во кој дијалект се користи зборот "глави" (од заглави)? Битолски, Охридски, Струшки?
Sent from my SM-J200H using Tapatalk
Битолски 70% :/Во кој дијалект се користи зборот "глави" (од заглави)? Битолски, Охридски, Струшки?
Не! Тоа се вика "никој не ме сака, а детево е доволно наивно (глупаво) и ќе ме земе". Бегај одма!Дали од љубов и све остало би се ожениле со разведена со 2 деца ? А ти да си бааги помлад од неа уосталом и да ти биде први пут...
Oti be ne? A ako e zenata jaka fufa, grom dobra koka, a?Не! Тоа се вика "никој не ме сака, а детево е доволно наивно (глупаво) и ќе ме земе". Бегај одма!
Сум имал јас слични "врски". Каква сака нека е, магла!Oti be ne? A ako e zenata jaka fufa, grom dobra koka, a?![]()
Зошто магла!?Сум имал јас слични "врски". Каква сака нека е, магла!
Se ima goreno momakot, pa zatoa magla. Go razbiram, site sme se gorele, ali nikad se nezna kakva avantura ne ceka vo slednata prilika. Ako odeme "na sigurno" (mada nisto ne e sigurno) kako sho vikaat nogu lugje, pa kakov e taj zivot bez avantura, bez neizvenost jebote? Ke otupeeme da go ebam.Зошто магла!?
Можеби сопругот е причината за развод, он бил фелерот во бракот..ако е она добра мајка, жена домаќинка, не гледам причина одма во старт да се отфрла и навредува без да се извиди во што е проблемот, плус и ако е уште биолошки способна да раѓа оти да не и са даде нова подобра прилика![]()
Ако е "голема разлика" како што пишуваше, сигурно не е стара мома, туку стара бабаЗошто магла!?
Можеби сопругот е причината за развод, он бил фелерот во бракот..ако е она добра мајка, жена домаќинка, не гледам причина одма во старт да се отфрла и навредува без да се извиди во што е проблемот, плус и ако е уште биолошки способна да раѓа оти да не и са даде нова подобра прилика![]()
Dobro, sasvim e razbirlivo vo tvojata situacija posto idela nakaj brak. Ama ipak ako pruza zivotot prilika za kratkotrajna avantura so postara dama, shto da ne!Ако е "голема разлика" како што пишуваше, сигурно не е стара мома, туку стара бабаЗамисли ситуација, дечково 25-6, таа 35-6 (иако јас бев со 45 годишна). Овој само што почнал со жени, таа се омажила, родила две деца, пола живот ѝ поминал и...треба да го уништи неговиот? Ма, дај! Ако е будала, нека стисне Стоп копче и нека остане каде што е. Ама, што мислиш...ќе биде дотичната пичка и пол и на 60 год? Ќе сака да биде навистина со баба? Не си играјте, ќе плачете. Мене не успеале да ме "уловат", ама блиску беа
И сѐ уште беа во брак, што ги правеше ситуациите максимално комплицирани.
Може цената мислам дека беше накај 50 евра саат.Дали и каде може да се лета со Хеликоптер во Скопјево ? И која е цената отприлике ?
Да беше цената 50 евра саат сите ќе изнајмувавме хеликоптери.Може цената мислам дека беше накај 50 евра саат.
Абе не ја да го летам - него да се "возам" со ХеликоптерДа беше цената 50 евра саат сите ќе изнајмувавме хеликоптери.
Во зависност од типот на хеликоптер цените се од 1000-2000 евра саат, а ми-17 е 4000 евра саат.
МВР дава такви услуги.
Да де, не ти да го леташ.Абе не ја да го летам - него да се "возам" со ХеликоптерАли ваљда нема .... или бар ја не можам да најдам т.д ќе се пичи со Цесна
![]()