KajzerS
Учителот од Кукуш
- Член од
- 18 февруари 2015
- Мислења
- 119
- Поени од реакции
- 201
Тоа пошто клубот ви е на аматерско ниво. Од ланската сезона биле продадени 3 милиони копии од дресот на Марсијал, можам да замислам колку дресови ќе продаде Погба, а да не заборавиме што ќе направи Ибро со продажба. Напомена дека еден дрес кошта од 60-100 фунти во зависност од типот на дрес и неговата содржина.
Адидас со Јунајтед ќе си ја дуплира вредноста како што тргнале работивепуста сиромаштија овој Ед Вудвард ги упропасти сите.
Незнам зашо си ме цитирал мене за некоја сосема друга тема на разговор. Мојот одговор беше за тоа дека се еадуваме на повеќе пари од Погба,поради тоа што тие пари би се искористиле за подобри трансфери. Не се радувам јад на богатењето на клубот,туку на евентуалните трансфери кои што би го напраиле Јуве боље тим.
А за аматерското ниво на клубот,можда делува аматерски према Јунајтед само во поглед на финансиите. Со парите кои Јунајтед ги уложи изминативе години не избори ни ЛШ годинава и испадна уше у лесна група у ЛШ. Башка тие 3м дресови од Марсијал која радост ти ја носат тебе кога тимот не има ЛШ оваа година?
На крај краева и големиот Фергусон на неговите играчи им пуштал снимки од аматерски тим,за да можат да учат за тоа што е победнички дух и глад за успех.
For Man United education wise, Juve were the model for us, the teams of Lippi. They were the best, they gave us some beatings and our great moment in beating them 1999 was the progress was wanted to make. Juventus was the model for that." Alex Ferguson