Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Тоа пошто клубот ви е на аматерско ниво. Од ланската сезона биле продадени 3 милиони копии од дресот на Марсијал, можам да замислам колку дресови ќе продаде Погба, а да не заборавиме што ќе направи Ибро со продажба ;). Напомена дека еден дрес кошта од 60-100 фунти во зависност од типот на дрес и неговата содржина.
Адидас со Јунајтед ќе си ја дуплира вредноста како што тргнале работиве :( пуста сиромаштија овој Ед Вудвард ги упропасти сите.

Незнам зашо си ме цитирал мене за некоја сосема друга тема на разговор. Мојот одговор беше за тоа дека се еадуваме на повеќе пари од Погба,поради тоа што тие пари би се искористиле за подобри трансфери. Не се радувам јад на богатењето на клубот,туку на евентуалните трансфери кои што би го напраиле Јуве боље тим.

А за аматерското ниво на клубот,можда делува аматерски према Јунајтед само во поглед на финансиите. Со парите кои Јунајтед ги уложи изминативе години не избори ни ЛШ годинава и испадна уше у лесна група у ЛШ. Башка тие 3м дресови од Марсијал која радост ти ја носат тебе кога тимот не има ЛШ оваа година?

На крај краева и големиот Фергусон на неговите играчи им пуштал снимки од аматерски тим,за да можат да учат за тоа што е победнички дух и глад за успех.

For Man United education wise, Juve were the model for us, the teams of Lippi. They were the best, they gave us some beatings and our great moment in beating them 1999 was the progress was wanted to make. Juventus was the model for that." Alex Ferguson

Незнам зашо си ме цитирал мене за некоја сосема друга тема на разговор. Мојот одговор беше за тоа дека се еадуваме на повеќе пари од Погба,поради тоа што тие пари би се искористиле за подобри трансфери. Не се радувам јад на богатењето на клубот,туку на евентуалните трансфери кои што би го напраиле Јуве боље тим.

А за аматерското ниво на клубот,можда делува аматерски према Јунајтед само во поглед на финансиите. Со парите кои Јунајтед ги уложи изминативе години не избори ни ЛШ годинава и испадна уше у лесна група у ЛШ. Башка тие 3м дресови од Марсијал која радост ти ја носат тебе кога тимот не има ЛШ оваа година?

На крај краева и големиот Фергусон на неговите играчи им пуштал снимки од аматерски тим,за да можат да учат за тоа што е победнички дух и глад за успех.

For Man United education wise, Juve were the model for us, the teams of Lippi. They were the best, they gave us some beatings and our great moment in beating them 1999 was the progress was wanted to make. Juventus was the model for that." Alex Ferguson
тој тим кога играше зидан дел пјеро и компанија и овој денес немаат допирни точки, а да не збориме за лигата каква е мртва после цела онаа збрка со местење натпревари и слично. тогаш не само јувентус туку милан интер парма и остала багра беа репер за добар тим, од тогаш навака лигата влага во минус.

Добро бе, стварно има луѓе што мислат дека ова е глуп трансфер за УТД од финансиски аспект? Па само од продажба на дресови ќе ги повратат парите за 2-3 дена, а каде се спонзорските договори, а каде се парите од ТВ правата и уште 300 други извори на пари? Истиов муабет како Роналдо и Реал, а они за помалце од 24 саати ги исплатија тие 90 и кусур милиони преку продажба на дресови. Ги заболе стапот Манчестер, еден од најмоќните клубови во светот и најстабилни на финансиски план, демек нив не им е израчунато ова со Погба па ај идат што е можно повеќе да дадат па што биде биде. Глупости...

Менува фактот што тие пари би се искористиле за носење на нови играчи,што повеќе пари толку поголем избор на играчи кои би биле замена за Погба. Незнам ти што се праиш толку луд.

Јувентус ионака во средината ги има Кедира,Маркизио и Пјанич..ете сега и Пјаца ќе пристигне и плус два десни и два леви бекови...каде во случајот ќе земаат замена Јувентус за Погба?..што мислиш зошто дојде Пјанич пред еден месец?..демек не му беше планирано ова со Погба?..во ред е дека 120 милиони се многу ама вие како свршивате на парите небаре вас дома ви ги дадоа.

Јувентус ионака во средината ги има Кедира,Маркизио и Пјанич..ете сега и Пјаца ќе пристигне и плус два десни и два леви бекови...каде во случајот ќе земаат замена Јувентус за Погба?..што мислиш зошто дојде Пјанич пред еден месец?..демек не му беше планирано ова со Погба?..во ред е дека 120 милиони се многу ама вие како свршивате на парите небаре вас дома ви ги дадоа.

За болдираново си грешка мислам. Ако бидне ова со Погба, Пјанич сигурно не му е замената него.За погба би барале друг играч кој можеби би го заменил. Пјанич е повеќе како замена за Пирло, со година дена закаснување. Лани Кедира беше делумна замена за Видал, Дибала испадна сега за сега добра за Тевез(иако тука многу го тупеа со тоа Манџукич ќе бил замена за Тевез...), додека за Пирло и немаше никаква замена донесено. Хернанез не го рачунам, повеќе беше како panic buy земен, со надеж дека можеби и ќе замени нешто. Сисоко читам од Њу Касл се спомињал, демек пробувале да го купат. Не знам што позиција игра точно у средина, но ако е централен, тогаш големи се шансите овој да биде евентуална замена за Погба.

Добро бе, стварно има луѓе што мислат дека ова е глуп трансфер за УТД од финансиски аспект? Па само од продажба на дресови ќе ги повратат парите за 2-3 дена, а каде се спонзорските договори, а каде се парите од ТВ правата и уште 300 други извори на пари? Истиов муабет како Роналдо и Реал, а они за помалце од 24 саати ги исплатија тие 90 и кусур милиони преку продажба на дресови. Ги заболе стапот Манчестер, еден од најмоќните клубови во светот и најстабилни на финансиски план, демек нив не им е израчунато ова со Погба па ај идат што е можно повеќе да дадат па што биде биде. Глупости...
Во ред се муабетите за парите што ќе ги добие Јуве, не знаеме ете нив каква им е ситуацијата ама смешни ни се барем на нас муабетите дека ќе се исцедел клубот со овие пари. Ја ставив сликава вчера која го кажува соодносот на најскапото засилување по сезона према обртот за сезоната, по ова ако на некој уште не му е јасно не знам што да кажам повеќе.

Cnz9-lPXgAAZSRc.jpg

Во ред се муабетите за парите што ќе ги добие Јуве, не знаеме ете нив каква им е ситуацијата ама смешни ни се барем на нас муабетите дека ќе се исцедел клубот со овие пари. Ја ставив сликава вчера која го кажува соодносот на најскапото засилување по сезона према обртот за сезоната, по ова ако на некој уште не му е јасно не знам што да кажам повеќе.

Cnz9-lPXgAAZSRc.jpg

Кантона 1,2 милиони фунти, сега да игра за УТД и да треба да го продадат тоа ќе биде за милијарда. :D

Значи уште ситници останале ако не овие денови во текот на следната недела би требало да биде готов трансферот на Погба.

Кантона 1,2 милиони фунти, сега да игра за УТД и да треба да го продадат тоа ќе биде за милијарда. :D
a ова? :D

Ferguson ensured they had the paperwork ready and met up with Keane on the Saturday and signed for Manchester United for £3.75 million, a British transfer record at the time.

Пост Тачер времето е ова, ни за леб немале хаха

Тебе исто ќе ти беше К.Роналдо да го продадевте 30-40 милиони Помалце од тоа што го продадовте?

И 300 милиони да го продадевме, пак нема да го смени фактот дека таков играч не можеш да смениш и дека Јунајтед со таа продажба си скрати 2-3 ПЛ титули можеби уште 1-2 во ЛШ. Можеш да купиш 3-ца послаби, ама на крај пак 11 ке мора да играат, и нема да можат да ја вршат работата што ја вршел тој 1 играч.

Јувентус е мртва екипа во мртва лига, таман сега и кога ќе го купат Игуаин за 100 милиони ќе се просветлат :)
Mртов тим од кој пола играчи би влегле кај вас прва постава ко из шале :) Добро е брат, квалификувајте се ЛШ да ве види господ а и сонцето да ве фати. (y)

Mртов тим од кој пола играчи би влегле кај вас прва постава ко из шале :) Добро е брат, квалификувајте се ЛШ да ве види господ а и сонцето да ве фати. (y)
Ај барем од 120те милиони од Погба ке можете доста натпревари да наместите :P

Ај барем од 120те милиони од Погба ке можете доста натпревари да наместите :P
Втора лига ќе местиме :D можи и ЛШ трофеј да купиме таман миланските екипи кризират ќе му чапниме едно :)

тој тим кога играше зидан дел пјеро и компанија и овој денес немаат допирни точки, а да не збориме за лигата каква е мртва после цела онаа збрка со местење натпревари и слично. тогаш не само јувентус туку милан интер парма и остала багра беа репер за добар тим, од тогаш навака лигата влага во минус.

Да тој тим го имаше Зизу и Дел Пиеро,и играчи ко Невил,Бекам и ред други фудбалеришта како и Фергусон се огледувал на тој тим. Незнам дали знаеш меѓутоа почитта која ја има Јунајтед како институција е огромна према Јувентус како и обратно. Од дружбата на Липи и Фергусон пред или после утакмиците со Јувентус па се до стоечките овации за Алекс на пријателската утакмица у 2009 мислам. Едино ти ко фан на Јунајтед изгледа не ја разбираш хемијата меѓу овие два клуба,најверојатно поради тоа што некои работи се на многу повисоко ниво во фудбалот од тоа ти што можеш да разбереш.

Изгледа само на нас фановите на Јунајтед не ни дават ништо од трансферите.. од трансферот на Роналдо ништо не осетив (n). Овие на Јувентус изгледа ќе лапат од Погба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom