Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

hehehe демек сеа паметен изиграваш колку пари ќе добијам од дилот :D. Ај еве ти лајк4е <3
Па во право е, јас не знам шо се курчите толку со парите кога вас лично ништо не ви менува.

Па во право е, јас не знам шо се курчите толку со парите кога вас лично ништо не ви менува.

Менува фактот што тие пари би се искористиле за носење на нови играчи,што повеќе пари толку поголем избор на играчи кои би биле замена за Погба. Незнам ти што се праиш толку луд.

Тебе исто ќе ти беше К.Роналдо да го продадевте 30-40 милиони Помалце од тоа што го продадовте?
Манчестер тогаш финансиски не беше ни пола од ова сега. И цената е поинтлес за дискутирање кога нема замена за таков играч, што дека зедовме 90, парите се небитни тогаш. :)

Менува фактот што тие пари би се искористиле за носење на нови играчи,што повеќе пари толку поголем избор на играчи кои би биле замена за Погба. Незнам ти што се праиш толку луд.
Тоа пошто клубот ви е на аматерско ниво. Од ланската сезона биле продадени 3 милиони копии од дресот на Марсијал, можам да замислам колку дресови ќе продаде Погба, а да не заборавиме што ќе направи Ибро со продажба ;). Напомена дека еден дрес кошта од 60-100 фунти во зависност од типот на дрес и неговата содржина.
Адидас со Јунајтед ќе си ја дуплира вредноста како што тргнале работиве :( пуста сиромаштија овој Ед Вудвард ги упропасти сите.

Е да, Погба е меѓу главните лица на Адидас со Меси, Озил, Ноер, Милер и остали. Поголем процент од продадени дресови оди кај тимот што го поседува и поголем процент од image rights за сите реклами што ќе ги сними.

Сакаше да се прави интересен...тоа е исто ко јас да го прашам што би добил тој лично од Погба ако замине во Јунајтед? али ај нема врска важно си собра лајк4иња :)

Сакаше да се прави интересен...тоа е исто ко јас да го прашам што би добил тој лично од Погба ако замине во Јунајтед? али ај нема врска важно си собра лајк4иња :)
Не за џабе сте цигански клуб, ко на семафор кога ќе ќарите 10 денари плус битно сте направиле ќар само што утре пак ќе си останете на тоа кај што сте биле ... пред семафор.

Не за џабе сте цигански клуб, ко на семафор кога ќе ќарите 10 денари плус битно сте направиле ќар само што утре пак ќе си останете на тоа кај што сте биле ... пред семафор.

Ok poz

Океј се фановиве на Јуве на форум, мене најзабеган ми е кој и да го води оној акаунтон фудбал Италија на Твитер :pos: не им било сфатливо во Италија како можел Погба да оди во клуб кој не игра ЛШ, иако ние дробиме овде со месеци дека си доаѓа типот дома кај што и му живеат роднините ама нема врска тоа и уште нешто појако. Како фановите на Манчестер не биле бесни со клубот што трошел толку пари :pos: :pos: :pos:
Финансиските извештаи на Манчестер се наоѓаат со три клика на нет, сељачки се овие муабети ама проектираниот обрт само за годинава може ја купи скоро цела Серие А, да не збориме да пуштат во оптек уште некоја акција или па да излажат уште некој Арап со спонзорство, без да ги чепнат резервите на Велигденските Острови.
Јебига, 3 сезони со ред Де Геа со 20 милиони ни беше најскап трансфер, со години ОШеј и Браун ни беа стопери, 12 сезони се работеше на бизнис моделот со спонзорите и инвеститорите, редно е сега низ сезониве да се искористи премијата.

Манчестер тогаш финансиски не беше ни пола од ова сега. И цената е поинтлес за дискутирање кога нема замена за таков играч, што дека зедовме 90, парите се небитни тогаш. :)
Mуабетот ми е дека глупо е тоа ко демек што имаш ти од тоа дали клубот толку ќе даде или земе не иде од твој џеб. А треба да е битно. Пошто битна е финансиска ситуација на клубот за тоа какви резултати ќе даде. И нормално веќе кога си фан на некој клуб сакаш тимот да ти успее и да не се нервираш да ги глеаш дека се мизерни.

Поконкретно за случајов 120 милиони за ваков трансфер на Јуве многуу ќе му значат. Веќе имаат доминантен тим и блиску се и до трофеј за ЛШ. Со тие 120-110 милиони што ќе ги земат можат да земат 2-3 квалитетни играчи и да ко комплетираат тимот за во европа пошто во италија реално можат уште сеа титула да им дадат. Така да секако дека ќе им е битно и на фановите колку пари клубот ќе земе од некој трансфер.

Mуабетот ми е дека глупо е тоа ко демек што имаш ти од тоа дали клубот толку ќе даде или земе не иде од твој џеб. А треба да е битно. Пошто битна е финансиска ситуација на клубот за тоа какви резултати ќе даде. И нормално веќе кога си фан на некој клуб сакаш тимот да ти успее и да не се нервираш да ги глеаш дека се мизерни.

Поконкретно за случајов 120 милиони за ваков трансфер на Јуве многуу ќе му значат. Веќе имаат доминантен тим и блиску се и до трофеј за ЛШ. Со тие 120-110 милиони што ќе ги земат можат да земат 2-3 квалитетни играчи и да ко комплетираат тимот за во европа пошто во италија реално можат уште сеа титула да им дадат. Така да секако дека ќе им е битно и на фановите колку пари клубот ќе земе од некој трансфер.
Јасно, затоа и тие ја диктираат цената, клубот кој што продава. Само потоа доаѓа друг проблем, дали ќе биде реинвестирањето на тие пари ефикасно или ќе биде Тотенхем/Ливерпул пост Бејл/Суарез и фората што другите клубови знаат колку пари имаш земено и ќе пробаат поскапо да ти го продадат некој играч, како што беше случај со МЈ по продажбата од Роналдо.

Јасно, затоа и тие ја диктираат цената, клубот кој што продава. Само потоа доаѓа друг проблем, дали ќе биде реинвестирањето на тие пари ефикасно или ќе биде Тотенхем/Ливерпул пост Бејл/Суарез и фората што другите клубови знаат колку пари имаш земено и ќе пробаат поскапо да ти го продадат некој играч, како што беше случај со МЈ по продажбата од Роналдо.
Точно е дека има таков проблем, ама Јуве со Марота не би требало да го има тој проблем. Нема моментално спортски директор во последниве години што направил попаметни трансфери од нив ко што сака нека кажа ама така си е. Погба е одличен играч ама не е до толку не заменлив во стилот на Бејл/Суарез. Реално Тотенхем и Ливерпул особено вториве не се познати па правење паметни трансфери. Во голем дел од случаите преплаќаат просечни играчи. Треба си ги подобрат скаутите и спортски директори тоа е најголем проблем зашто не најдоа адекватни замени за тие двајца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom