Wimbledon 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Wimbledon 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 33 39,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 21 25,0%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,0%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 6 7,1%
  • Гарбињ Мугуруза Бланко

Гласови: 6 7,1%
  • Петра Квитова

Гласови: 2 2,4%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,0%
  • Кур ќе освои Ноле

Гласови: 17 20,2%

• Вкупно гласачи
    84
Статус
Затворена за нови мислења.
au kakov glumec e federer, sega demek povreden e, e zatoa nikogas nema da bide pocituvan vo teniskiot svet, ko rafa i novak pa i marej.

da vidam kako zvuci ova, da, debilno e mnogu hehe

Fear faktorot vo sekoj sport e strasna rabota, a i faktot sto mnogu, uslovno kaznao, kopiljaci u tenisov, se PICKI u dusha sto za mene e nesvatlivo najiskreno, pogotovo koga nemaat sto da izgubat.
Пак изглуми?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ne mozes da reces deka ne igra uloga toa, fedeks e doktor po nauki na podlogava, ama koga i vtoriot servis mu go vrakaat so 30% uspesnost znaes so kakov strav igraat protivnicite, ko Cilic na primer, a i Raonic denes ...

nego ova bese strasno sea, ligament lesno mozese da mu otide u temza.
да го свитка уште еднаш глуждот и ќе освои, какви форхенди после паузата

Пак изглуми?
znaes deka ne bev seriozen neli ? :)[DOUBLEPOST=1467991261][/DOUBLEPOST]
да го свитка уште еднаш глуждот и ќе освои, какви форхенди после паузата
Лесно можеше коленото у ложа да му заврши, цела нога му се поремети. Ја мислев дека предава и сериозна повреда е у прашање баш ради начинот на кој му изигра цела нога.

znaes deka ne bev seriozen neli ? :)[DOUBLEPOST=1467991261][/DOUBLEPOST]
Лесно можеше коленото у ложа да му заврши, цела нога му се поремети. Ја мислев дека предава и сериозна повреда е у прашање баш ради начинот на кој му изигра цела нога.
И јас помислив дека сериозно е ама како се врати, страшни 2 поени изигра после ова

Во рок од 3 дена , 2 утакмици со по 5 сета не заебавај. Нека се пензионира веќе , се гледа дека физички е готов.

Во рок од 3 дена , 2 утакмици со по 5 сета не заебавај. Нека се пензионира веќе , се гледа дека физички е готов.
Со Чилич ај ќе речеш,мораше да изигра 5 сета,ама денеска го имаше у раце 4 сет,ејјјј од 40-0 да поебеш гем,па незнам кој може така да поебе гем ....

Со Чилич ај ќе речеш,мораше да изигра 5 сета,ама денеска го имаше у раце 4 сет,ејјјј од 40-0 да поебеш гем,па незнам кој може така да поебе гем ....

Тука и го изгуби мечот. И сам беше свесен дека во 5 сета шансите се на страна на Раонич.

ne mozes da reces deka ne igra uloga toa, fedeks e doktor po nauki na podlogava, ama koga i vtoriot servis mu go vrakaat so 30% uspesnost znaes so kakov strav igraat protivnicite, ko Cilic na primer, a i Raonic denes ...

nego ova bese strasno sea, ligament lesno mozese da mu otide u temza.

Mислев на тоа дека на нив им недостига талент, сеедно пропушти добра шанса Федерер, штета ептен ми е криво....

Raonic trebase da dobie set na mizeren nacin radi pateticnata igra na federer za da izigra muski i hrabro, da go napaga duri i prviot servis na federer, a i ovoj konecno potona fizicki ko titanik, plus problemi ocigledno ima so povreda, bem ti puteto crnogorsko.
Bej, frustriracki poraz e ova za navivacite na federer, 40-0 vodese, u tajbrejk postoese golema verojatnost da go zavrsi mecot ( da ne zaboraime deka imase i dosta brejk priliki sto ne gi iskoristi ), i se desija dvete dupli i klasicno tonenje, prestana da postoi veke, ne deka mora da se potencira toa, toa bese klucniot moment vo mecov. Nesvojstveno bez ogled na Se, takov poklon nekoj da dobie od federer, u sittuacija koga ova e edna od onie now or never priliki za nov slem za nego.
Ednas Cilic sonot za nov slem mu go unisti, sea Raonic ... klasicen buzzkill i shteta.

Daj berdih finale nek otide nek si ebe mater sve.

Мареј ќе го згази дрвото (Бердих), а и мислам дека Раонич би му земал сет на Мареј у финале а а ?

Mислев на тоа дека на нив им недостига талент, сеедно пропушти добра шанса Федерер, штета ептен ми е криво....
abe 25 godini, igra u najbolja forma u kariera, go zema i mekinro za sovetnik za turnirive na treva, plus go pobedi u 2 seta godinava federer pred povredata, ne deka ne e talentiran, kolku sto e putka u dusha, denes pobedi najmnogu radi poklon koj retko nekoj moze da go vidi od federer, da iservira dve dupli po red.
Ja ne pamtam takvo nesto koga se desilo, mozno e vo edno od finalinjava so djokovic da imalo takva desavka al ne mi teknuva u sekoj slucaj, pa pogotovo ne u vakva bitna situacija koga mu visi setot.

Уште после Квинс реков дека Раониќ ќе е опасен на Вимболдон, така и се оствари. Дури и ако игра против Енди во недела, нема нималку да е аутсајдер.

Дечки, не заборавајте дека Милош Раониќ водеше 7-6 3-0 во финалето на Квинс против Мареј на 2 добиени сета, торкото не успеа да победи, не знам како очекувате да победи во недела на 3 добиени сета. Сите шо сакате пари, слободно all in на Мареј во недела, само не знам колку ќе се исплаќа бидејќи и букмејкерите не пијат нафта. Мареј за Раониќ е основач на тенисот, макар и на ова гомно од подлога каде успеси постигнуваат и тој што треба и тој што не треба. :гомце:

Abe ne si prajte takvi muabeti,vodel i izgubil i sega nemal sansi.Raonic servira epten jako,ke zema dosta lesni poeni.Dobro i retrnira,se popravi dosta sezonava.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom