Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Имав заборавено каква убер филантропска особа сум, дур не се потсетив на темава. Па, идемо...

Abe i mene mi treba pomos.Zaljuben sum vo edna i toa mnogo ali momentalno taa ima drug ali jas i ona sme stvarno dobri drugari pa ako moze nekoja pomos:back:
Чим си многу заљубен, онда залапај ја пред дечко и. Ако го истрпиш евентуалниот ќутек, и ако стварно добро се љубиш, онда те очекуваат 3 недели (или 3 месеци беше тинејџерскиот лимит?...nevermind) вистинска љубов.

Ко алтернатива...Чекај да раскине со типот и размислувај со горната глава дотогаш. А, зимајќи ви ги во обзир годините ваши, ќе расине она брзо брзо. Или ти смртно и како никогаш досега ќе се заљубиш (пак), у некој друг пар гради (и личност де, уз градите).

Член од
17 септември 2008
Мислења
23
Поени од реакции
0
Mnogu mi se sviga edna zenska, ama moite drugari vikaat deka e grda. Od edna strana se oni sto me ubeduvaat da ne se zamaram so nea, a od druga pa jas samiot sakam da imam neso so nea. A plus ne ja ni poznavam, ne znam nikoj sto ja znae, me faka trema uste koga ke pomislam na nea a kamo li za nesto poveke...nikogas ne mi se slucilo vakvo nesto:toe:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Mnogu mi se sviga edna zenska, ama moite drugari vikaat deka e grda. Od edna strana se oni sto me ubeduvaat da ne se zamaram so nea, a od druga pa jas samiot sakam da imam neso so nea. A plus ne ja ni poznavam, ne znam nikoj sto ja znae, me faka trema uste koga ke pomislam na nea a kamo li za nesto poveke...nikogas ne mi se slucilo vakvo nesto:toe:
Остај ги твоите другари, убавината е релативна, ако ним не им се допаѓа физички, не значи дека и тебе не треба да ти се свиѓа. Слушај си ги сопствените чувства и она што срцето ти го збори. Пробај да и се доближиш, ама во никој случај не премногу, зашто ако те категоризира како другар, ништо нема да направиш со неа. Полека давај и знаци, потруди се да ја запознаеш и да те запознае, ако треба и од околу, само исто не го претерувај со тоа од околу, пошто и од тоа може да и скурчи.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Можеш да го примениш принципот на „браќата“: Доаѓаш до неа и ѝ велиш: „Ја тебе ти се свиџам, а ти мене?“

Верувал или не, овој пристап има многу предности. Прво, претпоставуваш дека ѝ се допаѓаш и настапуваш со таа мисла и со тоа убедување. А ако таа и не те познава, значи нема изградено мислење за тебе, значи *може* да ѝ се допаѓаш, т.е. ѝ се допаѓаш, само уште не е свесна. Како и секоја девојка, и таа сака да запознае тип што ѝ се допаѓа, т.е. тебе. Затоа, настапи ѝ со таа мисла - дека ти нејзе ѝ се допаѓаш.

Второ: верувал или не, секоја девојка од време на време сака да му се предаде на нејзиниот принц од бајките и да му падне во прегратки. Ова е посебно така во периодот кога излегуваат и бараат дечковци. А оваа е сигурно таква, штом излегува, па значи не би ѝ пречело да си најде дечко. А ако ти настапуваш со помисла дека ѝ се допаѓап, веќе зрачиш со самодоверба, што е едно од најпривлечните работи за секоја девојка.

Трето: ако сите твои другари велат дека е „грда“, добри се шансите дека и други тоа ѝ го рекле, па можеби си го има увртено тоа во глава и не е многу среќна поради тоа. Тоа ти дава голема предност, бидејќи ти во неа гледаш нешто што никој друг не го гледа, што значи дека конкуренцијата за неа е драстично намалена, а и најверојатно е дека таа веднаш би прифатила комуникација и контакти со некој кој сака да ѝ се приближи.

Значи, имаш добри шанси за успешна комуникација со неа, ама немој да се правиш некаков фраер: само биди искрен и кажи ѝ што мислиш. На пример: „Здраво. Дали би сакала да поразговараме? Многу би го сакал тоа, а имам трема само кога ќе помислам да разговарам со тебе“ е доста добра работа да ѝ се каже, зашто е искрена и ѝ дава до знаење дека имаш високо мислење за неа, што секоја девојка го бара.

Тоа значи вака: мечка-страв, тебе-не-страв, оди ѝ кажи ѝ што ти лежи на душата. Онака, во најнормален ден, не мора да е посебна прилика. И види како ќе реагира.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
убавината е релативна работа и секој има свој вкус за убавина.штом девојката тебе ти се свиѓа, батали што зборат другарите, ти ќе ја гледаш не они.тоа што ти се случува според мене е љубов на прв поглед(или затресканост на прв поглед).самото тоа што не знаеш ништо за неа уште повеќе те привлекува, сакаш да дознаеш што повеќе, нели?
пробај си ја среќата.сигурно ќе најдеш барем една личност што ја знае колку-толку и знае отприлика кај се движи или барем како се вика.се надевам дека ќе успееш барем да ја запознаеш, можеби и нешто повеќе, никогаш не се знае:)
пиши ни како ќе се одвиваат настаните:vozbud:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
оф лелееее па и ти што ги слушаш другите не прашувај никого за ништо се додека мислиш дека тоа што сакаш да го направиш е правилно НИКОГО прашај ги за совет нек ти помогнат место да оговараат, и ако те оговараат подоцна ИГНОРИРАЈ ГИ!!!!!

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
...никогаш немој другите да ги слушаш..како во твојов случај другарите..сеа можеби нив не им се допаѓа...а тебе ти се допаѓа....но како шо кажа маца...релативна работа..денес ја имаш утре ја немаш...хмм а штом те фаќа трема од самата помисла на неа..хммм изгледа си се заљубил..хих терај напред запознај се..заш од срам нишо не бива...:helou:

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Вака сеа, има оваа некој си дечко за кого постојано вели дека ја замара, дека не го сака, незнае како да го откачи...и плачел кога ќе пробала, е сега дали има шанси јас кај неа да се вовлечам некако (т.е. да ја “ќарам“ по скопски), дали вреди, дали е тоа начин да даде на знаење дека бара нова врска или нешто со што ќе го повреди или остави момчето со кое е во врска...ај малку совети некои од вас жениве, затоа што понекогаш сте комплицирани за сваќање, човек незнае што да прави и како да постапи...благодарам однапред :helou:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
А кои се они кои те убедуваат :toe: нешто ако е за мене убаво нема за ништо на светов да ме премисли дека не е убаво...ако ти се допаѓа девојчето слободно гледај си го патот и направи да бидеш со неа без разлика кој што ти вика и советува...со среќа :smir:

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Вака сеа, има оваа некој си дечко за кого постојано вели дека ја замара, дека не го сака, незнае како да го откачи...и плачел кога ќе пробала, е сега дали има шанси јас кај неа да се вовлечам некако (т.е. да ја “ќарам“ по скопски), дали вреди, дали е тоа начин да даде на знаење дека бара нова врска или нешто со што ќе го повреди или остави момчето со кое е во врска...ај малку совети некои од вас жениве, затоа што понекогаш сте комплицирани за сваќање, човек незнае што да прави и како да постапи...благодарам однапред :helou:
А машки совет може...ок. Ако така вели когај тогај ќе го откачи верувај ми, а ти не и вели па откачи го и давај и совети пошто ќе те третира како другар, кога девојка те третира ко другар то ќе биде многу тешко да ја разубедиш да бидете повеќе од тоа поминувај време со неа флертувај ама не ја третирај како другар затоа што тоа и ќе останеш. Девојките се ко мајмуни (no offense девојки само сакам да објаснам) не пуштаат една гранка додека не се фатат цврсто за друга...GET IT? Aко ти и се засвиѓаш на неа тогаш ќе го напушти другиот 100%.

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Знам јасно ми е тоа, i get it (и тоа малку поодамна го сватив тоа) ама сепак сакам мислење од форумџикиве, сепак се жени и имаат поинакви сваќања и погледи за разлика од нас машкиве...не мислат женската и машката глава на ист начин... Тоа е исто како RISC и CISC процесор, една буква разлика но сосем нов концепт, така да...форумџики повелете ПРОСВЕТЛЕТЕ МЕ... :)

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Што те тера да мислиш дека и ако го откачи дечко и ќе сака да биде баш со тебе?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Untak18 напиша:
Знам јасно ми е тоа, i get it (и тоа малку поодамна го сватив тоа) ама сепак сакам мислење од форумџикиве, сепак се жени и имаат поинакви сваќања и погледи за разлика од нас машкиве...не мислат женската и машката глава на ист начин... Тоа е исто како RISC и CISC процесор, една буква разлика но сосем нов концепт, така да...форумџики повелете ПРОСВЕТЛЕТЕ МЕ...
Сине, ти бараш совет или бркаш девојки кои ќе паднат на сочуство?

Од женско не барај совет никад, не знаат да бидат критични коа треба а се на места коа не треба. Ако бараш совет, од машко, бидејќи знаат да бидат далеку поообјективни, непристрасни и неемотивни.

Сеа, ја викам, не си ја пикај рагата кај шо гори огинот. Од страна боцкај, праи... тоа значи биди се` она што од дечко и не го добива, и натерај ја сама да дојде. Али земи го во предвид делот, односно можноста, дека те мота и сака да се заебава. Многу луѓе, не само девојки, често знаат да плачат, кенкаат и кукаат иако нема реална потреба за тоа. И се допаѓа во врската, ама сака да се жали. Карактер грд, јебига.

Разбери некако шо точно е, биди присутен во нејзиниот живот, и чекај сама да дојде...

Kajgana Shop

На врв Bottom