ЕП 2016 - елиминациона фаза (1/8, 1/4, 1/2 и финале)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е поголем експерт?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Мртов стил на игра, од старт идејата им беше да се задржи до пенали утакмицава и да се умртви цела игра, како и во 98% од случаите на големиве натпреварувања, едноставно таков тип на игра со тактизирање ми е најодбивен, на секое првенство од било кого.

Ако збориш само за оваа утакмица со Германија тогаш си 100% во право дека одеа на пенали итаљаниве уште од прва минута, но што направија германциве повеќе од нив ? И двете репрезентации играа вечерва крајно претпазлив фудбал бидејќи јасно им беше дека најмала грешка може да ја реши утакмицата и се што вложиле до сега да им падне во вода. Итаљаниве вечерва реално и да сакаа да играат фудбал не можеа бидејќи играчки се за класа послаби од германциве, но и покрај тоа Германија иако ја доби средината на теренот освен шансата на Гомез не успеа да создаде ништо повеќе од жабариве.

Гледајќи го вкупниот настап на Италија на ова ЕП мора да се признае дека позитивно изненадија и во ниту еден меч не одеа на нерешено како што знаеле во минатото. И покрај тоа што се доста послаби играчки од Белгија и Шпанија може комотно да кажам дека и двете ги надиграа како мали деца, а и со швеѓаните знаеа што сакаат од почеток до крај и во финишот од натпреварот ја добија и таа утакмица.

Леле уште не ми се верува дека едни од Португалија и Велс ќе ги делат 90 минути од титула на Европско....

Neuer e eden od najslabite golmani za branenje penali.Saka nesto ala Dudek da pravi,ama ne mu uspeva.Da bide koncentriran,a ne da skoka ,mnogu podobro ke brani.

Boateng ni samiot ne znaese sto sakase da napravi.Kako vo delirium bese.Posle toj poteg,isklucen bese totalno.Pred toa izgazi saglam.

Müller e ocaen.Strasno kolku si nema vrska.

Svajni propo!Kakva neznalica e postanat a-u.

Kimmich maski natprevar izigra,alal mu vera.

Ako se seriozni povredite na Khedira i Gomez,Germanija ke ima seriozni problemi.Nemaat zameni za niv.
So Svajni i Gotze/Muller gospod na pomos. I bez Hummels.

Italija uzasna igra prikaza,ama toa im bese namerata.

Germanija igraa pretpazlivo,ne ni imaa namera da se otvorat.

Dobro se otvori zdrebot,golema sansa za germancite.
Toчно дека и на Ноер пеналите не му се нешто јака страна али доста го вади тоа што е огромен. И некогаш успева да ги одбрани. На тие топки Буфон за кој беше за малку краток вечерва Ноер би ги фатил чисто ради големината која ја има. Мада и двајцата во кариерата имаа негде 30% процент на фатени пенали што не е баш така лоша бројка.

Ова е многу над реалното ниво на тимот. Со Грациани Пеле, Џакерини во напад, Пароло и Стураро во средина, беа на чекор на играат во полуфинале на Европско. Го елиминираа актуелниот европски шампион, беа на чекор да го елиминираат светскиот шампион, за што може реално да им се замери?

Да имаа и малку повеќе среќа во ждрепката, како на пример среќата што ја имаше една гомно репрезентација како Португалија, лесно можеа и финале да играат.

Леле уште не ми се верува дека едни од Португалија и Велс ќе ги делат 90 минути од титула на Европско....
Португалија во ред, стварно не ми е јасно како се најдоа таму жити се ..
Но Велс заслужи голем дострел според прикажаната игра на ова ЕП, им се погодија и противниците во елиминацискиот круг, сега само да не се усрат против мизерните Португалци.

Италија беше величена пред натпреварот , а сега приказни од типот дека просечен тим биле бла бла не пали.

НИ МАЈКИТЕ НЕ ВИ ПОМОГНАА

#GER

Заза играше оро пред да го шутне пеналот и утна.
Коа видов дека и Пеле исто заигра малце оро пред да го шутне пеналот, се знаеше дека ќе утне.

Што се оденсува до мечот играта на Италијаните, беше во стил целта ги оправудва средствата и си е сосема во ред. Ова е турнирски систем и на крај се памтат само победниците. Факт е дека ваква Италија, со вака незвучни имиња, не се сеќавам дали воопшто имала некој состав на некое првенство. Ова што го направија е за почит. Не е ова никакво тешење. Ако ги поминеа Германија точно е дека ќе се збореше еве и со ваков составо успеа да поминат, но факт си е факт. Оваа Германија по имиња на хартија е голем фаворит против оваа Италија. Според шансите за гол немаа некоја надмоќ. Ако Франција го помине Исланд, многу веројатно, значи ќе има две многу неизвесни полуфиналиња. Германија ако игра вака мислам дека ќе нема шанси со Франција особено со предноста на домашниот терен.
Португалија - Велс којзнае можеби Португалците кончено ќе се разбудат и ќе изиграат како што треба. Се на се интересно првенство.

Ej дојде ред на поговоркана "и ќора кокошка некое зрно ќе колвне" и се попалија швабиве. Абе крв да серат тие што ги измислија пеналите каде секогаш победува екипата која е противник на мојата со 2-3 исклучока у цел мој живот.

Италија беше величена пред натпреварот , а сега приказни од типот дека просечен тим биле бла бла не пали.

#GER
Италија беше и сеуште е, и ќе биде величина во светски рамки, а овој тим е факт дека беше составен од неколку просеци , погледни го средниот ред и нападот и наброј ми неколку екстра играчишта o_O ... па има и подпросеци тука но да не навлегувам во непотребна дискусија ... но види пак како тим одиграа за секоја чест, само пофалба заслужуваат жабарите.. а тоа и го добиваат од сите спортски портали , новинари итн....

грешка си друже не е некој голман за пенали пошто на јуве овие 15 години во италија несмеат да му судат пенали па така да неможе да се итакне али има барем 1 пенал у секоја сезона одбрането од малкуте што се судат во италија :D
Ajде бе што збориш?!

Италија на првенството ги надигра (значи не само што ги победи) Белгија која со своите играчи е многу поквалитетна репрезентација и покрај тоа што немаат некакво име во фудбалот и Шпанија која што пред четири години буквално го исчисти теренот со италјаните и исто така беа многу фаворизирани пред дуелот.

Мечов вечерва беше многу лош, со премногу тактизирање и од двете страни каде што Германија покажа малку повеќе, ама тоа беше речиси незабележително. Пеналите се такви какви што се, особено фактот што шутнаа по 9 пенали што значеше дека шутираа многу играчи и од двете страни кои што сигурно ниту на тренинг не шутираат. Хендикеп за Италија посебно кога дојдоа пеналите е тоа што Кандрева и Де Роси не играа, а двајцата се изведувачи на пенали во репрезентацијата и тоа лацијалот е прв изведувач, а Де Роси е негова алтернатива. Сепак што е, тука е. Нема изговори, првенствата се такви, нема овде никаков обзир спрема никој. Елиминацијата мора на една од двете репрезентации да им се случи, па макар тоа било и на пенали. Германија според моите очекувања изигра доста лошо, а искрено се надевам дека ќе се поправат во полуфиналето против еден од утрешните противници.

Радувањето на не-германските навивачи само покажува Италија какви комплекси предизвикува некому. Барем не се кријте зад параванот дека Италија играла таков фудбал, онаков фудбал, па катанаџо, премногу дефанзивни, бла-бла, дрн-дрн. Кажете си отворено дека ги мразите и завршена приказна.

Conte “I saw nobody on my side not even the journalists. It was me waging war against everyone. I always worked for the team, not for me"

Sent from my D2403 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom