ЕП 2016 - елиминациона фаза (1/8, 1/4, 1/2 и финале)

Кој е поголем експерт?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ајде сега правдање на катанаџо лаврс дека немале тим, очекувано било ова и дека успех е само тоа што стигнале до тука.
Тоа што до тука пројдоа беше супер, ама сега испаднаа дека Џакерини и Пароло им играле.:pos:
Пак нека ја умртвуваат играта им ебам тоа восоците и геловите за коса, маме им залижано.
Што и фалеше на Италија на утакмицава а и општо на првенството со овие играчи?

Никој од нас што навиваме за Италија не рече дека ова е топ состав, дека овој состав може многу бла бла. Сите се смеевме и колневме што ќе играат Џакси, Пароло и Де Шиљо. Никој ништо не очекуваше од Италија.

Ко што пиша Ставрогин, ова е преголем успех за Италија со овој состав.

C

Castiel

Гостин
Значи тоа се класика детски муабети.
Победа - леле со кој тим ги победиме!!! Конте е гениј, каква игра, срце на терен и слично.
Пораз - па добро, слаб беше тимот и онака.
Во секој случај, слободно ти теши се со што сакаш, само да ти помине.
Јас сум смирен :D
Што да ми помине? Дечко ја тебе воопшто не те сфаќам што се обидуваш ти да постегнеш ама ако. Забавувај се чим ти е досадно.

Член од
2 јули 2009
Мислења
302
Поени од реакции
164
Жутиот е Ноер?
Ноер нема никогаш да го колнам.
Никогаш.
Затоа што знам да ценам и не заборавам што сè има направено за Германија.
ај дека нема да погодиш на кој мислам

G

Goldie

Гостин
Ајде сега правдање на катанаџо лаврс дека немале тим, очекувано било ова и дека успех е само тоа што стигнале до тука.
Тоа што до тука пројдоа беше супер, ама сега испаднаа дека Џакерини и Пароло им играле.:pos:
Пак нека ја умртвуваат играта им ебам тоа восоците и геловите за коса, маме им залижано.
Е што да не имаше Италија подобар состав од екипите со кои играше како Белгија, Шпанија и сега Германија ? Реалноста е дека имаа доста послаб состав од набројаните а сепак извадија одлични резултати, победа против Белгија елиминирање на актуелниот шампион и изгубена на пенали од Германија воопшто не се резултати за потценување.

За мене како фан на Италија ги надминаа очекувањата што ги имав пред ЕП, имаа малце несреќа што се најдоа на оваа страна на ждребот инаку со оваа игра не им бегаше финале

Член од
3 јули 2016
Мислења
199
Поени од реакции
613
Zelba da se nemalo da igraat futbal, zabarishta! Samo za Buffon mi e krivo, najjakiot golman vo istorijata, kako uspea site penali da gi pogodi! Zver!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Италија стигна од тим на кого најголем дел од вас му се смееа пред мечот со Белгија, да биде тим за кого многумина веруваа дека може да ја елиминира играчки многу посилната Германија. Тоа самото по себе е голем успех. Јас лично не се сеќавам кога Италија имала играчки послаб состав од овој. Да не беше Конте и системот кој жабарите со децении го играат, ќе отпаднеа во групите.

Очекувам Германија Франција да биде топ меч на две репрезентации кои сакаат да играат фудбал. Исланд за живи не ги рачунам, немаат никаква шанса против Франција.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.010
Vetel jako ja iskina onaa od skaj italija preeska, ona mu go dava italijanskiot dres ovoj i vika cuvaj go za vecer, da si gi brises solzite ...
na kraj u pravo ispadna 100%.

FACT: Zaza the first player to take more steps in the run up to his penalty than during the game

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
од 9 7 процени каде ке оди топката голманиште невидено
Нормално ќе ги сети (а не процени) кога прво чека да шутне противникот па он да се фрле. Затоа ниедна не фати. Уствари ја фати само на Милер бидејки беше премлака, имаше време да види и реагира. Да правеше како Ноер т.е. да си бираше една страна на која ќе се фрла, ќе одбранеше уште некој пенал со гаранција.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Со сета почит кон Буфон, тој никогаш не важел за добар голман за пенали.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Што и фалеше на Италија на утакмицава а и општо на првенството со овие играчи?

Никој од нас што навиваме за Италија не рече дека ова е топ состав, дека овој состав може многу бла бла. Сите се смеевме и колневме што ќе играат Џакси, Пароло и Де Шиљо. Никој ништо не очекуваше од Италија.

Ко што пиша Ставрогин, ова е преголем успех за Италија со овој состав.
Мртов стил на игра, од старт идејата им беше да се задржи до пенали утакмицава и да се умртви цела игра, како и во 98% од случаите на големиве натпреварувања, едноставно таков тип на игра со тактизирање ми е најодбивен, на секое првенство од било кого.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Neuer e eden od najslabite golmani za branenje penali.Saka nesto ala Dudek da pravi,ama ne mu uspeva.Da bide koncentriran,a ne da skoka ,mnogu podobro ke brani.

Boateng ni samiot ne znaese sto sakase da napravi.Kako vo delirium bese.Posle toj poteg,isklucen bese totalno.Pred toa izgazi saglam.

Müller e ocaen.Strasno kolku si nema vrska.

Svajni propo!Kakva neznalica e postanat a-u.

Kimmich maski natprevar izigra,alal mu vera.

Ako se seriozni povredite na Khedira i Gomez,Germanija ke ima seriozni problemi.Nemaat zameni za niv.
So Svajni i Gotze/Muller gospod na pomos. I bez Hummels.

Italija uzasna igra prikaza,ama toa im bese namerata.

Germanija igraa pretpazlivo,ne ni imaa namera da se otvorat.

Dobro se otvori zdrebot,golema sansa za germancite.

Член од
2 јули 2009
Мислења
302
Поени од реакции
164
Со сета почит кон Буфон, тој никогаш не важел за добар голман за пенали.
грешка си друже не е некој голман за пенали пошто на јуве овие 15 години во италија несмеат да му судат пенали па така да неможе да се итакне али има барем 1 пенал у секоја сезона одбрането од малкуте што се судат во италија :D

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Ако Италија поминеше во полуфинале, наместо Заза Швајни пензионерот ќе го јадеше реметот. Очај, толку искусен играч ја шутна ко последен бескичмењак во решавачката серија.

Kajgana Shop

На врв Bottom