- Член од
- 20 јуни 2016
- Мислења
- 257
- Поени од реакции
- 120
Да да сигурно. А некој што ниту пуши ниту пије кафе работи за 200 € што да прави да оди со велосипед на работа зима лето по твое? Или еден студент кој нема пари ни јадење да си купи а камо ли за цигари и кафе да си плаќа такси ? И за што кажими за едно пензионерчиште да се шета цел ден зошто нема друга работа?[DOUBLEPOST=1467112790][/DOUBLEPOST]Се качувам еден ден у државен автобус, внатре веке знаете кога ке се наполни фул немаш место од кај воздух да земеш. Така се возам и застанува автобусот на следна станица и се качува младо девојче студентка после неа се качуваат и контролорите и како што знаете почнаа со дерење како што умеат карти да ни бараат. Се доближуваа едната (контролорка) до девојката и и бара карта и таа и вика извинете ама јас стварно немам пари студирам и сум во многу лоши услови. Она ја тегне слегувај од автобус давај лична карта не ми е гајле и девојкава и вика ама џабе ке се симнам стварно немам пари да платам еве лична карта ама пуштиме да стигнам на време. И само слушаш две три каракончули пензионерки исфенирани со 2кг кармин на усни кои се возат бесплатно и само почнуваат да се дерат ајдее симнисе нема цел ден тебе да те слушаме се брзаме на кој му е гајле дали имаш да платиш тогаш излези работи остави го факултетот. И така при инсистирање на неколку патници вештерките заедно со контролорката вештерка попуштија па го оставија девојчето да стигне каде што треба но за жал податоците од лична карта и ги запишааКога би скратиле по некое кафе (бог ве знае ги љокате 6 на ден) или по некоја кутија цигари, ако автобусите ви се за нигде или преполни со старци, не сте по велосипедизам, нема кој да ве возика нит можете/имате намера да набавите возило, ќе можете да си дозволите такси преку цела недела сосе викенд.
Никој не ви ставил пиштол на глава кој вика дека мора толку кафе денес или толку цигари.
Последно уредено: