Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.276
Поени од реакции
13.238
Не можам да сфатам какви супермоќи треба да имаат 20 души за да контролираат маса од 400.000

Или пак, колку многу треба да се измиени тие 400.000 за да им служат на 20.

:toe:
Нели фантоми беа?Од каде сеа искочија 400 000?
Ја према пишувањата на некои ликови тука заклучив дека вмро дали има 100 000 гласачи,другото сВе се фантоми,гласачи од пустец ( кој патем е 5000 жители со се малолетници и старци од 80 плус) и миле шо им влегол у вреќите и успеал да протне 200 000 гласачки ливчиња заокружени за вмро.Да напоменам дека се тоа се случувало пред очите на претседателот на ДИК кој бил истакнат член на СДС и сите посматрачи од обсе и еу кои најверојатно биле поткупени од страна на фирерот...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Што се 200 евра кои за 2-3 дена се трошат како свеќа освен ако не си член и на платен список на некоја соросписка група за предизвикување нереди па да земаш повеќе
Ovie soprospiive se totalki koi predlagaat izbiracki spisok so slika i rado bi gi odnel i frlil vo sred sahara pa koj ke prezivee ke raskazuva kako patuval
Прегледај го приврзокот 150950
Па и 600,000еврича се трошат ко свеќа од народни пари, си се возикаш со мерџако заболе те патлак. И што фали слика во избирачки список толку ли си ружан.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Мене поинтересна ми беше пресконференцијата на Пешев. Кое лицемерие во редовите на опозицијата, додека Зајко ги ебе струмичани у мал мозок во Скопје фарба фасади. Дојде време скопјани да ги води сељакот од Муртино. Тек ако дојде на власт, живи луѓе ќе јадат.

Кур ќе јадат, бар уште едно 10 години.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.505
Поени од реакции
2.426
Не сум пишал поопширно на темава, ама ај ќе пишам сеа.

Прво, навистина јавните институциите се партизирани и партиската книшка е многу голем плус за вработување, истото важи и за врските, нормално е тука и криминалот за све и свашта...
Второ, ГДОМ се без компас (т.е. како ќе им кажат од партијата)
Трето, „Шарената револуција“ не е подржана од мнозинството на граѓани, напротив од многу мало малцинство, ако гледаме на ниво на држава. Ако вие шарените не го сфаќате и не го признавате ова, многу се лажете.
Четврто, ДА Сител е за нигде медиум, плус уше некои други... Ужас...
Петто, СДСМ никогаш нема да дојде на власт се' додека не го смени пристапот кон Македонците со тоа што ќе бидат повеќе одбранбено поставени кон македонската историја и македонските државни граници и нормално нема никогаш Заев да биде премиер се' додека има изјави од типот - би сакал ќерка ми да учи и албански јазик. Тоа не проаѓа кај мнозинството Македонци. Политичката сцена моментално нема друга партија која би можела да го победи ДПМНЕ, и затоа го спомнувам СДСМ, како најголем политички противник на ДПМНЕ.
Шесто, ДПМНЕ се како мали деца со нивните „контра-протести“, „контра-изјави“, контра „граѓански иницијативи (здруженија)“...
Седмо, до тие што го застапуваат ставот дека за да паднат овие криминалци треба да се подржуваат ист тип на луѓе само од другата страна нели тоа значи дека се вртиме во ист круг -- маѓепсан круг, а не одиме напред што е и целта на секоја ре-во-лу-ци-ја.
Осмо, ДПМНЕ сакаа(т) да завладеат со буквално се' во државата и нормално како и секој нормален човек сум против тоа и против претседателот што нема свое јас (немам коментар за обраќањето од вчера - негативно речено...).

И за крај, ГДОМ се без мозок, а и шарените со нивните бојадисувања на споменици и згради, фасади, кршења на стакла итн. Сигурен сум дека да не беа тие бојадисувања и кршења, и луѓе кои управуваат каква ќе биде агендата на еден протест на „Шарената револуција“ од типот на промотори на „соживот“, на улица не 2,000, не 3,000 туку ќе имаше 100,000 луѓе, секој ден. И да, ова не значи дека кршењето стакла и бојадисувањето го израмнувам со криминал од милиони евра, туку кажувам дека исто како што и криминалот не го сака народот (не вклучувајќи ги оние кои ги бранат криминалците -- без мозок, тие), исто така и кршењето и бојадисувањето не го сака овој народ. Најмногу ми е жал за: оние кои се изманипулирани и искористувани (посебно од таа „десна“ страна -- гдом-ците), оние кои вистински си ја сакаат сопствената држава и оние кои поради тоа што ништо се нема сменето последните 15 години страдаат. И сфатете, постојат луѓе кои имаат трет, четврт, петти... став.

Се надевам никој нема да ме сфати погрешно.

D

Darko_ufo

Гостин
Не сум пишал поопширно на темава, ама ај ќе пишам сеа.

Прво, навистина јавните институциите се партизирани и партиската книшка е многу голем плус за вработување, истото важи и за врските, нормално е тука и криминалот за све и свашта...
Второ, ГДОМ се без компас (т.е. како ќе им кажат од партијата)
Трето, „Шарената револуција“ не е подржана од мнозинството на граѓани, напротив од многу мало малцинство, ако гледаме на ниво на држава. Ако вие шарените не го сфаќате и не го признавате ова, многу се лажете.
Четврто, ДА Сител е за нигде медиум, плус уше некои други... Ужас...
Петто, СДСМ никогаш нема да дојде на власт се' додека не го смени пристапот кон Македонците со тоа што ќе бидат повеќе одбранбено поставени кон македонската историја и македонските државни граници и нормално нема никогаш Заев да биде премиер се' додека има изјави од типот - би сакал ќерка ми да учи и албански јазик. Тоа не проаѓа кај мнозинството Македонци. Политичката сцена моментално нема друга партија која би можела да го победи ДПМНЕ, и затоа го спомнувам СДСМ, како најголем политички противник на ДПМНЕ.
Шесто, ДПМНЕ се како мали деца со нивните „контра-протести“, „контра-изјави“, контра „граѓански иницијативи (здруженија)“...
Седмо, до тие што го застапуваат ставот дека за да паднат овие криминалци треба да се подржуваат ист тип на луѓе само од другата страна нели тоа значи дека се вртиме во ист круг -- маѓепсан круг, а не одиме напред што е и целта на секоја ре-во-лу-ци-ја.
Осмо, ДПМНЕ сакаа(т) да завладеат со буквално се' во државата и нормално како и секој нормален човек сум против тоа и против претседателот што нема свое јас (немам коментар за обраќањето од вчера - негативно речено...).

И за крај, ГДОМ се без мозок, а и шарените со нивните бојадисувања на споменици и згради, фасади, кршења на стакла итн. Сигурен сум дека да не беа тие бојадисувања и кршења, и луѓе кои управуваат каква ќе биде агендата на еден протест на „Шарената револуција“ од типот на промотори на „соживот“, на улица не 2,000, не 3,000 туку ќе имаше 100,000 луѓе, секој ден. И да, ова не значи дека кршењето стакла и бојадисувањето го израмнувам со криминал од милиони евра, туку кажувам дека исто како што и криминалот не го сака народот (не вклучувајќи ги оние кои ги бранат криминалците -- без мозок, тие), исто така и кршењето и бојадисувањето не го сака овој народ. Најмногу ми е жал за: оние кои се изманипулирани и искористувани (посебно од таа „десна“ страна -- гдом-ците), оние кои вистински си ја сакаат сопствената држава и оние кои поради тоа што ништо се нема сменето последните 15 години страдаат. И сфатете, постојат луѓе кои имаат трет, четврт, петти... став.

Се надевам никој нема да ме сфати погрешно.
Постов се поништи со самиот себе, ништо нема напишано, никакво решение нема дадено... Токму она што моментално му треба на ДПМНЕ за да продолжи со владеењето и криминалот.

Кои црни споменици. :facepalm:

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.505
Поени од реакции
2.426
Постов се поништи со самиот себе, ништо нема напишано, никакво решение нема дадено... Токму она што моментално му треба на ДПМНЕ за да продолжи со владеењето и криминалот.

Кои црни споменици. :facepalm:
Па се поништи со самиот себе, нормално, коа ти е тешко да сфатиш дека некој став не се базира на ниту една од двете страни, туку ги плука и двете страни и бара вистинска револуција.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.505
Поени од реакции
2.426
Па што седиш дома бе ташак, ќе правел вистинска револуција ама не сакал да се крши и да се бои... Абе ташак ни еден иди гласај си за ДПМНЕ такви како тебе се толку провидни што и дете од 5 години ќе ве прочита.

И за крај ташак ни еден ако не поддржуваш ни една политичка партија у Македонија што кур коменитраш без врска, дај кажи за кого да гласаме, мора некој да ја води државава не може да се остане на вистинска револуција.

Абе детиште ни едно за да можеш ти да разбереш како одат работите треба барем да заработиш некој денара ама не на државна цицка туку приватно.
Ти сериозно ми го прочита мојот пост или ако кажав критики кон твоите одма ме етикетираш ко да сум ти смртен непријател?
(за ДПМНЕ да сум гласал... :tapp::facepalm:)

D

Darko_ufo

Гостин
Ти сериозно ми го прочита мојот пост или ако кажав критики кон твоите одма ме етикетираш ко да сум ти смртен непријател?
(за ДПМНЕ да сум гласал... :tapp::facepalm:)
Jaс немам мои имам само едни кои не можам да ги смислам а тоа се ДПМНЕ, ти имаш твои? Револуционеру кој нејќе да руши и да бои?

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.505
Поени од реакции
2.426
Jaс немам мои имам само едни кои не можам да ги смислам а тоа се ДПМНЕ, ти имаш твои? Револуционеру кој нејќе да руши и да бои?
Океј, си кажа дека немаш твои, туку дека имаш едни кои не можеш да ги смислиш. Те сфаќам и го почитувам твојот став.
Инаку кај виде во мојот подолг пост дека имам напишано дека јас не сакам да се руши и бои?

D

Darko_ufo

Гостин
Океј, си кажа дека немаш твои, туку дека имаш едни кои не можеш да ги смислиш. Те сфаќам и го почитувам твојот став.
Инаку кај виде во мојот подолг пост дека имам напишано дека јас не сакам да се руши и бои?
Имаш, зборуваш во име на народот, ТИ не си народот па да зборуваш во негово име: И да, ова не значи дека кршењето стакла и бојадисувањето го израмнувам со криминал од милиони евра, туку кажувам дека исто како што и криминалот не го сака народот (не вклучувајќи ги оние кои ги бранат криминалците -- без мозок, тие), исто така и кршењето и бојадисувањето не го сака овој народ.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.505
Поени од реакции
2.426
Имаш, зборуваш во име на народот, ТИ не си народот па да зборуваш во негово име: И да, ова не значи дека кршењето стакла и бојадисувањето го израмнувам со криминал од милиони евра, туку кажувам дека исто како што и криминалот не го сака народот (не вклучувајќи ги оние кои ги бранат криминалците -- без мозок, тие), исто така и кршењето и бојадисувањето не го сака овој народ.
Не го кажувам ова во смисол како да го претставувам народот бе ццц. Само го кажав моето мислење, не извртувај.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
E taka, ti ne mozhesh da gi smislish DPMNE, i da gi simnesh od vlast imash samo edna opcija, da izlezesh na izbori, ama sharenite toa ne ti go dozvoluvaat.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Sheshelj izgleda deka nema da odi dolgo vreme. Kolkav chuden i nepriroden stomsk...pu, pu pu negovo da si e.

Pa veli: "Shachica makedonskih izdajnika"

I sega shto?. Neli Sheshelj Makedonija ne ja percepirashe na vremeto, a ovde kako da go podrzhuva Gruevski. Da ne e Gruevski nekoj taen srboman?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom