Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.513
Едно прашање околу диетава, само сум читал за оваа, а не сум ја применил на себе.Не биди до толку мрзлив и ти, со едно пишување на гугл прво што ти излегува е ова https://authoritynutrition.com/intermittent-fasting-guide/
Ај у превод да ти објаснам, значи имаш период кога јадеш околу 4-8 часа (fed state) и период од 16-20 часа кога не внесуваш ништо освен кафе без шеќер и вода ( тука можеш и coca cola zero, која мене доста ми помогна). Најпрво почни со 16 часа, па потоа зголемувај колку можеш. Последниот оброк гледај да ти биде негде околу 7-8 часот навечер, следниот бидејќи ти е на работа од 12 часот ти е топ, понатаму ќе си зголемуваш како ќе ти се адаптира телото. Јас почнав со 16/8 часа и сега веќе стигнав до 20/4 часа (Warrior diet) бидејќи имам околу 10 дена до одмор и сакам да се исчистам максимално. Добра страна на ова е тоа што си иам големи оброци кои ме најадуваат прилично добро и повеќе ми годи. И пази на калориите.
Поздрав.
Покрај што внимаваше на калорискиот внес, како го распредели соодносот на макронутритиентите процентуално (протеини/јаглехидрати/масти)?