Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Wap

Член од
26 јануари 2016
Мислења
61
Поени од реакции
14
Бре, шо е со ефтиниве протеини наеднаш :D
1000г за 770 - 40 сервинзи значи 25 грама сервинг - сервинг вика дека има 19.4 протеин шо значи е 78% протеин.
Кај го има ова?
ПБЦ
https://www.facebook.com/pbcmk/photos/pb.175218459284301.-2207520000.1466523115./726086994197442/?type=3&theater
Некако ми е ту гуд ту би тру :) затоа прашувам дали некој го има пробано. Потекло од Словачка или Словенија мислам пишаа пред некој ден[DOUBLEPOST=1466543160][/DOUBLEPOST]
Бре, шо е со ефтиниве протеини наеднаш :D
1000г за 770 - 40 сервинзи значи 25 грама сервинг - сервинг вика дека има 19.4 протеин шо значи е 78% протеин.
Кај го има ова?
ПБЦ
https://www.facebook.com/pbcmk/photos/pb.175218459284301.-2207520000.1466523115./726086994197442/?type=3&theater
Некако ми е ту гуд ту би тру :) затоа прашувам дали некој го има пробано. Потекло од Словачка или Словенија мислам пишаа пред некој ден

Член од
21 јуни 2016
Мислења
7
Поени од реакции
1
Вака јас почнав да вежбам пред 3 месеци повејќе кардио и помалце јадење на масна храна, но никако да ослабам во стомакот, имам ослабено 5кг за 2-3 недели но стомакот пак ми стои ист, дали би ми подпомогнало топачи на масти или ?? кажете некое ваше мислење

Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22
ПБЦ
Некако ми е ту гуд ту би тру :) затоа прашувам дали некој го има пробано. Потекло од Словачка или Словенија мислам пишаа пред некој ден[DOUBLEPOST=1466543160][/DOUBLEPOST]
ПБЦ
Некако ми е ту гуд ту би тру :) затоа прашувам дали некој го има пробано. Потекло од Словачка или Словенија мислам пишаа пред некој ден
Јас на пример у моментов сум ептен тенок со пари за суплементи, или било што друго хаха ама сепак не би го земал ова. Додека не ми каже некој како Кеплер, во чие искуство верувам дека е протеинов добар или дека има онолку грама протеин во дозерката како што кажуваат од ПБЦ, не го зимам.
800 денари кило протеин, некако не ми штима нешто... Подобро ќе потсоберам некој денар и ќе тркнам до полео ќе зеам едно кило Myprotein за 1500.. плус можеш да бирам од голема палета на вкусови.

Вака јас почнав да вежбам пред 3 месеци повејќе кардио и помалце јадење на масна храна, но никако да ослабам во стомакот, имам ослабено 5кг за 2-3 недели но стомакот пак ми стои ист, дали би ми подпомогнало топачи на масти или ?? кажете некое ваше мислење
Абе можеш и скроз да ја изфрлиш масната храна, ама сигурно сеуште внесуваш многу калории и јаглехидрати. Тие 5 кила што си ослабнал, упола може вода си извадил. Продолжи да вежбаш, почни да броиш калории и јаглехидрати и барем пола саат кардио без разлика дали во или надвор од теретана.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Јас на пример у моментов сум ептен тенок со пари за суплементи, или било што друго хаха ама сепак не би го земал ова. Додека не ми каже некој како Кеплер, во чие искуство верувам дека е протеинов добар или дека има онолку грама протеин во дозерката како што кажуваат од ПБЦ, не го зимам.
800 денари кило протеин, некако не ми штима нешто... Подобро ќе потсоберам некој денар и ќе тркнам до полео ќе зеам едно кило Myprotein за 1500.. плус можеш да бирам од голема палета на вкусови.

Абе можеш и скроз да ја изфрлиш масната храна, ама сигурно сеуште внесуваш многу калории и јаглехидрати. Тие 5 кила што си ослабнал, упола може вода си извадил. Продолжи да вежбаш, почни да броиш калории и јаглехидрати и барем пола саат кардио без разлика дали во или надвор од теретана.
Тоа треба да биде реална сума за протеин, но дали е како што треба не може да ти каже никој, јас лично не верувам во институциите што вршат контрола на она што се внесува во мкд. Посебно ваков протеин no name, не гледам никаде да пишува кој го произведува за да се провери на официјалната страна аминокиселински состав.
Пишував пред некое време тука дека при извршени лабораториски мерења беа најдени недостатоци дури и кај Гаспари и тоа многу големи недостатоци, скоро никој не се поклопуваше со она што е напишано на паковањето.

Ако некој го пиел нека стави слика од која фирма е протеинов за да го ѕирнеме составот, @Mariusz е портпарол на пбц нека пише нешто подетално за протеинов :D

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
verojatno treba povekje da namalis na jaglehidrati, najcesto ti e se pricina na debeleenje (mastite ne tolku, pazi na zasiteni masti i da ne vnesuvas mnogu holesterol zaradi zdravje) kardio se pravi 3-4 pati nedelno so ne povekje od 48 saati pomegu dva treninga optimalno traenje 30-45 min ne preteruvaj so premnogu dolgo rezultati ke dojdat, bidi vo blag kaloriski deficitit ( ne se zamaraj epten da racunas kalorii blag deficit ti e otrpilika da ne se prejaduvas da jades pomali obroci pocesto da imas disciplina i navecer otrilika polugladen da si legnes :)

Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22
Тоа треба да биде реална сума за протеин, но дали е како што треба не може да ти каже никој, јас лично не верувам во институциите што вршат контрола на она што се внесува во мкд. Посебно ваков протеин no name, не гледам никаде да пишува кој го произведува за да се провери на официјалната страна аминокиселински состав.
Пишував пред некое време тука дека при извршени лабораториски мерења беа најдени недостатоци дури и кај Гаспари и тоа многу големи недостатоци, скоро никој не се поклопуваше со она што е напишано на паковањето.

Ако некој го пиел нека стави слика од која фирма е протеинов за да го ѕирнеме составот, @Mariusz е портпарол на пбц нека пише нешто подетално за протеинов :D
Тоа ми е проблемот, што нема име од брендот/ фирмата што го произведува. Вака ми е сомничаво, може е со поминат рок, може лупале филери унутра па го препакувале... Може скроз грешам и протеинот е топ, ама ете сомничав сум..

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Тоа ми е проблемот, што нема име од брендот/ фирмата што го произведува. Вака ми е сомничаво, може е со поминат рок, може лупале филери унутра па го препакувале... Може скроз грешам и протеинот е топ, ама ете сомничав сум..
Мене ми изгледа копија на тој што го шиткаа „Бодибилдинг магацин“, така ми наликува и овај според паковањата, али да не избрзувам, нека слика некој што купил од двете страни да ја видиме фирмата што го произведува.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.207
Поени од реакции
2.243
Протеинов, вака без бренд изгледа ептен сумљиво, само од пбц на фејсбук пишаа дека бил демек од Словенија и ништо повеќе што од старт не е добар знак. Јас барем лично не можам да верувам на било каков прозвод ако не пишува од кого и каде е произведен, и ако нема веб страна производителот, па 21 век сме, и баба ми може да има веб страна а не пак некоја компанија-производител.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
7
Поени од реакции
1
verojatno treba povekje da namalis na jaglehidrati, najcesto ti e se pricina na debeleenje (mastite ne tolku, pazi na zasiteni masti i da ne vnesuvas mnogu holesterol zaradi zdravje) kardio se pravi 3-4 pati nedelno so ne povekje od 48 saati pomegu dva treninga optimalno traenje 30-45 min ne preteruvaj so premnogu dolgo rezultati ke dojdat, bidi vo blag kaloriski deficitit ( ne se zamaraj epten da racunas kalorii blag deficit ti e otrpilika da ne se prejaduvas da jades pomali obroci pocesto da imas disciplina i navecer otrilika polugladen da si legnes :)
До 15часот сум наработа во 12 имаме јадење после ко ке се вратам кун 3:30 или 4 јадам во 5-6-7 одам на вежбање и после тоа јадам овојше и нешто протеинско,
А ево ми го распоредот за вежбање

-Понеделник
Гради+стомачни+трчање

-Вторник
Трицепс+стомачни+трчање

-Среда
Грб+трчање

-Четврток
Бицепс+стомачни+трчање

-Петок
Рамо+стомачни+трачње

-Сабота и Недела
Трчање или возење велосипед( можно е и само нога да вежбам у теретана)[DOUBLEPOST=1466633582][/DOUBLEPOST]
До 15часот сум наработа во 12 имаме јадење после ко ке се вратам кун 3:30 или 4 јадам во 5-6-7 одам на вежбање и после тоа јадам овојше и нешто протеинско,
А ево ми го распоредот за вежбање

-Понеделник
Гради+стомачни+трчање

-Вторник
Трицепс+стомачни+трчање

-Среда
Грб+трчање

-Четврток
Бицепс+стомачни+трчање

-Петок
Рамо+стомачни+трачње

-Сабота и Недела
Трчање или возење велосипед( можно е и само нога да вежбам у теретана)

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.207
Поени од реакции
2.243
Пакувањето на продуктот кај нас и на производителот не е исто, што би значело најверојатно дека кај нас купуваат вреќи од 15кг и тука изгледа како да се препакуваат во кеси од по 1 кг.[DOUBLEPOST=1466635745][/DOUBLEPOST]Пакувањето на продуктот кај нас и на производителот не е исто, што би значело најверојатно дека кај нас купуваат вреќи од 15кг и тука изгледа како да се препакуваат во кеси од по 1 кг.

Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
@jovanbody друже, бидејќи си прва смена на работа, јас би ти препорачал да прочиташ за intermittent fasting, јас веќе 3та недела откако се чистам до сега намалив 2,5кг без да изгубам мускул.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
7
Поени од реакции
1
@jovanbody друже, бидејќи си прва смена на работа, јас би ти препорачал да прочиташ за intermittent fasting, јас веќе 3та недела откако се чистам до сега намалив 2,5кг без да изгубам мускул.
dali mozes da mi dades link od intermittent fasting da procitam[DOUBLEPOST=1466668217][/DOUBLEPOST]
dali mozes da mi dades link od intermittent fasting da procitam

Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
Не биди до толку мрзлив и ти, со едно пишување на гугл прво што ти излегува е ова https://authoritynutrition.com/intermittent-fasting-guide/
Ај у превод да ти објаснам, значи имаш период кога јадеш околу 4-8 часа (fed state) и период од 16-20 часа кога не внесуваш ништо освен кафе без шеќер и вода ( тука можеш и coca cola zero, која мене доста ми помогна). Најпрво почни со 16 часа, па потоа зголемувај колку можеш. Последниот оброк гледај да ти биде негде околу 7-8 часот навечер, следниот бидејќи ти е на работа од 12 часот ти е топ, понатаму ќе си зголемуваш како ќе ти се адаптира телото. Јас почнав со 16/8 часа и сега веќе стигнав до 20/4 часа (Warrior diet) бидејќи имам околу 10 дена до одмор и сакам да се исчистам максимално. Добра страна на ова е тоа што си иам големи оброци кои ме најадуваат прилично добро и повеќе ми годи. И пази на калориите.
Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom