Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Да ама тогаш се имаше пренесено таму со тие моќите. Не ми е јасно зошто со burn them all би се префрлил во главата на Лудиот Крал, кога тоа би требало да го вели во некое идно време за она што точно тогаш ќе се дешава, кога евентуално WW со оние умрените ќе нападнат.

Јас лично не верувам дека Бран го полудил Лудиот Крај шепкајќи му од иднината, иако оваа визија со Burn them all експлицитно кажано ми отвора дилеми дека можеби има вистина во тоа. Сепак, колку и да е мајндфак и јако, да не заборавиме дека Таргариени имаат историја на лудило поради нивната инцестоидна традиција. Најдобар пример е Џофри. Мислам дека и Денерис се движи во таа насока.

Јас се почнав да се губам во серијава со сите овие стари ликови, ниту еден не паметам, ни знам што се десило во Риверлендс, ни што е тоа, ништо. :D

Јас лично не верувам дека Бран го полудил Лудиот Крај шепкајќи му од иднината, иако оваа визија со Burn them all експлицитно кажано ми отвора дилеми дека можеби има вистина во тоа. Сепак, колку и да е мајндфак и јако, да не заборавиме дека Таргариени имаат историја на лудило поради нивната инцестоидна традиција. Најдобар пример е Џофри. Мислам дека и Денерис се движи во таа насока.

А и Џофри може да е Таргеријан :D Имаше такви теории или дека Џуџето или Џејми и Серси (или помалку веројатно сите) тајно се копилиња на лудиот крал така што повлекува многу други елементи на грчка трагедија во тоа како се испреплетени приказни, да не навлегувам во тоа не е тотално непозната теоријава а и невозможна опција.

Серси рече дека ќе има trial by combat, ако биде така ќе биде интересно да се види кој ќе му биде champion на врабецот и што ќе смисли. Може ли The Hound од некаде да излезе ако не е мртов? Или Лорас за да се „искупи“ што ми е засега најверојатна опција според мене, ќе проба да ги сврти против себе Мартел и Ланистер. Дури некои предвидуваат Томен :eek: but he can't be that stupid... I guess.

А и Џофри може да е Таргеријан :D Имаше такви теории или дека Џуџето или Џејми и Серси (или помалку веројатно сите) тајно се копилиња на лудиот крал така што повлекува многу други елементи на грчка трагедија во тоа како се испреплетени приказни, да не навлегувам во тоа не е тотално непозната теоријава а и невозможна опција.

Серси рече дека ќе има trial by combat, ако биде така ќе биде интересно да се види кој ќе му биде champion на врабецот и што ќе смисли. Може ли The Hound од некаде да излезе ако не е мртов? Или Лорас за да се „искупи“ што ми е засега најверојатна опција според мене, ќе проба да ги сврти против себе Мартел и Ланистер. Дури некои предвидуваат Томен :eek: but he can't be that stupid... I guess.

За Тирион е таа теорија мислам, демек тој ќе јава змеј пошто е пола Таргариен. За Џофри сакав да кажам дека е најдобар пример за продукт на инцест и можните последици. Којзнае, сигурно ќе има уште 1000 заплети и изненадувања приказнава, ништо не ме изненадува :D

Мене уствари најмногу ме плашат оние навидум небитни ликови кои може на крајот да испаднат многу опасни како пример Мисандеј.. никогаш не дознавме повеќе за неа, зборува неколку јазика а е робинка.. Може да испадни некој шпион на крајот..
Исто и Варис, од која причина е поддржувач на Денерис.. Во минатата епизода откривме малце за неговото загадочно минато преку свештеничката но сепак остави голема мистерија. :cautious: Прочитав можна теорија дека и тој е Таргариен, на крајо сите таргариенци испадна упм што плодни ќе беа инцестоидните :ROFLMAO:

"According to one fan theory, Bran’s whispers are what drive the Mad King Aerys to madness. As anyone knowledgeable on Westeros lore knows, the campaign to depose the Targaryens began when he killed Ned Stark’s father and brother, Rickard and Brandon, with fire. Aerys was known for repeatedly saying “burn them all.”

According to the theory, the reason why Aerys keeps repeating that phrase is because Bran traveled back and tried to warn him of the approaching White Walkers. Instead, the whispers only heightened Aerys’ already uncontrollable paranoia, leading him to kill the Starks and start the cycle of warfare that still continues in Westeros."
Гледајќи ја денешнава епизода некако ми оди паметот дека оваа теорија ќе излезе точна

Најсмешната сцена од епизодава, Мејс Тајрел дојава во градот (со пердувестиот шлем) и одржа „моќен и мотивирачки говор“, реакцијата на Џејми беше ваква: :facepalm:

Некако не ми се допадна денешната епизода. Од нигде никаде вратија два ликови после 3 сезони. Случувањата во главниот град беа катастрофа. Барем трејлерот за 7ма епизода дава интересни насоки за некои од приказните

За Тирион е таа теорија мислам, демек тој ќе јава змеј пошто е пола Таргариен. За Џофри сакав да кажам дека е најдобар пример за продукт на инцест и можните последици. Којзнае, сигурно ќе има уште 1000 заплети и изненадувања приказнава, ништо не ме изненадува :D
Има и за Џејми/Серсеи. Според други пак Тирион и единствениот вистински син на Тајвин и тој можеби го претпоставува тоа и е разочаран што неговиот единствен син е џуџе, затоа го мрази. Тајвин е сепак човек за кого пред се угледот на неговата куќа се најбитни, а Џејми е син баш каков што би сакал другите да имаат претстава дека е негов. Но можеби тоа што го задржува Тирион и покрај тоа што жена му умира на пораѓањето е бидејќи знаел дека е единствен негов син. Од друга страна можеби пак објаснувањето е дека претпоставувал ама не бил сигурен дека не е е негов. Неговите зборови на крај „you're not my son“ на крај може на различни начини да се интерпретираат, не мора во буквална смисла. Многу двосмислено може да се гледа на целата приказна околу тоа, така да мислам дека и двете опции се во игра.

Прочитав можна теорија дека и тој е Таргариен, на крајо сите таргариенци испадна упм што плодни ќе беа инцестоидните :ROFLMAO:
Дени со Тирион и Варис како јавачи на змејови :P :ROFLMAO:

Мислам дека теоријата дека Брен го полудил лудиот крал, или дека тој го изградил ѕидот ми се премногу far-fetched а и би изгубило од тежина целото патување низ времето како plot device а и целата приказна ако се искористи за премногу историски настани. Иако можно е да има некаква индиректна вмешаност, ќе видиме.

Теоријата за Брен и лудиот крал не е невозможна, но што ако визиите што ги имаше Бран беа визија во визија.

Што ако сликите со шетачите и лудиот крал како вика „burn them all“ се визии на лудиот за шетачите, па заради тоа викал да се запалат сите, а не заради губењето на војната.

Знам, ептен е претерана таа теорија и не ми се чини возможна

кои може на крајот да испаднат многу опасни како пример Мисандеј..
У право си...

giphy.gif

Последно уредено:
Интересно ќе биде да се види која е точната поврзаност на Старк со децава/старите богови и шетачиве. Зошто не го убиле Бенџен туку пробале да го направат White Walker (не еден од зомбијата)!? Не видов некој да го адресира ова. Изгледа дека Старк се единствени со крвна линија од која може да се претвори некој во бел шетач. Веројатно затоа што првиот Шетач бил Старк. Карстарк исто така имаат роднинска врска со Старк а и самово име на фамилијава асоцира на тоа Кар+Старк, па така правеа шетачи од бебињата. Што ме наведува на тоа да мислам дека можеби шетачиве немаат намера да го убијат Брен, туку да го претворат во еден од нив :cautious:

Интересно ќе биде да се види која е точната поврзаност на Старк со децава/старите богови и шетачиве. Зошто не го убиле Бенџен туку пробале да го направат White Walker (не еден од зомбијата)!? Не видов некој да го адресира ова. Изгледа дека Старк се единствени со крвна линија од која може да се претвори некој во бел шетач. Веројатно затоа што првиот Шетач бил Старк. Карстарк исто така имаат роднинска врска со Старк а и самово име на фамилијава асоцира на тоа Кар+Старк, па така правеа шетачи од бебињата. Што ме наведува на тоа да мислам дека можеби шетачиве немаат намера да го убијат Брен, туку да го претворат во еден од нив :cautious:
Па ако не грешам, сите северњаци (вклучително и Старк, Карстарк, Болтон, Умбер итн.) имаат поинаква крв од јужњаците. Кога се доселиле Андалите од Есос, тие ги населиле јужните краишта, а не успеале да го заземат Северот, и иако се мешале со Првите луѓе (First Men) преку мешани бракови, сепак кај северњаците веројатно има поголема количина од крвта на Првите луѓе. Тие дури уште ја зачувале старата религија, односно старите богови. Таа е поврзаноста со старите богови. Во секој случај се поразлични од остатокот од Вестерос.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom