Game of Thrones

E

Epsilon

Гостин
Не стварно да го влечи и да се спаси нема никаква теорија, би требало некоја натприродна моќ да ги спаси. :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Фактички почетокот на најголемата војна во ГОТ е еколошка, колку и парадоксално тоа да звучи....им ги сечеле дрвата.... и овие одма вајт вокери, ела сега сечите ни ги дрвата да ве видам :D

H

HoT IcE

Гостин
Не е баш за дрва работа. У почетокот на времето CotF и The First Men си водиле разноразни војни, и самата кажа дека на секој фронт биле се послаби а луѓето се повеќе навлегувале во нивна територија. Можам да се кладам дека не ни знаеле што ќе се случи кога првпат го направиле тој WW, затоа сега се и борат да ги задржат на север и му помагаат на Бран.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ako ste go gledale Fringe ili nesto drugo za time travel gore dolu ke vi e jasno sto se sluci so Hodor, tuk sea mene me interesirat I nemozam da docekam dali invalidov:D Svati ili ke svatit deka mozit da si igrat so tekot na nastanite I da ja izmeni idninata I celokupnoto vreme.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
To be honest it looks like it's not Bran in Hodor but Willis. It looks like Bran warged remotely Willis into Hodor, that's why Bran could not prevent Hodor's death and Willis's demise. Opened a channel and Willis daydreamed into Hodor's terrible future. That's why Willis got warged (eye roll) back before the death of Hodor, he could not return because he did not open the channel - Bran did. If the channel closed Hodor would just run away. So Hodor goes back in time essentially making Willis become Hodor through this message, but due to Willis dying slowly in the future Hold the door becomes Hodor

Remember that Willis walked fine just until the moment at the door when Reed screamed at him "Hold the door!". That moment Willis dies slow painful death in the future and only Hodor goes back in time.[DOUBLEPOST=1464040215][/DOUBLEPOST]Него да ми објасни некој како Meera го утепа WW со копјето?

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
.. Мислам дека Брен е всушност The Three Eyed Raven. Само постар.
Не верувам дека по ова прашање серијата ќе застрани од книгите. Он е историски лик, кој живеел едно минато време.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Во серијава имаме змејови, Калиси која не може да изгори, Вајт Вокери, црна магија која убива крал (Стенли Баратеон), луѓе што менуваат лица и Џон кој воскреснува, а се чудиме како Ходор од минатото го доживува моментот од иднината:D (или Ходор во неговата сегашност всушност ја доживува иднината).:confused:
Така е. Епска фантастика - така се вика жанрот. Тој не се ограничува на реални работи (од аспект на нашата реалност). Никој не треба реалност да очекува.
Она со кое книгите (а така треба и серијава) пленат е реалистичноста, со која се разликува ASOIAF/GOT од многу други дела од тој жанр. Значи не реално, туку реалистично.[DOUBLEPOST=1464041561][/DOUBLEPOST]
Копјето имаше врв од опсидион (змејско стакло)
Децата на Шумата не знаеле за обработка на метали. тоа и била една од причините за нивниот пораз (во битките со новодојдените луѓе). Врвовите на нивните оружја/орудија биле од опсидијан или камен.[DOUBLEPOST=1464042050][/DOUBLEPOST]
Не е баш за дрва работа. У почетокот на времето CotF и The First Men си водиле разноразни војни, и самата кажа дека на секој фронт биле се послаби а луѓето се повеќе навлегувале во нивна територија. Можам да се кладам дека не ни знаеле што ќе се случи кога првпат го направиле тој WW, затоа сега се и борат да ги задржат на север и му помагаат на Бран.
2000 години се воделе тие војни, по кои следел пакт за мир, кој траел уште 2000 просперитетни и мирни години (Age of Heroes), во кои двете раси живееле во мир и слога и си влијаеле меѓусебно на многу начини (пример: религиски).
Дури потоа следува првата појава на Вајт Вокери, кои во серијава се наречени така, затоа што нивното име од книгата (Others) многу ќе било слично со друга група од друга серија (некои си Others oд Lost). Луѓето и елфовиве заедно им се спротиставуваат.

Последно уредено:

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Има шанси Coldhands да се појави и да им помогне на Мира и Бран? Оти онака беспомошни двајцата тешко дека ќе преживеат.
Имаше во трејлерот за сезонава нешто што наведува на ова, прегледај го пак. Ама Џорџи сам има изјавено дека Coldhands не е чичко Бенџен (ако целеше на тоа).

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
неверојатно, барам некои торенти од филмови, и читам во коментари да не има некои забелешки за торентот, и на сите торенти имаше барем по еден коментар: hold the door...:D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Имаше во трејлерот за сезонава нешто што наведува на ова, прегледај го пак. Ама Џорџи сам има изјавено дека Coldhands не е чичко Бенџен (ако целеше на тоа).
Од самото читање на книгите се сфаќа недвосмислено дека тој не може да е Бенџен.
Лист за него вели - Него го убија многу одамна.

Член од
15 септември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
4
Мислев да Coldhands го исклучат како лик во серијата , а Бенџен да е тој што ке им помогне

Kajgana Shop

На врв Bottom