Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Midnight Special

ok, ова веќе ми ги исполни максимално очекувањата, предобар sci-fi. Mногу ми се допадна што доста акцент имаше на самите ликови и нивните односи. Џеф Николс е одличен режисер, лично Take Shelter многу повеќе ме бендиса (а и многу сличен со Midnight.. ) него Mud, кој ми беше некако без некоја си логика. a и самата neo noir/Lynch атмосфера овде е повеќе од врвна!

ќе видиме каква ќе е драмата негоав Loving, која влезе во натпреварувачката категорија на Cannes 2016.

8/10 :love::love::love::love:

Да дај некој торент за nightcrawler плс.
И препорака за нешто sci-fi или трилер.

Добар 10 Cloferfield Lane, осеќам меѓу топ филмови за годинава ќе ми биде.

дали е хорор? Пошто нејќам хорори, а интересен ми беше трејлерот во Синеплекс.:)
Па има хорор делови да но многу повеќе е психолошки мистериозен (ова ми е нов жанр, сеа го смислив... ок да не се лажеме првин пишав психолошки трилер но не си верувам себе си, отворив имдб и не видов трилер у жанровите и така го смислив психолошки мистериозен да не испаднам феил дека сум го кажал психолошки трилер а тоа не е спомнато на имдб tl;dr верзија пичка сум) и вреди да се изгледа.
И мене ми се допадна доста.

дали е хорор? Пошто нејќам хорори, а интересен ми беше трејлерот во Синеплекс.:)
Трилер е. А ретко има трилери така да.. :D
Цело време чекав некој џампскер пошто беше така напет филмот....и се изначекав...а тоа за мене е знак за добар трилер :D
И солидно е сценариото онака приказната е добра у стил на незнаеш што е вистина а што не (ако не знаеш ништо за филмот).

Крајот може на многу луѓе да им е тапа, ама се на се сосема добро напнато филмче :)

Црнкиња ќе глуми женска што се враќа од војната од Иран. :LOL: Баш ме интересира колку црнкињи има стварно во војската на САД. Ма да, можда сај-фај ќе биде филмов... :D

Супер, кога веќе е поамерикански филм се надевам и ќе добие релевантнсот во САД и кариерата ќе му вивне пак.

Црнкиња ќе глуми женска што се враќа од војната од Иран. :LOL: Баш ме интересира колку црнкињи има стварно во војската на САД. Ма да, можда сај-фај ќе биде филмов... :D

Супер, кога веќе е поамерикански филм се надевам и ќе добие релевантнсот во САД и кариерата ќе му вивне пак.
Што е битно колку има. И една нека е, важно се бори во Иран. ;)
За какви влакна се фаќате, ја не знам. :icon_mrgr:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom