Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Mн јак филм загледав вчера, ама морав да исклучам. После да го догледам че пишам импресија дали си гази до крај :D

Последните 100 од ТОП 250 конечно презентирани. Ако немате идеја што да гледате, овде ќе најдете одлични предлози

http://forum.kajgana.com/threads/КАЈГАНА-ТОП-250-read-only.81001/

Ај па белким до крајот на годинава ќе ја комплетирам листата. Бавно иде оти многу одзема време, но ќе биде, ќе го завршиме проектот, па конечно каталогот за тапчовци ќе биде заменет со нешто комплетно. :P

Ај па белким до крајот на годинава ќе ја комплетирам листата.
Зошто толку песимистички?
Досега 100 ако си средил... колку време помина, 3 недели?
И нека ти помогнат модераториве, шо.
Пази се сега, идат нотификации :D

Midnight Special

ok, ова веќе ми ги исполни максимално очекувањата, предобар sci-fi. Mногу ми се допадна што доста акцент имаше на самите ликови и нивните односи. Џеф Николс е одличен режисер, лично Take Shelter многу повеќе ме бендиса (а и многу сличен со Midnight.. ) него Mud, кој ми беше некако без некоја си логика. a и самата neo noir/Lynch атмосфера овде е повеќе од врвна!

ќе видиме каква ќе е драмата негоав Loving, која влезе во натпреварувачката категорија на Cannes 2016.

8/10 :love::love::love::love:

Да дај некој торент за nightcrawler плс.
И препорака за нешто sci-fi или трилер.

Добар 10 Cloferfield Lane, осеќам меѓу топ филмови за годинава ќе ми биде.

дали е хорор? Пошто нејќам хорори, а интересен ми беше трејлерот во Синеплекс.:)
Па има хорор делови да но многу повеќе е психолошки мистериозен (ова ми е нов жанр, сеа го смислив... ок да не се лажеме првин пишав психолошки трилер но не си верувам себе си, отворив имдб и не видов трилер у жанровите и така го смислив психолошки мистериозен да не испаднам феил дека сум го кажал психолошки трилер а тоа не е спомнато на имдб tl;dr верзија пичка сум) и вреди да се изгледа.
И мене ми се допадна доста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom