Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Добро изиграно полувреме. Одлично функционира средината денеска, Спировски и Асани ги ругав многу пати, но денес ме изненадија. Како се борат играчите секоја чест :cuc:. Едино Којашевиќ и Стојков потрфрлија. Првиот прави еден добар потег и веќе следниот го усерува, а Ацо не може една топка да задржи. Во џеб го ставија.
Пофалби и за комити. Одлично навиваат иако е мала бројката.
Ајде ајде ајде Вардаре!

komentatorov veli 40to derbi pomegu vardar i shkendija :D
demek pred 5+ godini koga ce igraa vardar-skendija i derbi na koloto beshe :pos:

Честито титула и да се сретнеме во квалификации за ЛШ :icon_mrgr:
Одлични партии на Пачовски и Спировски, претпоставувам дека Стефан не игра константно вака добро?

Така се добиваат малите екипи. Со брз гол и после стаблна игра.
И пази и пази и пази Вардар гази. Секоја чест за момците.
Уште две победи и сме шампиони.
Гази титану![DOUBLEPOST=1461513227][/DOUBLEPOST]
Честито титула и да се сретнеме во квалификации за ЛШ :icon_mrgr:
Одлични партии на Пачовски и Спировски, претпоставувам дека Стефан не игра константно вака добро?
Ќе ве згазиме и вас :D
Не ни игра константно. Но откога почна да добива шанса според мене ова му е најдобрата утакмица.

Така се добиваат малите екипи. Со брз гол и после стаблна игра.
И пази и пази и пази Вардар гази. Секоја чест за момците.
Уште две победи и сме шампиони.
Гази титану![DOUBLEPOST=1461513227][/DOUBLEPOST]
Ќе ве згазиме и вас :D
Не ни игра константно. Но откога почна да добива шанса според мене ова му е најдобрата утакмица.

Една победа и една нерешено и доволно.

Која будала е Попов...
Ги искина утакмицива, заедно со Спировски и Пачоски :cuc:
Браво и за Седло и за пресингот кој го игравме прво полувреме, мислам дека
НИКОГАШ не сме играле онаков пресинг.Индијанциве не се видоа прво пол..

Добро изиграа денес сите. Асани беше супер исто.

Ги изгазивме у прво полувреме, Спировски мајсторе свака част, утакмица на кариерата му беше веројатно, дефинитивно најдобра утакмица што ја има изиграно за Вардар, Попов од најодбивен, омилен ми стана, и он почна да игра, мушки изиграно. Превише се повлековме у второ ама добро е, нека не летаат сега нека го тепаат Силекс и да славиме титутла со Слога дома :cool:

Попов е играч на првенството годинава, од најголем мисир во прва полусезона, во факинг Алба и Луис Фелипе во едно во втора полусезона :icon_mrgr:
Спировски ја имаше утакмицата на кариерата, се виде на дуелот со Брегалница дека ќе биде подобра опција од Николов и Велковски.
Лудило на крајот, цел стадион грмеше ШКЕНДИЈА САКА РЕПЕТЕ :icon_mrgr:

Дестани после утакмицава:
raw

Бараат Кајлајц за да докажат нерегуларен гол
Се везе полека првата ѕвездичка, како ли не играа вака цела сезона, нема замерки кога беше најпотребно изгинаа, гризеа на терен и покажаа срце комитско.
Пача ти си детееее комитскоооо се ти се простува за секој примен глуп гол оваа сезона.
Стефан чкембар еден па кај беше цела сезона да ти ебам битолчанките по дома што ти шетаат везеше шанкурето денеска
Попов до крај на кариера да потпише за Вардар од играч кој го пцуевме и повеќе му ги броевме плуканиците по натпревар од едно дрво стана најважната алка на терен, но и се поврза со публиката после Индијанци изјавата и анти Илчо пеењето на суперкупот. Без опуштања иако неверувам на проблеми во Кратово нека останат присебни и да влезат во историјата на клубот како генерација која ја ќе ја извезе првата златна ѕвездичка, а нема послатко и поубаво тоа да биде против уште на натпреварот против Слога.
И за крај ЈААААС ТЕ ЕЕЕЕЕБАМ ШКЕНДИЈАААААА

Се сте избришале педерчиња само ова сте го заборавиле :kuracc:

Edvaj se spasivte... nema kade da begate vo poslednoto kolo koga boli najmnogu ke ve tepame.

NE ZASLUZUVATE TITULA.

Ве боли ли? :kuracc: Кога најмногу сакавме, ни го испушивте :pusigo:

Р Е П Е Т Е !!!

Машки одиграна утакмица од нашиве ! Убеден бев уште од вчера дека ја добиваме оваа утакмица со 1:0 или 2:1, но искрено не очекував дека ќе ги силуваме шиpтapивe до овој степен. Покажавме денес дека сме доста поквалитетна екипа од циркузантите иако реално е да се признае дека на почетокот од второто полувреме имаа 2-3 убави шанси за изедначување, но Пачовски денес беше на висина на задачата. Само се молев на Господ да постигнеме гол во првите 15-20 минути бидејќи бев сигурен дека со тоа шансите за поволен резултат ќе бидат 90%-10% на наша страна и тоа и се случи. Од двата корнери се извадија некако, но затоа негде во 10та минути ги матираше Јашко по одличното додавање од Хамбарџумјан ако добро забележав. Првиот впечаток искрено ми беше дека е во офсајд Јашко ама кој ги ебе...на прв старт Мечката дава жолти за Спировски и Глигоров, а индијанциве за поостри стартови ни опомена не добија. Кога веќе ги спомнав овие двајца мора и да ги пофалам. :) Искрено најмногу се плашев дека они ќе потфрлат затоа што цела сезона играат мизерно, но денес изгазија и двајцата на средина. Какви топки пресекоа со клизачи секоја чест, а за Спировски може слободно да кажам дека ја изигра утакмицата на кариерата. Одбраната стандардно добра со исклучок на почетокот на вториот дел кога малку им падна концентарацијата, но за среќа брзо се вратија во ритам пред се благодарение на одличниот Пачовски. Попов за 2 класи одигра над сите играчи во двата тима, Грне стандардно стабилен, Новак и повеќе од добро го менува Мијушковиќ, Хоф знаел и подобро ама си ја заврши и он работата со асистенцијата. Офанзиваната линија одново не изигра како што би требало, но за разлика од претходните утакмици добри беа денес. Јашко е играчот што игра со срце и сите треба од него да учат како се бранат боите на Вардар. Изгина детево на терен....мајката у пичка забулена им ја еба во буквална смисла на зборот. Фелипе после она циганско-циркузантско промашување кога се местеше пола саат за да шутне и 100 гола да дадеше немаше да речам дека одигра како што знаел да одигра. Којашевиќ од утакмица во утакмица е се подобар и подобар, а Ацо после 20та минута се бореше за воздух да земе...ЧИСТА НУЛА.

Изиграа добар фудбал, се бореа машки, стабилно како ретко кога...НО, некои работи ќе биде срамота ако не се споменат. Денешнава утакмица е чист доказ за тоа дека Гоце не е тренер каков што му е потребен на Вардар. Најмалку 5 чисти контри се упропастија денес заради тоа што играчиве не знаат како да ги организираат, а не се до толку боси играчи за да не знаат една контра асална да направат. Тоа се работи кои што на тренинг треба посебно да се вежбаат и секоја шанса за контра треба да биде претворена во гол. Јас ќе разберам еднаш или два пати да се згреши во такви ситуации ама во меч што решава за титула 7 чисти ситуации за контра да заебеш е недозволиво. За 2 месеци во квалификациите за ЛШ такви ситуации дали ќе имаме вкупно 3 во двата натпревари со далеку поквалитетни противници и физички поспремни играчи и ако тоа не успееме да го претвориме во гол тогаш пак ќе не исфрлат уште во прво коло. За раното повлекување без разлика на противникот со кој што играме нејќам ни да зборувам...играш со Турново да речеме, имаш 1:0 водство, целосно ја контролираш играта и наеднаш на Пеп од Коњари му текнува дека доста му е тоа минимално водство и се повлекува на своја половина....од ич нигде му дава шанса на противникот да игра со топка и да создаде шанса за гол. Има среќа што одбраната ни е најсилен дел од тимот и ретко кој успева да ја пробие инаку со овој пристап и неговата ограничена 4-2-3-1 формација иако некогаш нема играчи за така да игра можеа да не коштаат титула. Со ова денес си го продолжи престојот во Вардар минимум за европските утакмици, но ако мисли и наредна сезона исто вака да игра искрено не сум сигурен дека ќе успееме одново да ја одбраниме титулата. Можеби и јас грешнам, но до сега немам ништо видено од него со кое што може да ме убеди дека има квалитет за да го води Вардар.

п.с Кој сака репете ? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom