Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ух, за вакво нешто најдобро да си го најдеш мајсторот што го правел решението, да не му чепнеме нешто што не треба па да не тужи за авторски права.
Отвори ги дбф фајловите со ексел и избриши што не ти треба. Нормално прво бекап за да не зезнеш некој битна релација.па тоа е работата, мајсторот го средуваше ова ама штета што тогаш не го запишавНемам никаков контакт сега и не верувам дека би дошло до авторски права и такви работи бидејќи го користам само јас ова за една фирма.
Отвори ги дбф фајловите со ексел и избриши што не ти треба. Нормално прво бекап за да не зезнеш некој битна релација.
Со MS Access пробаше?Имам пробано во notepad со бришење, еве сега и со ексел пробав и неупотреблив е програмот после тоа.
Ми треба помош.
Правам апликација преку Forms Application всушност тоа е еден вид квиз. И сега сакам да користам рандом броеви за да отворам од моите 50 прашања на пример 30 меѓутоа имам проблеми бидејќи рандомите се во низа. Ако може некој да помогне ?
Прашањата ги чуваш во низа ? Да речеме дека имаш 50 прашања а сакаш да избереш 30. Алгоритмот оди вака.Ми треба помош.
Правам апликација преку Forms Application всушност тоа е еден вид квиз. И сега сакам да користам рандом броеви за да отворам од моите 50 прашања на пример 30 меѓутоа имам проблеми бидејќи рандомите се во низа. Ако може некој да помогне ?