Токму така тоа не е народ тоа е стока ги мкнат со автобуси за еден сендвич и не знаат кај тераат. Тоа па говедото неписмено што не ја знае азбуката ќе удира женско... Само не знам што Геј ќе беше ти што поддржува ваква ''демо-христијанска'' партија. Али изгледа не си геј туку си обична педерчина.
Не подржувам никој ако целта му е насилство for the sake of насилство или ако истото го нарачал некој од страна. Дали биле тие ВМРОвски "демо-христијани" или СДС-овски хулиганишта не правам разлика, ако се однесуваат исто. Во моментов, освен инцидентов со девојкава, нема друга сламка за фаќање, затоа што контра-протестите сега за сега се мирни од другава страна. Тие што прават проблеми се само од едната страна.
И нема потреба од wannabe-вреѓање - што се однесува до мене умерен либерал сум. Тоа што јадам гомна за СДС не значи дека немам критики за Владата. Во моментов тие критики е безпотребно да ги дрндам затоа што стабилноста ни се нарушува, и ако ситуацијава ескалира, нема да има држава каде тие критики имаат потенцијал некој да ги земе за конструктивни и да се корегира во дејствувањето како влада. А овие другиве ми се на пик затоа што не ги сакам како влада. Трета алтернатива немаме за жал, и да, колку и да ти е чудно, подобро ќе спијам навечер ако ВМРО останат на власт него ли другиве да преземат кормило.
За типката, како геј либерал идам по линијата еднаквост меѓу половите. Не оној селективен феминизам што го пропрагира ултра-западот, и кој го користат како карта во дадени ситуации а го негираат во други. Ако била доволно глупа да се најде сама да вандализира некој државен објект од кои и да се побуди, тогаш за памет го заслужила тој шамар. Ем за актот, ем за глупоста што не е меѓу други луѓе кога решила веќе да го прави тоа. Следниот пат, за кога некој ќе и врзе шамар за нешто што сторила, да може да врати на пример со клоца в стомак или грклан. Ќе научи и машко да не пушта одма рака по автоматизам само затоа што женско стои пред него. Но за да биде фер ситуацијава и жениве треба да научат како да се тепаат, ако веќе се фатиле да го играат ова оро на опозицијата. Инаку еднаквост мало сутра, ќе се јаде само шамари.
Забораваш и дека објектот во прашање е и симбол за многу спортисти или спорт-ентузијасти/фанови, чија вредност и симболика го окрштева еден настан пред неколку години. Може типот бил спорт-фанатик
Колку и да се грди спомениците или градбите занекого, вака изгледаат погрдо. Језда сум рејнбоу мен ама не ми прија шаренилово. Нити јајца во боја. Иако се ближи Велигден. Јавни објекти не се вапсаат.
Gay вмровец, уште гоа го немам видено.
Шкорп, тебе те сметав за по-реален лик на форумов, ама и тебе изгледа те фатиле.
Зајко штаб има компромитирачка снимка од мене! Нормално дека ќе застанам рамо до рамо со ВМРО, не реагирам најдобро на закани.
Инаку не, се вика здрав разум и желба за стабилна држава. Какви-такви, ВМРО држат некое ниво на стабилност. Другиве ако не дојдат на власт спремни се државата со се нив во оган да ја запалат, и јасно е ставено до знаење дека граници немаат. Тоа што ова го прават кога ечи економска и мигранстка криза доволно говори. И сакам странскиве мумии и мршојадци да фатат гитла од овде што побрзо. Има доста причини зошто приказната е завртена на друга страна.
Таа е таа иронија, да се осеќам побезбеден и како хомосексуалец (не па друго), со ВМРО на власт. Пак ќе кажам, виновен си е само СДС и другите опозициски партии со нивната .... па не знам како да ја наречам, анти-политика? Немам со што да го споредам, не личи на ништо.
Реален/нереален, тоа си е твое право да донесеш таков заклучок. Apologies за уништената импресија.