PlayStation 4

Не е ништо официјално и да извади 4.5 не е можно да може да се игра нешто во 4к споредено со компјутер колку чини една графичка што може да вози 4 к е gtx 970 20к денари, многу би било тешко да може да постигне Native 4k иако ке има 2xgpu power од сеа шпекулација е ќе видиме Xbox нема да прави ништо официјална изјава на Спенсер

Демек моменталните ГПУ и ЦПУ не можат да поднесат 4к а?
Поради оваа педерска политика наредната генерација ќе се префрлам на x-box.

Па не можат. Не можат ни да се носат со денешните 1080p стандарди затоа што користат X86 технологија, уместо да инвестираа во нивни proprietary чипови како што беа Emotion Engine или RSX тие отидоа во AMD и им рекоа дајте ни од тоа за компјутери што ви се на лагер.
Си ја пробал ли Until Dawn да видиш како се влече со 20fps или новиов демо од FFXV?

И со среќа Xbox--от....Ако воопшто постои Xbox следната генерација! Ахахаха

Или да ти појаснам
Microsoft is planning to unify its PC and Xbox One gaming platforms into one ecosystem running Universal Windows Applications (UWAs), the head of the company’s Xbox division Phil Spencer has announced. It also looks likely that the Xbox One will become more PC-like with backwards compatible hardware upgrades in the future.

Или додатно појашнење
Killer Instinct излезе за PC
Gear Of War Ultimate Edition излезе за PC
Quantum Break излага за PC денеска
Forza Motorsport 6 излага за PC
Forza Horizon 2 излага за PC
Halo Wars 2 излага за PC
Scalebound излага за PC

Цел exclusive lineup od Xbox иде на Windows 10

Toa за PS4K дека ќе тера 4K игри, мало морген можда indie срања евентуално. Примарната цел е да се истестира пазарот на нов upgradable тренд кај конзолите и да се постави стабилна подлога за VR gaming-от пошто очигледно моменталниот PS4 едвај се носи со побарувањата што ги бара PSVR како што е 120fps кој на сегашнава PS4 e rock solid 60fps репроектиран во 120

Стварно педерска политика е ова на Сони што ќе ваѓаат ПС4.5.Да ја имав земено конзолата до сега ептен ке ми сметаше вакво нешто.Да платам нешто за кое ми ветуваат дека ќе биде врвот за наредните 6-7 години и после нецели две години да извадат нова конзола која ми е во неколку битни сегменти боља од мојата и сето тоа за исти пари не е во ред.
Голем минус(n)
Па никој не тера да ја купуваш. PS4 и натаму ќе има подршка и животен век колку што ти сакаш 6-7 години. Истите игри што ќе излагаат за PS4K ќе излагаат и за PS4 само графички нешто појаки што ќе бидат.
Значи е ОК Iphone секоја година да се вади и може да пројде тоа на пазарот а конзола да излага на секој 3 години не може? Кој кур купувате Iphone 6... Зашто? Не ви слика Iphone 5? Не можете да се јавувате? Не функционира Facebook app? Не функционира Viber. Или сте доволно ропаци па сакате да го имате најдоброто и најакото!!!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Демек моменталните ГПУ и ЦПУ не можат да поднесат 4к а?
Поради оваа педерска политика наредната генерација ќе се префрлам на x-box.

Е де, смири ги хормоните, нема никаква потврда на приказните кои се шират со брзина на светлината благодарејќи на Интернетот.

Можеби станува збор за нова софтверска надградба, што и не би било некоја голема новост.

Нешто слично направија и Тесла Мотори со нивниот авто-пилот, кој првично не доаѓаше инсталиран во новите автомобили на Тесла Мотори бидејќи сеуште беше во фаза на развој, но откако го развија до функционална верзија, овозможија негово симнување од Интернет и инсталирање кај веќе продадените автомобили на Тесла Мотори кои доаѓаа без инсталиран авто-пилот.

Или па можеби Сони ќе исфрлат нова конзола во продажба, а за одржување на ред и мир во куќа, ќе им дозволат бесплатна надградба на постоечките PlayStation 4 конзоли - ма да тешко ми е да верувам во овој "бесплатен" дел.

Веќе постојат модули за појачување на одредени модели на лаптопи од MSI и од други производители со кои можеш лаптопот да го појачаш со појака графичка картица и со појак процесор, повеќе RAM меморија и поголем хард диск без воопшто да го отвораш - иако технички сите лаптопи можат да се појачаат со повеќе RAM меморија и со поголем хард диск, но не сите лаптопи можат да се појачаат со појака графичка картица и со појак процесор.

Истото е изводливо и кај PlayStation 4. Со нов софтвер, конзолата ќе работи без никакви проблеми со модул за појачување на нејзините перформанси. Лично не верувам дека би станувало збор за бесплатна надградба, бидејќи така Сони се осудуваат себеси на финансиски загуби, но истовремено би се осудиле на губење на огромен број на потенцијални идни купувачи на PlayStation конзоли доколку одлучат преку ноќ да почнат со продажба на нова конзола, а претходната која не е баш стара, да оди во заборав.

Последно уредено:
Па не можат. Не можат ни да се носат со денешните 1080p стандарди затоа што користат X86 технологија, уместо да инвестираа во нивни proprietary чипови како што беа Emotion Engine или RSX тие отидоа во AMD и им рекоа дајте ни од тоа за компјутери што ви се на лагер.
Си ја пробал ли Until Dawn да видиш како се влече со 20fps или новиов демо од FFXV?

И со среќа Xbox--от....Ако воопшто постои Xbox следната генерација! Ахахаха

Или да ти појаснам

Или додатно појашнење
Killer Instinct излезе за PC
Gear Of War Ultimate Edition излезе за PC
Quantum Break излага за PC денеска
Forza Motorsport 6 излага за PC
Forza Horizon 2 излага за PC
Halo Wars 2 излага за PC
Scalebound излага за PC

Цел exclusive lineup od Xbox иде на Windows 10

Toa за PS4K дека ќе тера 4K игри, мало морген можда indie срања евентуално. Примарната цел е да се истестира пазарот на нов upgradable тренд кај конзолите и да се постави стабилна подлога за VR gaming-от пошто очигледно моменталниот PS4 едвај се носи со побарувањата што ги бара PSVR како што е 120fps кој на сегашнава PS4 e rock solid 60fps репроектиран во 120

Па никој не тера да ја купуваш. PS4 и натаму ќе има подршка и животен век колку што ти сакаш 6-7 години. Истите игри што ќе излагаат за PS4K ќе излагаат и за PS4 само графички нешто појаки што ќе бидат.
Значи е ОК Iphone секоја година да се вади и може да пројде тоа на пазарот а конзола да излага на секој 3 години не може? Кој кур купувате Iphone 6... Зашто? Не ви слика Iphone 5? Не можете да се јавувате? Не функционира Facebook app? Не функционира Viber. Или сте доволно ропаци па сакате да го имате најдоброто и најакото!!!
Па многу нормално кога станува збор за конзола дека сакам да го имам најдоброто и најакото.Што е тука ропачки незнам.Споредбава со ајфониве ти е ти е немам речи.За мене има огромно значење тоа што игрите за ПС4К ке бидат графички појаки него за ПС4 и доколку имав ПС4 ќе го шитнев и ке купев ПС4К.

На Ebay може да се најде за 1700ден.

@Tranquility
Си се заебал, На годинешниов E3 ќе биде претставен PS4.5 или PS4K со појак CPU и GPU кој ќе пушта PS4 игри во поголема резолуција со повеќе детали и ќе биде оптимизиран за PlaystationVR а ќе кошта исто колку сегашните PS4 конзоли.. Се очекува годинава да излезе.

Јас штом ја одиграм Uncharted 4 пуштам конзолу на продају за 200€.... Земете си бројче за чекање.
Чааааооо
Те сфаќам што сакаш да кажеш и потполно си во право, ама не ми мења нешто тоа. Ако така чекаме за технологија никогаш ништо нема да купиме, секогаш ќе излезе нешто подобро. Битното ми е да се оптегнам на кревет и раат да играм, а не да се замарам за графика. Да беше така ќе си го потсредев компјутерот, не конзола да купувам.

^Така треба, that's the spirit PS4, PS4K исти курац, додека тераат еден ист софтвер е свеедно....btw денеска излезе FW 3.50 со тоа подршката за Remote Play на PC :) сега се инсталира надградбата па да видиме како функионира сето тоа

Дали некој има во скопјево што сака да се менува со игри ако има нека пише во пп :D

Dali vredi da zemam ps plus edna godina za 3000 den ? sea neznam kakvi igri davaat sekoj mesec,dali se dobri.. ama ja od moive imam MGS Phantom Pain,Watch Dogs,Battlefield 4,NBA2k15,Uncharted Collection...

Dali vredi da zemam ps plus edna godina za 3000 den ? sea neznam kakvi igri davaat sekoj mesec,dali se dobri.. ama ja od moive imam MGS Phantom Pain,Watch Dogs,Battlefield 4,NBA2k15,Uncharted Collection...
Земи само ако ти се игра онлајн, а ако ти е само за игри што ги даваат фри не ни помислувај, бетер се од оние за ПС1 :)

Купувам ПС4 со еден контролер без игри, или единствено со некоја од следниве игри:

- The Witcher 3

- Dark Souls 3

- Bloodborne.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Пред некоја недела купив PS4, ја прочитав цела тема.
Е сега имам само едно прашање, бидејќи кога го купував сониво во продавницата на Галерија ми рекоа дека акаунтот што ќе го направам мора да ми биде со земја одбрана Бугарија за да можам да купувам дигитални игри преку самото сони.
АЛИ, премногу заебавање ми е да мењам денари во левови, па преку дебитна картица да можам да купувам игри за сониво.
Дали постои некој полесен или поефтин начин за купување на игри?
И дали вреди да се купи PS+ со оглед на тоа дека во моментов имам само две игри Uncharted: A Thief's End и Ratchet and Clank.

Пред некоја недела купив PS4, ја прочитав цела тема.
Е сега имам само едно прашање, бидејќи кога го купував сониво во продавницата на Галерија ми рекоа дека акаунтот што ќе го направам мора да ми биде со земја одбрана Бугарија за да можам да купувам дигитални игри преку самото сони.
АЛИ, премногу заебавање ми е да мењам денари во левови, па преку дебитна картица да можам да купувам игри за сониво.
Дали постои некој полесен или поефтин начин за купување на игри?
И дали вреди да се купи PS+ со оглед на тоа дека во моментов имам само две игри Uncharted: A Thief's End и Ratchet and Clank.

Не се врши никакво менување на валути, уплатуваш денари на трансакциската сметка и кога плаќаш преку Интернет, самата банка автоматски ти одзема онолку денари колку што би изнесувала цената во странска валута.

На пример, ако купуваш производ во вредност од 50 евра, уплаќаш 3.100 денари на трансакциската сметка, го нарачуваш конкретниот производ и плаќаш за истиот, а банката е таа која ќе пресмета колку точно денари вредат 50 евра во моментот кога ја правиш нарачката и банката одлучува колку точно денари треба да ти одземе од трансакциската сметка.

Истиот принцип важи за купување од било кои Интернет продавници или Интернет сервиси, без разлика во која валута ги вршат наплатите.

Ако ти одиш во соседна Србија и сакаш да платиш нешто во продавница со картичка, не мораш да имаш посебна девизна сметка со српски динари поврзана со картичката, бидејќи доволно е тоа што картичката е поврзана со твојата трансакциска сметка со македонски денари и самиот банкарски систем ќе пресмета колку треба да платиш во македонски денари наспроти вредноста на производот во српски динари.

Не се врши никакво менување на валути, уплатуваш денари на трансакциската сметка и кога плаќаш преку Интернет, самата банка автоматски ти одзема онолку денари колку што би изнесувала цената во странска валута.

На пример, ако купуваш производ во вредност од 50 евра, уплаќаш 3.100 денари на трансакциската сметка, го нарачуваш конкретниот производ и плаќаш за истиот, а банката е таа која ќе пресмета колку точно денари вредат 50 евра во моментот кога ја правиш нарачката и банката одлучува колку точно денари треба да ти одземе од трансакциската сметка.

Истиот принцип важи за купување од било кои Интернет продавници или Интернет сервиси, без разлика во која валута ги вршат наплатите.

Ако ти одиш во соседна Србија и сакаш да платиш нешто во продавница со картичка, не мораш да имаш посебна девизна сметка со српски динари поврзана со картичката, бидејќи доволно е тоа што картичката е поврзана со твојата трансакциска сметка со македонски денари и самиот банкарски систем ќе пресмета колку треба да платиш во македонски денари наспроти вредноста на производот во српски динари.
Знам брат, не сум глуп. :)
Али за ова посебно ми напоменаа од Галерија дека на картицата морам да имам ЛЕВОВИ, а не ДЕНАРИ.
Зашто, не знам. После кога бев да купам игра ги прашав повторно за да се осигурам (зашто на момент помислив дека не сум ги разбрал убаво) и повторно ми кажаа дека на картицата морам да имам левови ако сакам да купувам од Playstation Store.

Знам брат, не сум глуп. :)
Али за ова посебно ми напоменаа од Галерија дека на картицата морам да имам ЛЕВОВИ, а не ДЕНАРИ.
Зашто, не знам. После кога бев да купам игра ги прашав повторно за да се осигурам (зашто на момент помислив дека не сум ги разбрал убаво) и повторно ми кажаа дека на картицата морам да имам левови ако сакам да купувам од Playstation Store.

Е па ако навистина ги прочита сите досегашни 52 страници од темава, каде прочита дека мора да се плаќа во левови, а не во денари ?

Батали што велат во Сони Галерија продавниците на Пан Европа, неретко и тие самите не знаат што зборуваат.

Никој досега не спомнал нешто такво во темава, но ај за мир во куќа, еве @Martin нека потенцира дали навистина мора да има странска валута на картичката или му е дозволено да става денари на трансакциска сметка и банкарскиот систем ја прави замената на македонски денари со странската валута со која плаќа кога купува на PlayStation Store и/или PlayStation Plus.

@ob1 или не си ги разбрал добро или не ти објасниле добро. Левови мора на акаунтот да ти бидат што е логично и нормално. Тоа го велат зошто продаваат ПС Валет картички со левови и пс+ картички за бугарски регион. Со последните промени на сони мислам дека мкд картичките повеќе не ги прима но тоа е најмал проблем зошто на нет имаш колку сакаш валет картички.
Од мое лично искуство најисплатливо ти е амерички акаунт зошто за нијанса е сè поевтино спрема германскиот стор (пред да рипне доларот беше далеку поевтино). После иде агнлискиот стор па на крај е бугарскиот од четирите горе наведени.
Напрај си US acc, купувај си картички од амазон или г2а и немаш криза. Едноставно и лесно.

btw ти препорачувам и пс+ стриктно ради нба 2к16. Овој месец е free, така што ако ја адниш на акаунт, се дур имаш пс+ ќе имаш и нба. Фактички тие пари што ќе ги "даваш" за нба ќе ги пренасочиш во пс+. Ем игра (и во иднина други free игри) ем пс+ претплата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom