- Член од
- 2 јули 2015
- Мислења
- 121
- Поени од реакции
- 18
Неможам да се контролирам онакане би те советувал да броиш калории, ако више броиш нешто нека бидат колку грама протеини внесуваш, ако сакаш да слабееш освен вежбање со тегови прави и кардио
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
Неможам да се контролирам онакане би те советувал да броиш калории, ако више броиш нешто нека бидат колку грама протеини внесуваш, ако сакаш да слабееш освен вежбање со тегови прави и кардио
Јас гледам само една причина да се мерат калории а тоа кога идеш на дефиниција на стомачни за на плажаИмам едно прашање кога броете калории дали го мерете маслото за готвење ?
Фала ногу.Јас гледам само една причина да се мерат калории а тоа кога идеш на дефиниција на стомачни за на плажа. Ако си на булкинг и ти треба просечно да знаеш што внесуваш повеке калории од колку што треба јасно е дека не се земат зејтини и масла у предвид ако не ги јадеш во поголеми количини.
Во секој случај ако си за дефиниција и си стигнал до броење на калории, се подразбира се што внесуваш во телото треба да знаеш колку има калории. И масло воопшто тргни го, готви со некој керамичка тава или користи зејтин маслинов, или други ладно цедени кои што имаат здрави масти. Ама пак секако дека се бројат.
а и заборавив да кажам не мора секоја капка да се мери доволно да знаеш колку има калории во неделно/месечно консумирање. Значи рачунаш колку калории консумираш неделно/месечно, и таму одземаш/додаваш калории во таа количина масло/зејтин што користиш во тој периодФала ногу.![]()
Зарем постои такво нешто =)[DOUBLEPOST=1459692010][/DOUBLEPOST]
да, затоа што го намалуваат капацитетот на белите дробови и со тоа протокот и количеството на кислород во организмот воопшто а со тоа и на мускулите. Клучна работи при согорувањето на енергија е кислородот... Е сеа откажување од цигари не го зголемува капацитетот перманетно треба време да помине, и не се само цигарите причинител за намалување на капацитетот на бели дробови впрочем тој орган е многу флексибилен со тренинзи 0пливање трчање и сл може доста да се зголеми капацитетот
монохидрат на ОН каде има РЕФУС ? =) би купил и јас сериозно мада како би бил сигурен дека само амбалажата е ОН а внатре е некој најобичен монохидрат. башка не ти е толку битен производителот, креатин монохидрат е креатин монохидрат нема разлика од која фирма е![]()
Na vakvo nesto mislev, vo pomali kolicini, ne merenje na tezga
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Ако направиш анкета 99% од тие што вежбаат бб вежбаат за тие стомачните за на плажаЈас гледам само една причина да се мерат калории а тоа кога идеш на дефиниција на стомачни за на плажа. Ако си на булкинг и ти треба просечно да знаеш што внесуваш повеке калории од колку што треба јасно е дека не се земат зејтини и масла у предвид ако не ги јадеш во поголеми количини.
Во секој случај ако си за дефиниција и си стигнал до броење на калории, се подразбира се што внесуваш во телото треба да знаеш колку има калории. И масло воопшто тргни го, готви со некој керамичка тава или користи зејтин маслинов, или други ладно цедени кои што имаат здрави масти. Ама пак секако дека се бројат.
Маса је мамаАко направиш анкета 99% од тие што вежбаат бб вежбаат за тие стомачните за на плажа, не ми текнуваш што друго може да се постигне со бодибилдинг?
па нема кај нас некој ББ- натпреварувачи по теретани па и на форумот, максимум тренер некoj ке сретнеш сите други се рекреативци, а кај рекреативец шо ке праиш некој сериозен каттинг со броење на калории и фармакологија само за стомачни за на плажа друго шо ке ти еАко направиш анкета 99% од тие што вежбаат бб вежбаат за тие стомачните за на плажа, не ми текнуваш што друго може да се постигне со бодибилдинг?
Кога ме мрзи да држам строга исхрана и јас така се радувамМаса је мама
Зависи во кој круг се движиш, во државава имаме доста таленти, само уште овој спорт е на зачеток кај нас.па нема кај нас некој ББ- натпреварувачи по теретани па и на форумот, максимум тренер некoj ке сретнеш сите други се рекреативци, а кај рекреативец шо ке праиш некој сериозен каттинг со броење на калории и фармакологија само за стомачни за на плажа друго шо ке ти е
а и тие калории што пишуваат на амбалажите мислиш точни се? абе брат сите се приближни побоље ти е грамски да пресметуваш колку јагли протеини и масти да внесуваш, лично мое мислење ова броење на калории онака од нема шо да праиш, знам доста многу спортисти кој активно вежбаат/натпреваруваат никој не се бави со тие броење на калории оти понајглупо инвестирање на време нема од тоа, а и никој не издржува ни е една недела со тие броења ај да бидеме реални
Истово и кај мене се случува во последно време, на фудбал од 2-3 минути сум задишан како да сум трчал пола саат. Првпат ми е вака, а со оглед на тоа што почна со затоплувањето ќе да е тоа.Да ве подпрашам нешто. Последните 2-3 вежбања не знам шо ми е, уште на прва вежба прва серија почнувам да се задишвам и да ми се крева пулсот, 2-3 минути ми требат здив да фатам, а немам ни тежина покачено ни на јадење намалено, наспан сум, се се исто прам... Порано вака ми се случваше само при крајот, последната вежба, или пак ич... Сте имале вакви периоди? Да не е до то шо овие деној е малку пожешко?
Не дека се уплашив нешто, ама better safe than sorry
Za strong zboruvas? Jas vezbam tamu, okej teretana, ne e ogromna ama solidna e, kaj 2-3h ima pomalku narod do kaj 10 dusi max, guzvata e posle 5 saatВежба некој во Кузман теретаната? Океј е?