Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
јадам стек/ риба пред тренинг и после тренинг исто јаглехидрати и протеини
Стек и риба едни јаглехидрати што се, шо да ти расправам... :D
Комбинирај ги со ориз/компир/интегрални тестенини/грав/грашок и кажи дали ќе ти се зголеми силата.

Стек и риба едни јаглехидрати што се, шо да ти расправам... :D
Комбинирај ги со ориз/компир/интегрални тестенини/грав/грашок и кажи дали ќе ти се зголеми силата.
друже под јаглехидрати мислев на ориз и компир

друже под јаглехидрати мислев на ориз и компир
Не, ти пиша дека јадеш стек/риба пред тренинг, а после тренинг исто така јаглехидрати и протеини.

Што друго јадеш во текот на денот? Јас така паѓам на сила кога ќе намалам со јадење или кога сум изморен..

Што ми препорачувате да каснувам пред тренинг, ми се случува некогаш шеќерот (ваљда) да ми падни и ми се тресат многу рацете и немам баш сила.... банана да каснувам или нешто чоколадо..?

Не, ти пиша дека јадеш стек/риба пред тренинг, а после тренинг исто така јаглехидрати и протеини.

Што друго јадеш во текот на денот? Јас така паѓам на сила кога ќе намалам со јадење или кога не сум спиен...
Ок, моја грешка ама на тоа мислев
1 оброк. банана и овесни снегулки 120 грама појадок
2 оброк. стек/риба/туна и компир/ориз/ + зелена салата пред теретана
3 оброк. исто како и 2 оброк + 1 банана
4-5 белки + зелена салата
и навечер најчесто читувам со некој силбо гевреци оти ми е блиску

Ок, моја грешка ама на тоа мислев
1 оброк. банана и овесни снегулки 120 грама појадок
2 оброк. стек/риба/туна и компир/ориз/ + зелена салата пред теретана
3 оброк. исто како и 2 оброк + 1 банана
4-5 белки + зелена салата
и навечер најчесто читувам со некој силбо гевреци оти ми е блиску
И претходно имаш терано со оваа исхрана и си немал проблеми, скорешно е ова колку што разбрав?

Пробај со нијанса повеќе масти/јаглехидрати, ама немора да значи дека проблемот е до исхраната. Во последниве две недели климата се испопрееба и испреврте мал милион пати, а ги имаш и личните фактори како стрес и слично. Пробај во секој случај со малце калориски помоќна исхрана и размисли дали си имал некои нагли промени од кога ти се случува ова.

И претходно имаш терано со оваа исхрана и си немал проблеми, скорешно е ова колку што разбрав?

Пробај со нијанса повеќе масти/јаглехидрати, ама немора да значи дека проблемот е до исхраната. Во последниве две недели климата се испопрееба и испреврте мал милион пати, а ги имаш и личните фактори како стрес и слично. Пробај во секој случај со малце калориски помоќна исхрана и размисли дали си имал некои нагли промени од кога ти се случува ова.
Да да веќе 4ти месец ми е со истата исхрана сум немал никакви проблеми до сеа. А да можда е стрес во прашање, најверојатно поради колоквиуми, којзнае..

Да да веќе 4ти месец ми е со истата исхрана сум немал никакви проблеми до сеа. А да можда е стрес во прашање, најверојатно поради колоквиуми, којзнае..
Psihicki si mnogu optovaren, i zamorot e do pshihata. Odmori 5-6 dena i gledaj privremeno motivacioni klipovi i citaj citati. I jas po 4-5 pati godisno pominuvam niz ist period i vaka go nadminuvam. / ubava ti e ishranata, nema potreba za dopolnitelno pojacuvajne.

Земи си креатин или одмарај неколку дена,мој другар користи С4 и вика дека му дава многу сила за вежбање и речиси не чувствувал замор.

Земи си креатин или одмарај неколку дена,мој другар користи С4 и вика дека му дава многу сила за вежбање и речиси не чувствувал замор.
Ги измеша малце работите, креатин е едно, pre-workout е друго. Ама да, може и со едно кафе да се проба, иако лично не го сакам кофеинот ради цела листа други работи, има луѓе што го обожаваат ефектот.

Kakov kreatin be, ne e kreatinot resenie na to, toj sho e psihicki padnat.

Jas kreatin koristam ko ke imam 3 treninzi dnevno od rakomet i teretana. periodot od 3 meseci ko ke sum krajno iscrpen.

Ne se koristi kreatinot za se i sesto, treba da se ima granica za sho tocno i kako ke go upotrebuvas, ima razlika megju edno i drugo.

Пробај го ова, пред некоја година го постираше еден член на темава и од тогаш ми е во сеќавање.. кофеин + шеќер + психа што ќе те мавне мора да се мотивираш :D
Испиј го и одма шибај на тренинг.

Ај и овде че ти пишам, океј е теретаната Шампион долу во бизнисо и прифатлива за цената ( 500 ден. месечно). xD

Требаше со едни другарчина денеска да почниме, ама јас настинав и не појдов. А тие се одлучиле за Арена (во катнана) и почнале таму :rolleyes:

Скапичко било... :oops:

Требаше со едни другарчина денеска да почниме, ама јас настинав и не појдов. А тие се одлучиле за Арена (во катнана) и почнале таму :rolleyes:

Скапичко било... :oops:

Мислам дека таа е најскапа и ептен мала. Ваму има повеќе простор и справи, дефинитивно. :D

Колку иди од тренинг во арена, 80 денари?

Мислам дека таа е најскапа и ептен мала. Ваму има повеќе простор и справи, дефинитивно. :D

Колку иди од тренинг во арена, 80 денари?

900 месечно мислам.
А од ден не знам можи да е поскапо, ама сигурно е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom