Kade moze da najdam novi kopcinja za el.stakla bidejki moite 2 na vozackata vrata se skrseni... se raboti za Opel Astra H Gtc 2005
Опел Кардаш во Радишани,Скопје.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kade moze da najdam novi kopcinja za el.stakla bidejki moite 2 na vozackata vrata se skrseni... se raboti za Opel Astra H Gtc 2005
Ili klapnata so otvara-zatvara dovod na vazduh od nadvor e zaglavena vo pozicija zatvoreno, ili ako si epten baksuz ti kape od hladnjaceto za parno.[DOUBLEPOST=1457817445][/DOUBLEPOST]Имам Опел астра Ф 1.4 2002 год, али сеа у последно време почна многу да ми замаглува шофершајбанта а и прозорците. Некад коа ќе пуштам парно ги чисти одма, ама па некад несака ни да чуе да ги исчисти. Сите филтри ми се сменети пред 2 месеца, праен ми е комплет сервис. До што мже да биде ова вака ?
Ne ni pomisluvaj nesto ovakvo da zemas. Ako e uste avtomatik isto ko parite niz prozor da si gi gitnal. Ako neso ne ti e jasno dosta e samo da vidis kakvi se cenite za 2.5tdi sporedbeno so 1.9tdi za ist model. Znaci logicno e deka ima nesto stom se 1.9tdi za 2000e poskapi od 2.5tdi.Здрво на сите!
Дали некој од вас има некакво искуство во смисла на дефекти, резервни делови, потрошувачка на гориво и слично со ауди а4 б6 2002/3 2.5 тди 163 или 180 кс автоматик.
Ista takva vozam poveke od 3 godini,vtora godina na plin,samo 2006godiste.Motorot e 1.4 xep (so dve bregasti istiot e i vo H) i kako takov mi prai kef bidejki samata kola nema mn.oprema i e lesna.Potrosuvackata i e 10 liitri vo grad vo Sk so site semafori,zastoi i sl. Na otvoreno mislam 6,5.Моја грешка, се работело за Opel Astra Clasicc 1.4 twinport 90ks од 2009 со плин.
тoчнo oд oвие 2.5 сите бегaaт кaкo oд ѓaвoл.дoвoлнo е 1.9Ili klapnata so otvara-zatvara dovod na vazduh od nadvor e zaglavena vo pozicija zatvoreno, ili ako si epten baksuz ti kape od hladnjaceto za parno.[DOUBLEPOST=1457817445][/DOUBLEPOST]
Ne ni pomisluvaj nesto ovakvo da zemas. Ako e uste avtomatik isto ko parite niz prozor da si gi gitnal. Ako neso ne ti e jasno dosta e samo da vidis kakvi se cenite za 2.5tdi sporedbeno so 1.9tdi za ist model. Znaci logicno e deka ima nesto stom se 1.9tdi za 2000e poskapi od 2.5tdi.
што може да ми прави спој што избива осигурачот за бришачи одеднаш во вожна откажаа ?!
Ај кога ќе потрошиш горивото од ЕКТО и стави од Макпетрол УЛТРА па види како ќе работи.Здраво на сите имам едно прашање за поискусните што се разбират во дизел моторите и околу бош пумпите. Се работи за бмв 525 тдс е39 модел 2 пати имаше изгаснато за нафта а од кога е купено се ставаше само ЕКТО нафта по неколку месеци почна да прави проблеми да работи нерамномерно кога е во лер а некогаш и да гасни на компјутерот во колата пиши FUEL INJECTION PUMP мајсторите препорачаја да ставам двотактол и вурт колата се смири но сега почна да прави проблеми дали е можно тоа да го прави од воздух во пумпата или не ? дали е до дизните или до електрониката на бошот ?
Здраво на сите имам едно прашање за поискусните што се разбират во дизел моторите и околу бош пумпите. Се работи за бмв 525 тдс е39 модел 2 пати имаше изгаснато за нафта а од кога е купено се ставаше само ЕКТО нафта по неколку месеци почна да прави проблеми да работи нерамномерно кога е во лер а некогаш и да гасни на компјутерот во колата пиши FUEL INJECTION PUMP мајсторите препорачаја да ставам двотактол и вурт колата се смири но сега почна да прави проблеми дали е можно тоа да го прави од воздух во пумпата или не ? дали е до дизните или до електрониката на бошот ?
[DOUBLEPOST=1457905671][/DOUBLEPOST]Како најефтина варијанта е да ги смениш сите црева,и сите стеги околу филтерот за нафта,цревата што носат нафта од резервоарот,значи СИТЕ црева што се поврзани со горивото..Мислам дека ти влече воздух од некаде,мада чим си ја приклучил на компјутер проблемот е во пумпата..Незнам од каде си,ама не е лошо бошист да ја ѕирне,во Кавадарци кај Ристе..[/quot
Не не ја ставив на компјутер него долу на бордот od kolata пиши FUel injection pump и јас мислам дека можи од воздухот да вади таква работа... али ке ја провери и бошист во секој случај ко ке се ослободам со работа
во никој случај повеке не ставам од екто пошто нее за овај мотор ... од макпетрол ставам сегаАј кога ќе потрошиш горивото од ЕКТО и стави од Макпетрол УЛТРА па види како ќе работи.
[DOUBLEPOST=1457905671][/DOUBLEPOST]
во никој случај повеке не ставам од екто пошто нее за овај мотор ... од макпетрол ставам сега
И јас мисллам дека е до воздухот ке почниме од цревата па после доколу треба ке ја сменам и пумпата кога веќе е за менвање пумпата нема да е лошо да се сменат и цревата барем ке знам сум ги сменил и нив и после мирна главата. фала поздравЕпа тоа мислев и јас..Има фалш воздух во цревата,и затоа работи нерамномерно..И едно дупче од игла да е,т.е иглен врв,од таму ќе прима воздух,и ќе ти прави проблеми,а и голем проблем е додека го најдеш,затоа дај 600-700 денара,смени ги сите црева за нафта,и барем си мирен..Може и пумпата е отидена,кој да знае вака од форум..Проблемот почни да го решаваш од најефтиното решение..