Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здрво на сите!
Дали некој од вас има некакво искуство во смисла на дефекти, резервни делови, потрошувачка на гориво и слично со ауди а4 б6 2002/3 2.5 тди 163 или 180 кс автоматик.

Sestra mi imase ist motor ista godina samo a6. Moja preporaka ti e da begas od taa kola. Kaj nejze imase mnogu defekti a i potrosuvackata e prilicno pogolema 7-8 otvoreno 10-11 gratska. Sepak vidi i drugi sto kje ti kazat ;)

Може некој да ми каже што функција врши замаецот на колата .Јас го знам со тоа име ако знае некој нека каже.
Служи да ги намали вибрациите на моторот

Golf 4 TDI 74kw 101ks PD motor
Poveke od 130 ne mrda,start ima dobar sto maka ima sto ne odi poveke?

Здраво на сите.

Би сакал да ве замолам за мала помош.
Значи вака...

Имам голф 4, 1.6 бензинец, од време на време и при возење и при стоење во место, предницата или моторот знае да почне поприлично јако да тресе и истовремено приметувам испуштање на голема количина на бел гас од ауспухот. До што би можело да биде ова? совет? EDIT: кога почиња да тресе моторот или што и да е напред, (незнам што друго би можело) и ја изгасам колата, тресењето продолжува, после некој период сама се смирува, истото важи и кога е упалена или при возење.

И уште еден друг проблем имам, при возење се јавува овој, кога ке завртам така по оштро/по нагло кон лево, или пак најчесто кога ќе поминам по лежечки полицаец, колата одоздола или од напред почиња јако да тропа, како трактор :D :D, неможам да лоцирам точно од каде. Мислев дека е дупнат ауспухот или нешто дека е од среден лонец, но бев и проверив немаше проблеми.

До што би можело да е вториот проблем? Не е до зглоб зошто тропањево и на право се дешава. Лагери? амортизери? Help :S

Фала ви.

Последно уредено:
Не воопшто не чури јако, па ни црн дим да испушта.
Тогаш усисна грана изгледа е полна треба да се исчисти или егер вентилот е запушен .А осеќаш да се гуши колата при 3к обртаи или не?Онака да нема снага да влече ?[DOUBLEPOST=1457737482][/DOUBLEPOST]
Здраво на сите.

Би сакал да ве замолам за мала помош.
Значи вака...

Имам голф 4, 1.6 бензинец, од време на време и при возење и при стоење во место, предницата или моторот знае да почне поприлично јако да тресе и истовремено приметувам испуштање на голема количина на бел гас од ауспухот. До што би можело да биде ова? совет? EDIT: кога почиња да тресе моторот или што и да е напред, (незнам што друго би можело) и ја изгасам колата, тресењето продолжува, после некој период сама се смирува, истото важи и кога е упалена или при возење.

И уште еден друг проблем имам, при возење се јавува овој, кога ке завртам така по оштро/по нагло кон лево, или пак најчесто кога ќе поминам по лежечки полицаец, колата одоздола или од напред почиња јако да тропа, како трактор :D :D, неможам да лоцирам точно од каде. Мислев дека е дупнат ауспухот или нешто дека е од среден лонец, но бев и проверив немаше проблеми.

До што би можело да е вториот проблем? Не е до зглоб зошто тропањево и на право се дешава. Лагери? амортизери? Help :S

Фала ви.
VW највеќе страна на спони и јабучици .Провери си предница и ако не е добра спреми си некој денар повеќе :D

VW највеќе страна на спони и јабучици .Провери си предница и ако не е добра спреми си некој денар повеќе :D

Утре ќе одам на мајстор па ќе му кажам да провери. А ќе провери и предница, па ќе дадам update на постот :D. Што значи тоа некој денар повеќе :D? Ако предницата не е добра, тогаш димењето (бајачки знае да дими) од што би било?

Мислам дека немеша вода и улје или обратно (неможам да видам на капачето или внатре сменета боја, ниту пак капки кај водата), можно е да е од дихтунг на глава?

Golf 4 TDI 74kw 101ks PD motor
Poveke od 130 ne mrda,start ima dobar sto maka ima sto ne odi poveke?

Мене така ми правеше...тука прашав, ме преплашија “стручњациве“ на форум... пола град прашав и еден куп мајстори никој абер немаше сите само на претпоставки дури и во порше го носев на дијагностика (рекоа рикната турбина) за на крај да испадне вакумот пред турбина и нечиста турбина( локален мајстор)...со средив, вакумот беше 80 евра (нов) иако може да се најде и за 50-60 евра ако побараш ... работна рака ми зема 2 500 денари ...Сега за сега е ок....180 км/ч како од шала си дига (y)

Еве како изгледа вакумот

820731.1.jpg

Утре ќе одам на мајстор па ќе му кажам да провери. А ќе провери и предница, па ќе дадам update на постот :D. Што значи тоа некој денар повеќе :D? Ако предницата не е добра, тогаш димењето (бајачки знае да дими) од што би било?

Мислам дека немеша вода и улје или обратно (неможам да видам на капачето или внатре сменета боја, ниту пак капки кај водата), можно е да е од дихтунг на глава?
Ако ти тропа напред под нозете значи се спони и јабучици и тие коштаат доста .ПД моторите се доста издржливи и не би требало да има некаков проблем со моторот или турбината .

Kade moze da najdam novi kopcinja za el.stakla bidejki moite 2 na vozackata vrata se skrseni... se raboti za Opel Astra H Gtc 2005

Здрво на сите!
Дали некој од вас има некакво искуство во смисла на дефекти, резервни делови, потрошувачка на гориво и слично со ауди а4 б6 2002/3 2.5 тди 163 или 180 кс автоматик.
во а4 е нешто подобар за разлика од а6 каде беше најпромашениот мотор на волксваген,со огромна потрошувачка и неверојатно големи дефекти.кај а4 е нешто подобар и побрз,поради помалата шасија,но и тука си лапа доста

најдобра инвестиција или бензин-плин или дизел 1.9

2.5 нечини

Edniot od ovie dva motori ima problem so bregastite(mislam deka e toj so 163 ks). Kaj drugata verzija toj problem e otklonet

@khz777 Не гуши све нормално си работи, сеа ја тестирав кај петровец од 140 не мрда повеке.
ESP ми се пали после 15мин, возење и не се гаси, гасам колата и палам се губи тоа, и пак после 15мин се пали.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom