Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.378
Зашто Гинтер сезонава малку игра? Како што ми текнува лани повеќе минутажа добиваше а млад е сеуште...
Vo prviot del na sezonata igrase dobro na desna strana ama vo posledno vreme slabo ama ne bi rekol ic. Kaj tuchel taka e deka vazi samo formata a i ne mari da sedne igraci na tribina. Izgleda sega ginter e na red.

Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.378
Здравје, чекор по чекор. Финалети е целта но секако дека ништо не е уште сигурно. Има доста солидни тимови останато и не смее да се одмори тимот.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
108
Поени од реакции
52
Sekako deka ima dobri timovi i deka nishto ne e gotovo ama od dosega prikazanoto i vo sporedba so dr timovi dortmund moze da se kaze deka e favorit broj 1 za osvojuvanje liga evropa..nego krivo mi e so bayern sto izvadija X ovoj tuchel ich ne rizikuvashe da im praj presing tuku chekashe pogoden moment od kontra ...a trebashe da ja iskoristime shansata i da namalime na 2 boda radi odbranata sho im fali..sega e vekje jasno deka u ger ke si ostaneme 2ri.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.378
Toa e. Ama ako osvoj LE ke bide fenomenalno. Dortmund bi bil pettiot tim vo Evropa sto bi imal osvoeno site Evropski kupovi. Vredi za ova da se borat.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.949
Liverpool,Villareal,Bvb i Lazio..polufinalisti 90%

Лацио одвај Галатасарај ги тепаа со Спарта изедначуваа водство ,ти викаш до финале ке стигнеле.
За Ливерпул и Виљареал има изгледни шанси доколку им се погоди ждребот за до финале. Тука и Билбао ке ги додадам.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.378
Царот се враќа!

Ретко кој тренер имал толку да речам интимен однос со фановите и ништо чудно ако има некоје изненадување. Клоп веќе кажа дека едвај чека да им го покаже Вестфален на неговиот тим.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
---Auba
-Reus-Gotze-Mikh

Strasen napad e ova, moze i postrasen od toj so Klopp koa bese.

E sea kako ke reagiraat i fanovi na Gotze ne se znae poso nemaa bas najbolji odnosi na krajot, on ne bese nikako ispraten a Lewa bese so ovacii pozdraven.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.378
---Auba
-Reus-Gotze-Mikh

Strasen napad e ova, moze i postrasen od toj so Klopp koa bese.

E sea kako ke reagiraat i fanovi na Gotze ne se znae poso nemaa bas najbolji odnosi na krajot, on ne bese nikako ispraten a Lewa bese so ovacii pozdraven.
За мене е Јуда, најголем после Андреас Мелер кој директно отиде во Шалке после сите успеси што ги имаше во тој историски период. Геце е директно зад него. Од деветта година играше во Дортмунд и доби шанса од Клоп и све и се издигна буквално како најголем талент кој Германија го имала и едно време беше гледан како поголем талент од Нејмар. Врвот беше ко го продолжи договорот но никој не знаеше дека има одкупна клаузула. Капак на тоа кажуваше дека може да замисли цел живот да игра во Дортмунд. И неколку дена подоцна, вечерта пред полуфиналето со Реал пукна бомбата: Геце оди во Баерн. Од тогаш не заигра повеќе за БвБ. Масовно се гореа дресови дента, како предавство невидено. Уште нервоза ме фаќа после три години. Па уште изјавил дека сака да оди кај Пеп. Убаво Клоп кажа дека сеуште има коса и не е Пеп. Е кур Пеп. Тој Пеп што му направи. Геце има све. Може и можеше во овој Баерн да игра прва постава и да напредува ама стана политикум. Челниците на Баерн го сакаа него но Пеп не, тој го сакаше Нејмар. И знаеме како Пеп третира играчи кои ги неќе, видовме во Барса на пример со Ибра. Нема врска кој си едноставно не те става повеќе. Ама ако, Геце тоа го заслужи. Оти кариера на 19 годишен играч не е како на ексел диаграмот само на горе да ти оди. Верувам дека дебелиот сега сфати и нормално дека сака назад. Сега се спрема терен за трансферот. Се пишува дека Геце сака назад итн. се умилкува оти најголема пречка ќе бидат фановите кои многу добро памтат. До денес Геце на Вестфален во тунелот се загрева.

Ја лично од спортски аспект мислам дека доаѓањето на Геце ќе биде врв. Ама малиот мора стварно да се смени многу, посебно презентацијата во јавноста треба да ја среди. На крај ија сум доволно реалист да признаам дека ако покаже добри партии скоро сите ќе му простат. Од тој аспект може да се даде шанса. Скептик сум поради друга работа. Ни Шахин ни Кагава се на тоа ниво како што беа едно време во Дортмунд. Но кај нив мислам дека толку им е силата а кај Геце мислам дека на горе нема граници, ќе видиме.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
108
Поени од реакции
52
Kolku e siguren transferot za gotze?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Strasno dobri partii ke treba da vadi za da mu se prosti ako eventualno se vrati ali dali e kadaren pak da igra na toa nivo?

Vo Baern otkako dojde nema apsolutno nisto izigrano a seriozno bese najgolemiot germanski talent, milion klubovi se tepaa za nego.
Ova so Pep ne sum sretnal deka ne go sakal ali i samiot Gotze bese non stop van forma i non stop so kilaza plus pa normalno toa mu gi namaluvase sansite za prvotimski fudbal. Da igrase za Hamburger ke zamizele i sigurno ke igral ali kaj Baern tesko toa.

Samo Reus i Auba da gi zadrzite pa eventualno nosenje na Gotze moze da bide dobar cekor kon povtorno finale LS ili osvojuvanje na Bundes liga.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.378
Kolku e siguren transferot za gotze?

После тоа што го читав денес има шанса. До пред некој ден таков трансфер беше невозможен, значи има напредок.[DOUBLEPOST=1458950678][/DOUBLEPOST]
Strasno dobri partii ke treba da vadi za da mu se prosti ako eventualno se vrati ali dali e kadaren pak da igra na toa nivo?

Vo Baern otkako dojde nema apsolutno nisto izigrano a seriozno bese najgolemiot germanski talent, milion klubovi se tepaa za nego.
Ova so Pep ne sum sretnal deka ne go sakal ali i samiot Gotze bese non stop van forma i non stop so kilaza plus pa normalno toa mu gi namaluvase sansite za prvotimski fudbal. Da igrase za Hamburger ke zamizele i sigurno ke igral ali kaj Baern tesko toa.

Samo Reus i Auba da gi zadrzite pa eventualno nosenje na Gotze moze da bide dobar cekor kon povtorno finale LS ili osvojuvanje na Bundes liga.
Ја мислам дека Геце е жизофрена личност. Во јавноста се презентира многу од маркетинг-причини ама реално тоа е само глума. Геце е срамежлив тип на кого му треба целосна поддршка, па и во лоши периоди. Дортмунд тоа може да понуди, Баерн не. На старт во Баерн и кај Пеп немаше доверба.

Иначе Геце не беше толку лош во Баерн како што во јавноста се пишува, ама далеку е од очекувањата. Ама за нив тој не носи вина. Геце сеуште има све и само му треба клуб како Дортмунд и тренер како Тухел и убеден сум дека ќе се врати како што се врати Мики годинава.

Реално Гундоган си оди по мене. Хумелс и Мики се неизвесни, се надевам ќе останат. Обамејанг ја го сакам и сакам да остане. Ама се шушка нешто дека Реал нуди Мората и добри пари како замена за Обамејанг. Ќе видиме што ќе испадне. Има шанси Дортмунд де доживее ремонт летово, ама не мора да испадне. Тимот моментално е одличен.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom