Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.645
Поени од реакции
22.377
Бидејќи не вреди 100 милиони ,бидејќи таа е луда сума и колку да е добар Абомејанг не е некој екстра класа играч за туку така да бидат фршнати 100 милиони,бидејќи е 27 години а не 22,бидејќи едноставно треба да биди некој ретардиран да понуди 100 милиони кога сигурно Дортмунд за 70 ќе го продаде доколку стигни понуда,тоа што медиумите си играат ашици не значи дека толку вреди
A koj odreduva kolku vredi? Na Dortmund mu vredi tolku oti pod ne go pusta da odi. Ako ja plati nekoj taa suma togas i na tov klub tolku mu vredi. Pazarot odlucuva kolku vredi a ne nie ili nekoi mediumi. Aubameyang (carot) ima dogovor do 2020 i e vo vrvot na karierata. Dokazan e i pored mene e svetska klasa i ima golem marketing-potencijal. Isto taka cenite se ludi na pazarot i Dortmund ke najde klub koi bi gi dal tie pari. Osven za Real ne veruvam deka igracot bi go napustil Dortmund momentalno. Isto taka Dortmund treba da najde zamena za gol-masinata i zatoa klubot samo za ekstremna suma e spremen da go pusti.

A toa deka Germanskite klubovi porano pustaa igraci za eftini pari e tocno ama minato ako gi vidis poslednite transferi od Germanija vo Anglija. Istoto vazi za Dortmund koj e spremen da cuva igraci ako ne im odgovara ponudenata suma kako na primer kaj Lewandowski.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Гундо не игра у четврток а ? А Хумелс гледам ни на клупа не бил со Вердер ? Го одмара или кафана да правам ? :D

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Дортмунд ќе го пушти за под 50 милиони. Нема шанси да пропуштат таква пара.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.645
Поени од реакции
22.377
Гундоган ќе оди изгледа. Уште една година има договор и не може да бара поќе од 25-30м ЕУР. Хумелс се одмораше за да биде фит против Ливерпул.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.645
Поени од реакции
22.377
Denes pred tri godini se desi legendarniot presvrt vo 1/4-finaleto na LS protiv Malaga:

(3:55) :D

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Istoto vazi za Dortmund koj e spremen da cuva igraci ako ne im odgovara ponudenata suma kako na primer kaj Lewandowski.
Да, затоа после без пари отиде во Баерн... :facepalm:

Што не кажеш дека самиот Левандовски одби понуди од Реал и остали само за да игра за Баерн, а не дека Дортмунд не сакаа да го продадат или не им одговарала сумата
Што не кажеш дека он нејќеше да оди никаде на друго место?
Што не кажеш дека заради ривалитет не го продадоа, а не да го спомнуваш на оваа тема, демек Дортмунд не пуштал играчи за сума која не им одговарала? Кој бизнис Дортмунд го направи со Левандовски, жити се? :facepalm:

Апсолутно очаен потез од бизнис аспект, колку и да сакаш да се тешиш и правдаш.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.645
Поени од реакции
22.377
Да, затоа после без пари отиде во Баерн... :facepalm:

Што не кажеш дека самиот Левандовски одби понуди од Реал и остали само за да игра за Баерн, а не дека Дортмунд не сакаа да го продадат или не им одговарала сумата
Што не кажеш дека он нејќеше да оди никаде на друго место?
Што не кажеш дека заради ривалитет не го продадоа, а не да го спомнуваш на оваа тема, демек Дортмунд не пуштал играчи за сума која не им одговарала? Кој бизнис Дортмунд го направи со Левандовски, жити се? :facepalm:

Апсолутно очаен потез од бизнис аспект, колку и да сакаш да се тешиш и правдаш.
Без пари ама обезбеди на Дортмунд квалификација во ЛШ. Видовме годината по него како беше без Лева, значи најдобро решеније беше да се чува место да се даде за смешни 20м ЕУР во Баерн. Иначе Лева беше многу заинтересиран за Реал ама со Баерн имал некој вид преддоговор и зел веќе дебела пара на рака, над 10м ЕУР сигурно, и фуфки му дошле дали да раскине или не. И на крај нему битни му беа парите. Самите сега гледате дека после 2 години бара повеќе пари и се заканува со одење. Не тој лично ама преку негоите агенти.

Апзолутно врска нема тоа што пишуваш за Лева и пуштањето во Баерн.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Без пари ама обезбеди на Дортмунд квалификација во ЛШ. Видовме годината по него како беше без Лева, значи најдобро решеније беше да се чува место да се даде за смешни 20м ЕУР во Баерн. Иначе Лева беше многу заинтересиран за Реал ама со Баерн имал некој вид преддоговор и зел веќе дебела пара на рака, над 10м ЕУР сигурно, и фуфки му дошле дали да раскине или не. И на крај нему битни му беа парите. Самите сега гледате дека после 2 години бара повеќе пари и се заканува со одење. Не тој лично ама преку негоите агенти.

Апзолутно врска нема тоа што пишуваш за Лева и пуштањето во Баерн.
Koe aпсолутно врска нема, тоа што не го пуштивте ради ривалитетот само? И сам погоре пишуваш дека ќе го продадеа на Реал да сакаше он, ама битно Дортмунд го задржал и им обезбедил квалификации во ЛШ :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
А тоа што немаше уопште да игра во Дортмунд таа сезона ако сакаше да оди во Реал не е битно нели? Битно Дортмунд машки го задржа и не го пушти за смешни 20м :facepalm:

Пари зел на рака, фуфки му дошле. Муабетиве како пред кооперација, без факти, без ништо. Тешење само.

Смешки...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.645
Поени од реакции
22.377
Не дека Дортмунд немаше да го пушти ама не за смешни 20м ЕУР. Реал ем нудеше повеќе ем немаше да оди кај најголемиот конкурент. Значи јасно беше дека ќе оди ама можеше да се ублажи со горе наведените работи.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
108
Поени од реакции
52
leva za mene ispadna javna picka..sprotivno na gotze koj tajno si ja zavrsi rabotata..no tuka trebase i samiot klub da se zaprasa za idninata na ovie igraci..koa moze eden porto da mava ubai sumi na igracite i pred da bide prodaden igracot minimum 2god produzue dogovor moze i dortmund..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.645
Поени од реакции
22.377
leva za mene ispadna javna picka..sprotivno na gotze koj tajno si ja zavrsi rabotata..no tuka trebase i samiot klub da se zaprasa za idninata na ovie igraci..koa moze eden porto da mava ubai sumi na igracite i pred da bide prodaden igracot minimum 2god produzue dogovor moze i dortmund..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Дортмунд пред 5-6 години беше мала рипка и со буџет за плати од 35м ЕУР. Сега се покачи тродупло ама во тоа време така беше. Плус, клубот не смее да плаќа секоја плата што некој ќе побара. Посебно Дортмунд не, кој беше пред стечај.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
108
Поени од реакции
52
Дортмунд пред 5-6 години беше мала рипка и со буџет за плати од 35м ЕУР. Сега се покачи тродупло ама во тоа време така беше. Плус, клубот не смее да плаќа секоја плата што некој ќе побара. Посебно Дортмунд не, кој беше пред стечај.
Ko prvo brat ne se raboti za kojznae kakva plata se raboti da mu zemat kesh od transverot..a i lewa ne si otide u kriza..a toa javna picka pisav poso ne produzi i otide vo rivalot..kako be porto uspevaat kesh da praat dortmund ne..ete toa ne mi e jasno..mn na emocii udirame zatoa sekoj igrac se zamisluva deka e zvezda..rojs e lojalen radi pari..ama mene kako gledac i fan na dortmund ne mi znaci toa nisto ako ne go gledam u top forma na barem 7/10 natprevari..

Член од
18 октомври 2011
Мислења
108
Поени од реакции
52
Ko prvo brat ne se raboti za kojznae kakva plata se raboti da mu zemat kesh od transverot..a i lewa ne si otide u kriza..a toa javna picka pisav poso ne produzi i otide vo rivalot..kako be porto uspevaat kesh da praat dortmund ne..ete toa ne mi e jasno..mn na emocii udirame zatoa sekoj igrac se zamisluva deka e zvezda..rojs e lojalen radi pari..ama mene kako gledac i fan na dortmund ne mi znaci toa nisto ako ne go gledam u top forma na barem 7/10 natprevari..

Kajgana Shop

На врв Bottom